5 грешки, които правите, когато използвате слънцезащита

5 грешки, които правите, когато използвате слънцезащита
Използването на слънцезащита ежедневно е изключително важно. Ако вече знаете и спазвате стриктно това правило, е възможно да правите поне една от следващите често срещани грешки. Чудите се дали ще се разпознаете в някоя от тях? Продължавайте да четете, а ние ще ви разкрием всичко, което знаем.

 

1. Продуктът, който сте избрали не предлага адекватна защита

 

Забравете за козметика с SPF под 30! Разбира се, използването на някаква слънцезащита е по-добре от никаква, но трябва да бъдете по-взискателни при избора. Обърнете внимание на това, че продуктите трябва да включват широкоспектърна защита, за да бъдат максимално ефективни. Като пример могат да ви послужат много грим SPF продукти, които обаче предпазват само от UVB лъчи и пропускат всички вредни влияния на UVA лъчението. Нека си припомним, че UVB лъчите са тези, които водят до изгаряне и зачервяване на кожата, а UVA - проникват по-дълбоко и са отговорни за преждевременното стареене.

 

2. Не използвате достатъчно количество

 

Знаете ли, че за цялото ви тяло и лице е необходимо количество, колкото съдържанието на шот чаша? Това означава, че ви трябва около половин чаена лъжица продукт само за лицето и шията. Дори да изберете много висока защита, не покриете ли добре кожата си, тя няма да бъде защитена. Възползвайте се от правилото, което дерматолози създадоха: нанесете слънцезащита по дължините на показалеца и средния пръст на ръката си - именно това е количеството, което е нужно за оптимален ефект.

 

 

3. Не използвате правилния вид

 

Често текстурите на формулите, съдържащи SPF, са по-тежки и това определено не се харесва на епидермис, който е склонен към омазняване. За щастие, изборът на пазара е толкова голям, че спокойно можете да се спрете на продукт спрямо нуждите на кожата си. Формули без алкохол, тонираща корейска козметика или хидратираща грижа - избирате вие!

 

4. Не повтаряте приложението през деня

 

Може би сте срещали информация, че слънцезащита има нужда от повторно нанасяне на всеки 2-4 часа, особено ако сте навън и пряко изложени на слънце. Не го приемайте като препоръка, а като задължително условие. Можете да изберете пудра или спрей с SPF, които ще улеснят много повторното приложение, независимо дали сте на работа или се разхождате с приятели.

 

 

 

5. Не обръщате внимание на срока на годност

 

Повечето слънцезащитни продукти са проектирани да бъдат ефективни в рамките на три години или имат определен срок на годност, маркиран върху опаковката. Спокойно можете да използвате миналогодишния лосион за тяло, но всяка пролет поглеждайте датата на производство, за да избегнете употребата на козметика, която вече не е ефективна.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Хубави момичета

  02 Юни 2021 19:06ч.

  Но не са се пекли много, белички са.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи