Мария Захарова: Украйна се оказа ненужна на Запада

Мария Захарова: Украйна се оказа ненужна на Запада

"Украйна вече не е необходима. Западът се нуждаеше от Украйна само с една цел. Тази цел е да се нанесе, както формулира Западът, стратегическо поражение на Русия. За това Украйна беше избрана като инструмент, като територия, от която могат да се нанасят удари, тъй като това е режим, който може да изпълнява съответните западни указания", коментира говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за ТАСС.

"Между другото, руският език може да се използва за поддържането на съответните акаунти, насочени срещу Русия. В края на краищата, в продължение на много години американските социални мрежи, имам предвид, тяхното модериране в рускоезичното пространство, се извършваше именно чрез набиране на хора от Украйна и Полша, които бяха толкова антируски настроени. Преследваха се различни цели. Това не е шега, не е някакъв вид измама, това е тероризъм: когато голям брой руски училища, детски градини, болници, клиники, родилни домове получиха обаждания за предполагаемо миниране и друга гражданска инфраструктура. (...) Всичко това беше направено от ръцете на същите граждани на Украйна, които станаха жертва на западната концепция за нанасяне на стратегическо поражение на страната ни. Това е цял комплекс как Украйна и гражданите на Украйна се използват от Запада в неговата натрапчива, някаква маниакална идея да воюва с нас. Следователно, кой на Запад помисли за Украйна? Никой не помисли. Вижте примера на украинските граждани, които се озоваха в Европа, в страните от Европейския съюз. Отначало те бяха романтизирани и дори героизирани, издигнати на пиедестал, казаха, че са едва ли не мъченици. Даваха им всичко: апартаменти, къщи, работа или просто плащаха помощи. Какво се случва с тях сега? Отнемат се обезщетения, отнемат се работни места, изгонват ги от домовете им и въобще казват, че тези вече са почти маргинализирани в страните от Европейския съюз. Ето ви нивото. Тук отново е така наречената западна ценностна скала. Затова никой на Запад не мислеше за Украйна като държава и народ, тя просто беше използвана", обясни Мария Захарова.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • винаги са си били едни убийци

  09 Юни 2024 19:29ч.

  Американското прокси Уркистан е една разкапваща се диктатура, която няма нищо против да избие населението си заради хегемонията на США. США, разбира се, приветстват това, и продължават да съдействат на този убийствен геноцид, пришпорвайки васалите си да правят същото... бухахахаха, и всичкото това, въпреки дългогодишните им приказки за правата на човека. Никой не е забравил, че тази дяволски "велика демокрация" США основоположи своето съществуване върху костите на десетки милиони избити индианци и поне още толкова бизони. Къде ви е демокрацията бря? Тия хора, украинците, нямат ли права? те средство ли са за прищевките ви, или цел сама по себе си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвреме навреме

  09 Юни 2024 21:59ч.

  Както казва една от вещиците на Тери Пратчет, всяко зло започва, когато се отнасят с хората като с предмети! Страшно удобен и невероятно мъдър критерий!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вик

  09 Юни 2024 20:52ч.

  Защо семейството на Зеленски е в Англия, а родителите му в Израел. Те като залог ли служат че Зеленски ще си играе ролята по западния сценарий...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  11 Юни 2024 16:31ч.

  За да може спокойно той да върши мръсните си дела!! Семейството в Англия, а родата в Израел на гости на религията която хазарите са приели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи