Пламен Павлов: Под натиск от САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

Пламен Павлов: Под натиск от САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След прекратяване на доставките на природен газ през Украйна от 1 януари 2025 г. се подготвя преустановяване на транзита на природен газ от „Турски поток“ през България за региона, съобщи председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов. Той коментира срещата на служебния министър Владимир Малинов в Белия дом, след която от пресцентъра на министерството на икономиката публикуваха изявление на служебния министър, че България ще доставя американски газ за Украйна и региона.

"Турски поток" и продължението му "Балкански поток", доставящ газ през България за Сърбия и Унгария

Пламен Павлов обясни какво предстои да се случи в газовия сектор в България и Източна Европа:

„Не гадая, нито ходя на гледачи, никога не съм печелил от лотарията, но от известно време един глас ме убеждава за предстоящи събития в газовия сектор.

А гласът ми напомня:

- На 03.01.2023 год. „Булгаргаз“ ЕАД подписва с „БОТАШ“ 13 годишен договор за транзит на 1,5 млд. м3 природен газ на година, без пазарен тест, без обвързващи оферти, без потребители. В резултат на тази необяснима инициатива на служебния министър Росен Христов „Булгаргаз“ ЕАД заплаща по 500 000 щатски долара на ден за резервиран капацитет за регазификация и транзит през турската система на „БОТАШ“, което не ползва и формира загуби на държавното предприятие.

- Търсейки мотивите на служебния кабинет за дългосрочния и необезпечен с потребители договор на българския обществен доставчик с турския газов оператор и търговец се връщам на 25.04.2023 год., когато в София министрите на енергетиката от Азербайджан, Турция, България, Румъния, Унгария и Словакия подписаха Меморандум за “Solidarity Ring” – „Пръстен на солидарността“, от което нищо не произлезе, но

- На 22.05.2024 год. служебният министър на енергетиката на България Владимир Малинов посещавайки САЩ се среща със Стивън Бърнс, директор по енергийна сигурност и Джереми Лонг, директор за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност на САЩ, излизайки със заявление за ограничаване доставките на руски газ по „Турски поток“ чрез доставки на втечнен американски природен газ.

Стивън Бърнс и Джереми Лонг декларират готовност за подкрепа и търсене на възможности САЩ да предоставят американски втечнен природен газ за Украйна и целия регион, а

- На 23.05.2024 год. в Атина представители на газопреносните оператори на Гърция, България, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова представят пред заинтересовани страни проектите си за реализация на Вертикалния газов коридор.
Вътрешния глас почти ме убеди, че след прекратяване доставките на природен газ през Украйна от 01.01.2025 год. се подготвя преустановяване транзита на „Турски (Балкански) поток“ през България за региона.

Това обяснява как така служебни кабинети без мандат сключват дългосрочни договори, предизвикващи стотици милиони загуби на държавното предприятие “Булгаргаз”, обяснява защо прокуратурата, ДАНС и партийните централи мълчат, обяснява наглото поведение на бившия служебен министър на енергетиката Росен Христов и мълчанието на покровителя му Румен Радев, обяснява кой е поръчителят.

Е, не е нужно да си гадател, за да разбереш кой е поръчителят, той поръча взрива на “Северен поток”, той поръча смяната на ядреното гориво за АЕЦ "Козлодуй", той е недоставчика на F-16 Block 70, той, поръчителят е пич, има си интереси и си ги защитава, а изпълнителят, изпълнителят също е известен, той е описан от Иван Вазов в “Жидов гроб”:

“Издайство, измяна позорна

пропусна врага в крепостта

и Царевец як след упорна

отбрана потъна в кръвта”.

Източник: Обективно

 

 

Коментари

 • рукола Z

  25 Май 2024 9:43ч.

  И после БОКО ще изтръпне... така я виждате вие тази работа 🤣🤭

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загуба на БГ територии, до това, ще

  26 Май 2024 10:31ч.

  доведат такива ходове. Само дето никой не ни казва на къде ни водят тези глупави управници за които няма род и родина има само пари. Цялата корупционна шайка само до това може да това може да доведе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  25 Май 2024 9:46ч.

  Зависим от зависимостите на зависимите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде ги натискат нашенци!

  25 Май 2024 10:00ч.

  По тоалетните на театрите ли? Това е да те управлява некадърна мафия! Не се наядоха, не се усетиха, как сами се пъхнаха в ръцете на законите на САЩ и сега треперят за задниците си! .... Друг е въпросът, какво е законът Магнитски и на какво основание действа у нас?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ще растрои БХ.

  25 Май 2024 9:49ч.

  Търбата му ще хване паяжина, ако не пуснат по нея качествен американски газ някой друг месец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дон Корлеоне

  25 Май 2024 9:50ч.

  Това какво се нарича- предателство на националните интереси, а предателството с какво се наказва???????????? Тия евроатлантици ще ни довършат държавата, но...всеки заспал народ си заслужава управниците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  25 Май 2024 10:23ч.

  " председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов". Тази попара, дето сега я сърбаме и ще я сърбаме, е надробена много отдавна, г-не Павлов Пламене. И ти, г-н председателю и газовата ти асоциация, и другите газови фирми, асоциации, дружества, компании etc., я дробихте години наред. Както сфащам от игривостта ти с гласа дето ти шепнел нещо, ти искаш да внушиш, че едва сега се сапикясваш. Да приемем, че е така, че едва сега започваш да усещаш сексуалния напор. Ми тогава, кому си нужен с тез заспали сензори? Ако беше една жена, все бременен щеше да ходиш. Така че не вярвам, на патриотичната ти тревога.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярваш на триморския ни пингвин

  25 Май 2024 19:55ч.

  в синергия с дневния ред на САЩ, нали!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  25 Май 2024 10:34ч.

  роби сме били, роби сме в момента и роби ще си останем - докато изчезне и последния българин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даам

  25 Май 2024 11:19ч.

  Сериозен анализ! Българинът за съжаление мисли винаги на дребно! И по-далеч от носа си не вижда! Че ни вкараха в Тресавището, спор вече няма! Ако обаче нашите политици с дребни душици, можеха да видят по-далеч от собствения си джоб, щяха да заемат национално отговорна позиция, както направеха управляващите в Грузия! Главният секретар на грузинската партия народна власт казва: " Ако на Грузия и предстои да направи избор между укрепване на суверенитета и американските визи и авиобилети, то управляващите ще направят избор в полза на Родината!". Те такива ти ми работи по света и у нас! Може много да се коментира, защото темата е болна за всеки българин - патриот. Явно ще го ядем по Големия! Два примера са пред България: Армения и Грузия! Изборът е за нас!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  25 Май 2024 11:29ч.

  Шойгу и Компания крали кинти с гъзягите си. Откаты на подрядах составляли от 20 до 50 %. Размер военного бюджета РФ известен. Значит, по самым скромным подсчетам, за все время работы тандема Иванов-Шойгу у государства было украдено не менее 11 триллионов рублей.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ватман

  25 Май 2024 11:34ч.

  Изрод, хванал си грешния трамвай и си подминал отбивката. Тук се говори за газ. Слизай и пеша обратно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лорд Минчев

  25 Май 2024 11:40ч.

  Ела да се повозиш на моя трамвай. Без отбивка. 😁😅🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мениджър на превъзпитатели

  25 Май 2024 11:46ч.

  лорд, кузелич, курнела и всички други маскирани шизофрени, бегом марш обратно, защото тези релси водят у факултето, където ще има як бой, ама първо ..... за превъзпитание

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трз

  25 Май 2024 12:06ч.

  Алоу, меринджея. Бягай на запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  25 Май 2024 12:35ч.

  Кроме арестов в Минобороны продолжаются и отставки. Так, покинули свои посты генералы Юрий Садовенко, Руслан Цаликов и заместитель Шойгу по финансам -- Татьяна Шевцова. https://avatars.dzeninfra.ru/get-zen_doc/271828/pub_66500e8f6e31952dda5b8a1c_665016f4bf0c940b99bb0b12/scale_1200 Да, чуть не забыл про еще одну "отставку". Вслед за своим начальником покинула свой пост пресс-секретарь Шойгу -- Росияна Марковская: https://avatars.dzeninfra.ru/get-zen_doc/271828/pub_66500e8f6e31952dda5b8a1c_665017a87bb4bb4db3ae5095/scale_1200 Такие вот дела. Одно радует, что во главе ведомства, погрязшего в коррупции и некомпетентности оказался кристально честный руководитель и настоящий патриот -- Шойгу.))) https://avatars.dzeninfra.ru/get-zen_doc/271828/pub_66500e8f6e31952dda5b8a1c_66501970398f157df584b3c9/scale_1200 Кроме Шойгу в России есть еще один кристально честный руководитель и на него сейчас одна надежда. Но фамилия его слишком хороша известна, чтобы ее называть.)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  25 Май 2024 13:59ч.

  Някои крадат с гъзягите си, а други като мен пари изкарват с гъзягите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диспечер от ЦГМ

  25 Май 2024 15:55ч.

  фърката, ти много отдавна даваш сигнали, че не си в центъра, но напоследък слаботоковата ти верига взе да се разпада много често. Заминавай бързо да ти сменят окабеляването, нов хард или поне преформатиране, след това ти качват по-нова версия на фърмуера и ти гарантирам, че по-рядко ще публикуваш идиотщини. Сега ... ще ... пиша ... бавно ... за ... да ... вденеш - темата ... тук ... е ... природен ... ГАЗ! ВЪГЛЕВОДОРОД! ... Русия ... е ... на ... другата ... линия. Слез ... и... вземи... следващия... трамвай. ...Пътьом ...забери ...Кучелич,... Лорда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кандидат задушен

  25 Май 2024 11:31ч.

  Транзитът през 404 спира и не е за вярване, че коя да е от двете страни ще иска продължаване на този договор. Остават 7 месеца. Големите обеми са там. Балкански е с капацитет от 16 млрд., едва четвърт. Газпром бяха предплатили за 3 години, до края на 2023 г., беше широко отразено. Обаче, потокът си върви, което означава, че е било допълнително платено поне за някаква част от настоящата 2024 г., за което никой не пожела да ни информира. Разбираемо е, сега на практика сме във война! Светът, към който пронадлежим, воюва с един друг свят и поетапно се вземат мерки за уплътняване на оградата и прекратяване на контактите. Най-късно в края на годината кранът се завърта и край. Геостратегията на големия бие всичко друго! Обаче, банките ще продължат да чукат на вратата на БТрансгаз и да си искат парите. Иде нова трагедия! Балканският ще стане един пореден скъп паметник на безумието. Погледнете цялата откаченост на ситуацията. Американският газ е безобразно скъп, пък и в момента има някакви ограничения при износа. Тръбопроводният ще спре, защото в него се движат идеологически неправилни молекули. Остава интерконекторът с Гърция, който има капацитет да доставя колкото са нашите вътрешни нужди, но не повече. Другата възможност е договорът с Боташ, където се подава "турски микс". Естествено, турците ще твърдят, че това азерски, иракски, средноазиатски и какъвто се сетите, само не руски, но той е в преобладаващата си част руски. Не ми се вярва, че ще успеят да извият ръцете на турците, но българските ръце могат да се извиват до счупване. Какво излиза - всички възможности за реализиране на доход от България ще бъдат отрязани, ще остане хомотът да плащаме към банките за кредита към БТГаз и към Боташ. Не съм краен критик относно договора с Боташ. Сега е лесно да се критикува, но когато у нас нямаше газ и трескаво се търсеха решения, картината беше коренно различна. Факт е, че тогава се подписа за количествата, които липсваха на страната и то в коренно различна среда. Ако беше спряло софийското парно, щях да ги питам тези, които сега реват, как щяха да се оправят с жените си у дома. Жените категорично отказват живот на студено, стискат се трайно и после удушават мъжете си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куклен театър "Херо Мустафа"

  25 Май 2024 20:18ч.

  Постановката с куклите на конци от жълтопаветните протести, с вдигнатия юмрук през 2020 г., е към края си. Главната кукла на конци е на гости на Орбан. Как ли ще му обясни, че е само кукла на конци на посолствоТО в София и че не е виновен за спирането на руския газ за Унгария?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Май 2024 11:32ч.

  Кликбейт. А ШЕНГЕН ОТ УНГАРИЯ? :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ша пукнем от студ

  25 Май 2024 11:32ч.

  Ще дойде най- студената зима за последните 600 години, от които 500 в робство. 😀😃😄😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • компоец с пистоует

  25 Май 2024 11:35ч.

  ЩЕ ДОСТАВЯТ ЗА УКРОПИЯ ......АЛООО ,ЧЕ ТО ДО ЕСЕНТА НЯМА ДА ИМА ТАКАВА ФАКЪНА ТЕРИТОРИЯ БЕ,А НАШИТЕ ГР.ЗДЕЙ ПАК МИРНО НА КИЛИМЧЕТО ПРЕД ДРЪТИЯ ВАМПИР ГАЛИТУ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баце дума на Потока :

  25 Май 2024 11:41ч.

  Я тебе породил, я тебе убью ! Същи Тарас Булба 😎

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръка

  25 Май 2024 11:42ч.

  Стига сте се оплаквали бе! Ще произвеждате ток от вятъра и слънцето, ще карате само електрички, ще ползвате само естествени торове, произвеждани от кучетата и от вас, самите, и ще се храните с екологични храни, например с хранителна смес от стрити на прах хлебарки и дървеници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селянин от село

  25 Май 2024 11:51ч.

  Живея на село. Богата тракийска земя. Всяка къща е с голям двор. 2-3 дка. Всичко е насадено и засято. Пред къщите често може да се види трактор или друга селскостопанска техника. Българските селяни , работят и вадят чудна реколта .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селянино

  25 Май 2024 13:08ч.

  Вече започнаха да приемат закони, забраняващи на простите хорица да садят и отглеждат каквото и да е, защото предизвиквало глобално затопляне. Западната идиократия е решила да изтребе 90% от човечеството под предлог запазване на климата. За КОГО? Ами не за простолюдието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  26 Май 2024 12:53ч.

  И къде я таз чудна реколта ? Щото по пазараищата всичко е внос, дори магданоз !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотална ще ни закрият

  25 Май 2024 11:42ч.

  Ето защо наградиха корумпирания и тотално зависим Сарафов в сащ, да си трае и да го играе на утрепана лисица. Кой знае как и с какво са го заплашили, а то бая има за какво?! Аман от ненаказани преснърници във властта и съдебните органи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обществен линч

  25 Май 2024 11:59ч.

  Главанака на мутрата доказа, че е невнятна и зависима кукла на конци и върши същите национални предателства като зеления чорап! А уж служебните правителства били само за изборите...?! Случайно ли евроатлантическото мнозинство не вмениха на служебните предателства точни рамки на тяхното съществуване? Не народен съд, а обществен линч за тези българомразци и крадци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • че и с Външен Министърлък се зае

  25 Май 2024 14:12ч.

  Малко са му ангажиментите като МП (да организира честни и прозрачни избори), налапа се и с отговорностите на МВнР! Как се пръкнаха толкова изроди в нашата прекрасна страна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  25 Май 2024 12:01ч.

  Ако ще са бием с РФ не трябва да сме зависими по никой начин от нея. За съжаление това е единственият верен отговор. В този контекст са и спиране на зависимостите и на АЕЦа ни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой ще се бие с РФ ?

  25 Май 2024 12:31ч.

  Щото аз не познавам ни 1 такъв !😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Решено! Пращаме наши военни в мисията на ЕС за подпомагане на Украйна

  25 Май 2024 12:43ч.

  Решено! Пращаме наши военни в мисията на ЕС за подпомагане на Украйна /Поглед.инфо/ Участието на български военнослужещи в EUMAM ще бъде ясен знак за подкрепата на страната ни към Общата политика за сигурност https://pogled.info/bulgarski/resheno-prashtame-nashi-voenni-v-misiyata-na-es-za-podpomagane-na-ukraina.169547

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  25 Май 2024 12:13ч.

  От войната със САЩ по-лошо е само приятелството с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на какво основание ще стане това?

  25 Май 2024 12:16ч.

  Ново правило в международния ред, основан на правила? Не се позволява каквото и да е, което ние не сме одобрили? Това, разбира се, може да мине само в най-жалките колониални територии. Но все пак някак местната администрация ще трябва да го обясни на плебса. Не, че ще е трудно - я как бързо приключиха целия Маришки басейн. Сърбия и Унгария какво ще кажат по въпроса? И последно - да разбираме ли, че третата световна лека-полека започва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще разберем скоро

  25 Май 2024 14:15ч.

  Румен Радев като ни разкаже какво са си хортували с Виктор Орбан и Унгарския Президент...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един огромен метеорит…

  25 Май 2024 12:20ч.

  унищожаващ Северна Америка - последна надежда за България. Ако ли не - по-добре Сарматите да излитат - за какво ни е този свят без България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пролив имени Сталина. Миф и реальность

  25 Май 2024 12:47ч.

  https://avatars.mds.yandex.net/i?id=731396d87015a361336a84c135088d54c163bd82-12155438-images-thumbs&n=13

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пролив имени Сталина. Миф и реальность

  25 Май 2024 12:47ч.

  https://avatars.mds.yandex.net/i?id=731396d87015a361336a84c135088d54c163bd82-12155438-images-thumbs&n=13

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като си казал А, кажи и Б!

  25 Май 2024 12:30ч.

  Служебното правителство е на Боко Тиквата и Шиши Беевски! Не гласувайте за майкопродавците Боко Тиквата, Шиши и неговото малко ДПС - ИТН, “Спаси София”, “Продължаваме промяната” и “Демократична България” защото са алчни и некадърни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уместно пояснение…

  25 Май 2024 12:33ч.

  макар че нещата би трябвало да са ясни на всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  25 Май 2024 12:32ч.

  Елементарно лъжете и манипулирате, Гласчета! По Балкански поток ще спре транзита на руски газ!!! Но ще продължи транзита на втечнен, азерски и какъвто друг се подаде от Турция и Гърция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Например "турски" газ, купен от Русия

  25 Май 2024 12:35ч.

  Кой е елементарният тук?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още лъжи и манипулации…

  25 Май 2024 12:41ч.

  България е просперираща европейска държава благодарение на братския американски народ. Да живее "Америка за България"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Май 2024 12:51ч.

  "Простата ми женска глава" много не разбра, ще имаме ли ток или НЕ в следващите месеци, или ако имаме, токът ще струва колкото един апартамент....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Следващите месеци

  25 Май 2024 13:35ч.

  ще има, може да поскъпне, но не много. Проблемите идват след няколко години - "Мариците" трябва да приключат до 27 или 30-та, лицензите на реакторите на АЕЦ-а приключват 27'ма и 29'та, познайте кой ще ги лицензира с "другото" гориво. Нооо, няма проблем, ще си купуваме отвън на цени, каквито ни кажат, опа, каквито определи "борсата". В съчетание с минаване и на бизнеса (от '22) и на битовите потребители (догодина?) на "свободния" пазар се очертава страшна мизерия, в която никой няма как да знае колко ще му струва електричеството следващия месец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  25 Май 2024 13:00ч.

  С такива господари (е, приятели де) не ни трябват никакви врагове. Тия ще ни попилеят както попиляват в момента укра - до последния българин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 0007

  25 Май 2024 13:13ч.

  Ще изпълняват каквото им нареждат, щото иначе ей го Фицо, колко му е да ликвидират вироглавеца. ФАЩ заплашват и други страни с подобна разправа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Блага

  25 Май 2024 15:19ч.

  Ами то целта на спирането на турски поток е да бъдат наказани еироглавите Сърбия и Унгария. Така е, като не длушкст, няма газ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българина

  25 Май 2024 16:02ч.

  колкото България става по зле и бедна, толкова по бързо на племето проззто, ще му дойде акъла, за кого да гласува и да гласува ли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Май 2024 16:27ч.

  Писах го, точка по точка, с какво се характеризира неоколония/протекторат и, че колонизаторите ще унищожат или изземат: Нефтохима, Марица Изток, Козлодуй и Балкански поток.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  25 Май 2024 22:00ч.

  Така се случават нещата в западните помийни ями... Прочетете "Бирмански дни" на Джордж Оруел и ще познаете нашата родна държавица!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ботев

  25 Май 2024 22:55ч.

  Много скъпо ни се хваща приятелството със САЩ. Реактори за 30 вместо за 4, самолети-чертежи, Мариците зарвараме, на Украйна милиарди подаряваме, емигранти храним и ...... КОЙТО СЕ ПОДДАВА НА НАТИСК НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО ДА РЪКОВОТИ ДЪРЖАВАТА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАГАРЕВ

  25 Май 2024 22:58ч.

  Време е някой да каже на сащ да си гледат работата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антикравар

  26 Май 2024 7:28ч.

  Ние сме тези, които можем и трябва да кажем на краварете да си гледат Краварника. Това можем да направим на 9 юни .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бърнс, директор по енергийна сигурности Джереми Лонг, директор за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност на САЩ!

  26 Май 2024 10:20ч.

