Пол Фишер: Художникът на градския живот

Пол Фишер: Художникът на градския живот
Пол Густав Фишер е роден на 22 юли 1860 г. в Копенхаген. Творческия си разцвет достига в края на деветнайсети и началото на двайсети век. Съвременник е на известните датски художници Карл Вилхелм Холсе, Педер Мьонстед и Петер Вилхелм Илстед.

 


Фишер учи в Кралската датска академия по изкуствата в Копенхаген и по-голямата част от живота си прекарва в родния си град. Художникът твори в най-различни области на живописта: пейзажи, портрети, плажни сцени. Но най-забележителни са неговите улични сцени, които изобразяват всекидневния живот в Копенхаген.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Vladimir Dobrev

  12 Яну 2020 17:43ч.

  His paintings are similar to paintings of the Russian painter Kramskoi who lived about the same time (maybe a little earlier - 1837-1887), e.g., compare the first painting here with this from 1883: https://en.wikipedia.org/wiki/Portrait_of_an_Unknown_Woman

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Fuck Russians

  02 Март 2020 13:59ч.

  Cut tzitza zoi

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо Слави Рачев

  24 Апр 2020 8:53ч.

  Много благодаря! Беше великолепна разходка, отне ми един час да наблюдавам картините на този майстор. Обезателно ще потърся още информация за него. Действително напомня за Ге и Крамской. Да оставим забележителната му техника, но атмосферата на онова време, светлината и сценографията на тези години е предадена тъй, че изпаднах в унес и тъга по отминалото време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  29 Апр 2020 14:37ч.

  Кичарски е като цело. Пълно е с добри неизвестни художници от това време, но този не е сред тех. Точното рисуване не е достатъчно, за да се получи големо изкуство. Единственото, което е интересно, е бита на хората, който е представен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Крамской

  14 Юни 2020 15:07ч.

  Първото нещо, което се хвърля в очи, е сюжетната прилика между двете картини. Разбира се, тук вече се чувства полъхът на импресионизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  23 Окт 2020 22:38ч.

  Петре, Ти май си привърженик на цапаниците на Пабло Пикасо и нашия снобар (който не се счита за българин) Христо Явашев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи