Румен Петков: Има откровени апели за насилие и държавен преврат, а бездействието на институциите ги прави съучастници

Румен Петков: Има откровени апели за насилие и държавен преврат, а бездействието на институциите ги прави съучастници

Вторият мандат е дискредитиран, заяви Иван Мандински и призова народните представители възможно най-бързо да гласуват удължаването на бюджета и Народното събрание да се саморазпусне. Налице е лъжа и подмяна и на това е време да се сложи край, добави той на съвместна пресконференция с председателя на ПП АБВ Румен Петков.

Петков от своя страна изрази удивление от бездействието на прокуратурата, след изтеклите записи от партийния форум на ПП и призова за трезва гражданска оценка на политическата ситуация. Пред медиите в Плевен той подчерта наличието на признания от престъпен характер на въпросния форум на Кирил Петков и Асен Василев.

„В записа се говори откровено, апелира и се поемат ангажименти за нарушаване на закона. Декларира се, че чуждо посолство е одобрило бъдещи ръководства на специалните служби. Поети са ангажименти за определени действия. И то, не ангажименти към българските граждани и ангажименти към българската общественост. Ангажименти пред чужди посолства. Ангажименти са обсъждани как да бъде измамена европейската общност, за да станем членове на Шенген или на еврозоната. И смайващото е, че в Европейския парламент никой не търси сметка на госпожа Фон дер Лайен за това, че тя открито съветва как да бъде извършена мошенгията. Това е изключително смущаващо. Имаме публично, чрез медиите, откровени апели за насилие и за държавен преврат, има откровено настояване, за насилие по площадите, за измитане, за Майдан“.

В този контекст ПП АБВ подготви сигнал до прокуратурата и до ДАНС, защото такъв тип бездействия правят българската държава и нейните институции съучастници на организацията на насилие по площадите.

Петков подчерта наличието на чужди неправителствени организации у нас, ангажирани да формират обществено мнение по текущите политически събития, включително, както и участието на подобни организации със съмнително финансиране в държавни структури. И апелира институциите да се замислят за прането на пари по този начин.

„И апелът в парламентарната квота да влезе гражданското общество във Висшия съдебен съвет, не знам дали си даваме сметка какво означава. Кой ще определи гражданското общество как ще бъде представено? Примерно, последният отчет на антикорупционния фонд – най корумпираната организация в България. Последния отчет е от 2020 година. През 2021 и 2022 година, до днес, не е ясно тези хора кой ги финансира. От друга страна, съвършено ясно е кой ги финансира и според мен те заради това спрях да се публикуват отчетите. Партньорът е „Америка за България“. И в рамките на това партньорство те са получили 389 000 лв. от „Америка за България“, 82 000 лв. от „Некст генерейшън – България“, 81 000 лв. от „Активни граждани“. Това го има на сайта на тъй наречения Антикорупционен фонд. Техният работодател е фондация „Америка за България“ и изглежда са се обезпокоили от това, че пред обществото става ясно и заради това от 20 години насам няма отчети“.

Румен Петков акцентира и върху разширяващия се инструментариум и в България, а и в Европа, за контрол върху медиите. Той обясни, че в Европарламента се предвижда технология, чрез която европейския СЕМ ако бъде сезиран, че определена медия на територията на Европейския съюз не е коректна, възлага на местния СЕМ и независимо от това местният сам какво ще реши, последната дума има европейският СЕМ.

„Тоест, ние спряхме много телевизионни канали и радиостанции, ограничихме възможността на европейските граждани да се информират и сега искаме законовото уплътним гарантирането на информация, която обслужва точно определени среди и интереси. Защото в Европа продължават да отсъстват темата за фалита на САЩ. Казвам тези неща с много голямо безпокойство, че ние вече не сме държава. Ние нямаме институции“.

 

Коментари

 • Вкарват ни във война

  01 Юни 2023 22:18ч.

  Имената Тагарев, Лорел, Асен Василев, това е ужасяващо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещата вървят

  01 Юни 2023 22:51ч.

  към украинизация на страната ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изключително ПРОСТ народ

  01 Юни 2023 23:04ч.

  Как пък един ке си мръдна задника. Няма по заспала и по проста и по противна нация от нашата. Гнусна колония с отблъскващо просто население. Хак ни е

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, как не случихте на народ, горките мрънкалници

  01 Юни 2023 23:17ч.

  Оставете народа на мира. Той си знае работата. Ако ви се иска да насувате някого, идете пред огледалото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Буги Барабата

  02 Юни 2023 14:05ч.

  След 2020 се убедих, че българчето не излиза за протестира ако не му платят. Дори и когато става дума за собственште му интереси. Долна мърша е това, а не народ. Като почнат да ви ловят по улиците и по магазините за да ви изпратят на фронта като нещастните украинци тогава може би някои от вас ще вдянат за какво иде реч. Но ще е късно. Сега продължавайте да си нанкате и да си мислите че това не ви касае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оказва се, че все още има българи, които мислят за България

  02 Юни 2023 1:41ч.

  Лошото е, че са безсилни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николова

  02 Юни 2023 2:42ч.

  Като хвърлят синовете ни във война ще се събудят, ама късно ще е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  02 Юни 2023 10:16ч.

  Българите спасиха българските евреи, да видим сега ще можем ли да спасим самите себе си!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  02 Юни 2023 12:38ч.

  Румен Петков, право куме та в очи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, помним, АБВ бяха в коалиция с ГЕРБ

  04 Юни 2023 2:01ч.

  Пък сега обвиняват. Дали пък защото не са те, а други. Ревнуват един вид. И Първанов, и той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, помним, АБВ бяха в коалиция с ГЕРБ

  04 Юни 2023 2:01ч.

  Пък сега обвиняват. Дали пък защото не са те, а други. Ревнуват един вид. И Първанов, и той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи