Отслабване вкъщи – кои фитнес уреди са най-подходящи за целта

Отслабване вкъщи – кои фитнес уреди са най-подходящи за целта

21 век е. Затлъстяването сред населението расте правопропорционално с увеличаването на дела професии, които изискват седене през целия работен ден.

Дори ако изключим чисто естетическия проблем, здравословният натежава с голяма сила, поради което е важно да бъдат предприети мерки за нормализиране на индекса на телесна маса. Това може да стане съвсем успешно дори и в чисто домашна среда, което ще спомогне и за елиминиране на оправданието „Нямам време да ходя на фитнес“.

Кои са най-подходящите фитнес уреди за отслабване вкъщи и с какво точно ще ви помогнат те – продължете да четете, ако искате да разберете.

 

Бягащата пътека тренира повече мускулни групи, отколкото предполагате

Ако досега не сте тренирали, може би сте си мислели, че бягането е дейност, при която се натоварва главно долната част на тялото. Това съвсем не е така. Това е един от методите за изгаряне на мазнини по цялото тяло, тъй като изисква комплексни движения на почти всяка негова част. Ако въпросът ви е „Може ли пътеката за бягане да помогне за отслабване в корема“, то отговорът е 100% да.

Противно на множеството притеснения, че бягащата пътека вреди на ставите, всъщност съвременните фитнес уреди от този тип са със специална омекотяваща подложка под движещата се лента, която способства за оптимално понижаване на стреса в областта. В крайна сметка ако се притеснявате да изберете бягащата пътека точно поради тази причина, факт е, че бягането отвън, на открито натоварва повече ставите.

Това колко калории ще изгорите на бягащата пътека зависи от наклона при бягане, начинът ви на бягане и до определена степен зависи и от скоростта на бягане. Важно е при първо стъпване на пътеката да започнете с постепенно натоварване, което да увеличавате през 1-2 тренировки.

Пътеки за бягане, велоергометри, кростренажори и други фитнес уреди за отслабване вкъщи на изгодна цена може да намерите на Workout.bg.

 

Кое е по-добре за отслабване – велоергометър или кростренажор

Генерално погледнато, кростренажорът включва цялото тяло в тренировката, докато велоергометърът се използва най-вече за трениране на долната част на тялото. Всъщност, велоергометрите могат да помогнат и за премахване на мазнините от корема, но кротренажорът тренира и ръцете. Затова ако търсите фитнес уред, който тренира по-голяма комбинация от мускулни групи, но пътеката за бягане не е за вас, по-добре е да изберете кростренажор.

За сравнение, специалистите от Workout.bg споделят, че при 30-минутна тренировка с велоергометър се изгарят около 335 ккал, докато с кростренажор изгорените калории варират от 260 до около 400 ккал (в зависимост от натоварването, което изберете).

В крайна сметка, който и фитнес уред да изберете най-важното е да сте постоянни и да не се отказвате в постигането на здравословна физика и поддържането на цялостен здравословен начин на живот.

Коментари

Напиши коментар

Откажи