  КАКВА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ГИ ГОНИ САЩ ПО БАЛКАНИТЕ И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА на 10 000 км от собствените им държавни граници, каква национална сигурност по чуждите държави?! Каква национална сигурност търси САЩ по чуждите държави?! ... От размислите на Павлов става ясно, че на САЩ изобщо не им пука нито за народите, нито за държавите, нито за нещастната демокрация, дето я оцапаха и овоняха до безобразие. И това не е държавата САЩ! ... Това, което правят от името на държавата САЩ - са няколко егоистични индивида, които хулиганстват връз главите на човечеството и правят каквото си искат в беззаконие и ЛЪЖА! И не им е неудобно от собственото им безобразно нахалство и цинизъм към живота и на другите! .... Второ,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американският втечнен газ е НЕконкурентноспособен за Балканите и Централна Европа, ние имаме евтин естествен газ от много по-близки източници!

  26 Май 2024 10:37ч.

  Какви възможности търсят по чуждите държави, господата по енергийна и национална сигурност на САЩ Стивън Бърнс и Джереми Лонг?! САЩ да предоставят американски втечнен природен газ за Украйна и целия регион ли?! АМЕРИКАНСКИЯТ ВТЕЧНЕН ГАЗ Е НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБЕН, ние региона си имаме източници от близки огромни находища на евтин естествен газ !! Къде се бутат и защо нахалстват САЩ?! Американският втечнен газ НЕ отговаря на никакви ПАЗАРНИ критерии за конкурентност и развитие на икономиките на държавите и благоденствие на народите, по техните американски демократски закони и правила! Следователно американският втечнен газ отпада като неполезен за Югоизточна Европа... Трето,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долу ръцете от Южен/Турски/Балкански поток 100% построен от българския народ за благоденствието на българския народ!

  26 Май 2024 10:54ч.

  Защо господата по енергийна и национална сигурност на САЩ, искат да ПРЕЧАТ и да СПРАТ благоденствието на българския народ?! Българските експерти по Национална сигурност ДАНС и по енергийна сигурност на България - ЗАЩО НЕ ЗАЩИТИТЕ БЪЛГАРИТЕ, защо позволявате на чужди НЕевропейци да се разпореждат в собствената ни европейска къща?! ... И на децата е ясно, че американският втечнен газ е НЕконкурентноспособен и неполезен за Европа?! Егоизмът на "трите олигархични кръга на САЩ - военният, енергийният и банковият" - бачка за личното им Его (дори не за това на държавата им САЩ) и си готвят пай след пай, пай след пай да ядат - като ОПАКОВАТ В ЛЪСКАВИ ОПАКОВКИ ЛОШОКАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ и ги пробутват с лъжа и "тояга" на клиенти от нещастната Европа. Защо? ... Четвърто,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-богатият 1% ще контролира 2/3 от световните богатства до 2030 г.! Животът на човеците в неравенство, защо?

  26 Май 2024 12:58ч.

  САЩ считат народите на Европа и света за слабоумни, щот вярват на лъжите им затова ТЕ НЕ СПИРАТ ДА НИ ЛЪЖАТ! Англосаксонците сами го разкриват с делата. ... Най-богатият 1% ще контролира две трети от световните богатства до 2030 г.! Това става ясно от доклад на Библиотеката на Камарата на общините на Обединеното кралство, цитиран от британския вестник Guardian изследване от 2018 г.! ВЕЧНО НЕРАВЕНСТВО, защо бе?! ... Пето,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Може да имаме демокрация и богатство, концентрирано в ръцете на малцина, но не можем да имаме и двете."

  26 Май 2024 13:22ч.

  Един истински американец, Съдия от Върховния съд на САЩ Луис Брандайс (1856-1941). Лъжата за демокрация пред очите на всички, които се правят на слепи с насилствено залепени банкноти по очите. Бъдеще в неравенство, лъжа и потисничество над бедните и слабите, и над мнозинството, защо бе?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото!!!

  29 Май 2024 1:07ч.

  Във ФАЩ никога не е имало и не се е предвиждало да има демокрация!!! Защото - като ти отнемат енергийните източници, ти съсипват икономиката!!! Защото - когато нямаш икономика си податлив на чуждите щения и можеш да служиш за каквото решат, от бардак, та до теритопия за набиране и вербуване на аскер и башибозук (терористи), като това се улеснява от гладът!!! Виж африка и близкият изток, тамошните люде не са подивели от хубав живот, погледни Либия, от най-добре подсигореният народ, до сбирщина племена с множество терористи за по-малко от десетилетие и това там ще продължи дълго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи