Ключовите неща за есенния гардероб, които всеки мъж трябва да притежава

Ключовите неща за есенния гардероб, които всеки мъж трябва да притежава

Началото на есента предлага отлични възможности за освежаване на гардероба, като това в пълна степен важи и за мъжете. Тенденциите в мъжката мода обикновено са динамични, като все по-разнообразни гами от дрехи се предлагат за всеки следващ сезон. Освен това, възходът на онлайн магазините още повече доближи модата до всички нас.

 

Мъжките визии могат да се състоят от множество части и цветове. Проучванията от тази година показват, че мъжете отдават все по-голямо внимание на външния си вид.


Ето какво трябва задължително да бъде част от мъжкия есенен гардероб:

 

Яке

 

Якето и палтото са ключов елемент от есенната визия. Без значение дали е черно, тъмносиньо или зелено, трябва да изберете такъв модел, който ви кара да се чувствате комфортно и уверено, независимо дали е за работа, университета или среща. Когато търсите мъжки якета, уверете се, че те отговарят на стила ви. Някои мъже изглеждат страхотно с по-дълги палта, докато други предпочитат по-къси якета.

 

Обувки

 

Макар и много мъже да не обръщат твърде голямо внимание на обувките, това е изключително важен аспект. Казват, че обувките пряко отразяват личността на човека - ако са чисти и добре поддържани, много често това важи и за самия човек, който ги носи. Ако се оглеждате за чифт мъжки обувки, добрата новина е, че онлайн магазините и модните къщи предлагат богата гама от възможности. За тези, които предпочитат спортния стил, чифт маратонки New Balance могат да бъдат основна част от техния есенен гардероб.

 

Жилетка

 

Първоначално замислена като заместител на мъжкото облекло през по-топлите периоди, сега жилетката е аксесоар, който предлага увереност на мъжа, подобрявайки визията му за всеки един повод. В миналото жилетките попадаха в категорията “елегантни продукти”, но сега те предлагат начин ежедневното облекло да демонстрира елегантност, която изисква минимални финансови усилия и максимален стил.

 

Риза

 

Ризата е основна част от мъжкото есенно облекло. Независимо дали става въпрос за обикновена бяла риза или такава с карета или райета, това е основният артикул, който първоначално привлича цялото внимание. За щастие, мъжете вече имат безкрайно разнообразие от модели и цветове, от които да избират, което прави невъзможно да не намерите риза, която отговаря на вашия стил. Разбира се, изборът и съчетаването на риза изисква внимателно обмисляне. В зависимост от събитието или срещата, една риза може да каже много за вас и вашата личност.

 

Идеалното време за есенно пазаруване

 

Ако искате да сте в крак с модата, сега е идеалното време за есенно пазаруване. Големите магазини в търговските центрове, както и онлайн магазините, се запасиха с есенно облекло. Новите колекции вече са по рафтовете и ви очакват да ги носите и да впечатлите своите приятели или колеги.

Коментари

 • доц. Карачибук

  28 Ное 2023 11:46ч.

  "Amicus Plato, sed magis amica Veritas" - тези дума се приписват на Сократ. За съжаление нито археолозите, нито квантовите физици разполагат с убедителни доказателства, че фразата за първи път е била изречено от Сократ. Да сметка на това е безспорно, че на едно прет-а-порте в Атина Сократ казва следното: "Ризата е главната част от мъжкото есенно облекло. Независимо дали става въпрос за обикновена бяла риза или риза с райета "ала Дидона", тя си остава основния артикул, нещото от вашия дрес код което първо привлича внимание и първо издайнически проговаря за вас. Древните гърци добре са знаели,че ризата първа проговаря, но като истински капитан на кораб последна го напуска щом той започне да потъва". Оичаят е изисквал от древнногръцките мъже първо да свалят гащите си и чак след това ризата. Те интуитивно са знаели, че една риза може да каже много за вас и вашата личност. Тази аксиома за първи път е формулирана от Диоген. На едно модно ревю в Коринт той се съблича и остава само по риза и гащи. С рязко заучено движение се освобождава от гащите си и ги запраща в публиката. Тя се диви на еректиралия му член. Чак подир това Диоген съблича и ризата си. Захвърля я небрежно с думите: "Нека тя говори вместо мен!". В този момент ризата изрича знаменитата си фраза: "Ако не бях риза на Диоген, щях да пожелая да съм риза Александър Македонски".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи