Лавров: Лъжа са твърденията на Франция, че нямат инструктори в Украйна. Вижте как затрепера премиерът им

Лавров: Лъжа са твърденията на Франция, че нямат инструктори в Украйна. Вижте как затрепера премиерът им

Руският външен министър Сергей Лавров нарече "лъжа" изявленията на Париж, че в Украйна няма френски инструктори. „Вижте как затрепераха нашите френски колеги, премиерът на Франция (Габриел Атал) изведнъж започна да казва "ние нямаме инструктори там". Това не е вярно и те го знаят“, каза Лавров в коментар за предаването "Москва. Кремъл. Путин" на телевизионния канал "Россия-1", фрагмент от който журналистът Павел Зарубин публикува в своя канал в Telegram.

Лавров отбеляза, че разчетът на Запада е „бавно, стъпка по стъпка, всички да свикнат с мисълта, че сякаш няма нищо, но утре ще бъде направена още една стъпка, вдругиден още една“. Той добави, че Русия вижда всичко това и напълно разбира какво прави колективният Запад и каква роля играе във войната, разгърната срещу Руската федерация. „Ние знаем как да се справим с това“, отбеляза ръководителят на руското външно министерство.

Запитан за изявлението на американския президент Джо Байдън, че САЩ не позволяват на Украйна да удари Москва и Кремъл, Лавров каза: „Трудно ми е да коментирам това, но ако той е казал това с ясен ум и памет и се хвали, че не е наредил бомбардирането на Москва, тогава това означава, че всичко останало може да бъде (бомбардирано).

„Като цяло те бомбардират всичко останало“, добави Лавров, и припомни, че не толкова отдавна, в началото на конфликта, срещу Москва бяха нанесени удари с дронове. „Тогава никой не удари през ръцете режима на  Зеленски, така че нашите западни колеги няма нужда да се опитват да разкрасяват собственото си поведение“, каза руският външен министър.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • болезнено събуждане

  09 Юни 2024 18:11ч.

  Западът си проси пълния срив - икономически, политически и най вече военен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Юни 2024 18:58ч.

  Сериозните картели си пращат отрязани глави на конкуренти в мотористки каски за доказателство. Една пратка в Елисейския дворец ще им се отрази порядъчно .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сащ и англия са терористични държави! сащ и англия са врагове на човечеството!

  09 Юни 2024 18:15ч.

  сащ и англия са терористични държави! сащ и англия са врагове на човечеството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Юни 2024 18:59ч.

  Ев рей ски те им правителства са враговете на човечеството .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, ЛАвров...

  09 Юни 2024 19:00ч.

  Понякога има нужда външен министър или Президент да ти е някой като Хрушчов, а не Лавров. Имам предвид, тази мекушавост и липса на остър изказ и действия така характерни са славяните е фундаментална слабост. "Западния" човек не приема това като сдържаност и првилна политика, приема го като върховна слабост. Затова Запада не спира да се подиграва и провокира рашките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  09 Юни 2024 19:04ч.

  Не,скъпа Кузелич,Западналите не се подиграват на Русия,нито я провокират - западналите да напълнили памперса и джафкат безпомощно откъм външната тоалетна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  09 Юни 2024 19:02ч.

  От Баба Бриджит дочух,че Макарон редовно пълнел памперса в последно време...а френските инструктори на терен ще бъдат моГилизирани точно така както и предишните

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак лакардии

  09 Юни 2024 19:03ч.

  Лавров, можехте да сринете 404 за 48 часа и да предотвратите всичко, което ви тревожеше преди останалия свят да е разбрал какво става. Но сте страхливи и меки Марии и вече две години обърнахте света на цирк. Писна ни от всички вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  09 Юни 2024 19:05ч.

  Пий една студена водичка,Кузелич, Путин е велик държавник и много слабо се интересува от мнението на депесарските тролове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ за френските мераци

  09 Юни 2024 19:31ч.

  Лошото е ,че онзи ден Путин обяви,че започва раздаване на сериозно оръжие! А за Франция да я думнат - мераклии доста! Какво е само един маршал Хафтар говорещ руски, който държи половината Либия... А на франсетата имат да връщат либийците още за погребването на Кадафи! И синът на Кадафи е жив и трябва да изпълнява изслямски обект на отмъщение!!! Еми ето ти и направление за Калибри от Либия за Франция, изкупуващи вината на Саркози! А собствено Калибрите много лесно могат да минат в контейнерните опаковки от Иран през Египед ,а слез това и в Либия, а токувиж някой пенсиониран оператор на Вагнер от Централна африка може да отскочи и да направи настройката... И сбогом на Ница, на Марсилия, а може и дори на Лион, Тулуза... Нищо че там е пълно с араби, те винаги са готови да се по-очушкат особено когато някой изпълнява личния си обет за отмъщение...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • долу САЩ

  09 Юни 2024 19:39ч.

  Лавров, пуснете записите от разпитите с тях

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пускаме записите

  10 Юни 2024 1:34ч.

  от интервю преди 22 февруари 2022 с лъжеца Лавров научаваме, че РФ няма намерения да напада Украйна https://www.youtube.com/watch?v=xfotvuv0-VQ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи