10 съвета как да изберете перфектна дамска чанта за ежедневието

10 съвета как да изберете перфектна дамска чанта за ежедневието

За официалните вечерни поводи имате клъч, за сватби или кръщенета разполагате с малък стилен модел. А как стои въпросът с ежедневната чанта, с този толкова небходим за всичките ви вещи аксесоар? Ако питаме десет дами как избират своята чанта, ще получим поне десет различни отговора. Нека видим кое е най-важното за вас, когато търсите своя нов модел.

 

Как да изберем своята ежедневна дамска чанта?

Когато говорим за ежедневната чанта, може би най-важната дума е "функционалност". Тя трябва да е обемна, но и организирана, здрава и в същото време стилна, качествена и разбира се, на разумна цена. Да видим кои критерии са от най-голямо значение.

 

1. Целта на ползване

За какво точно ще ползвате чантата? Определянето на предназначението на вашата чанта е най-важният фактор, който трябва да имате предвид. Ако искате модел, който побира ежедневните ви неща, имате нужда от нещо с много джобове и отделения.  

 

2. От какво е произведена

Ако ще носите чантата всеки ден и по цял ден, нормално е да търсите здрав и надежден материал. Тук е важна и поддръжката - ежедневното ползване предполага и появата на петна. Плат или кожа са сред най-търсените материи. Те са естествени и здрави, почистват се лесно и изглеждат добре.

 

3. Цветът

Никак не е без значение на какъв цвят ще се спрете в избора си. Класическите сиво и черно се вписват в различните стилове на обличане, а топ моделите ви очакват тук на https://www.obuvki.bg/chanti.html

 

4. Защо е важен стилът 

На пазара наистина има страшно много стилове и разновидности на дамски чанти, а това може да е причина да направите грешния избор. За да стесните търсенето, определете параметрите на своя собствен стил-дали сте винтидж, неохипстър или бохо? Всичко после е по-лесно.

 

5. Вътрешното пространство

Дамите имат много вещи за лично ползване всеки ден и това изисква съответното място в чантата.  Организацията на вътрешното пространство е от значение, разглеждайте внимателно моделите, които сте харесали.

 

6. Защо е важно да има цип

Не сте се сещали за това, нали? Ципът е почти задължителен за ежедневната дамска чанта. Постоянното ѝ отваряне и затваряне изисква сигурност за личните вещи особено на публични места. А и така ще имате допълнителна преграда от изпадане на различни предмети по време на носене.

 

7. Размерът е от значение

Вечният въпрос при избор на нова чанта е дали тя ще побере всичко. А това интуитивно ни насочва към модели с размери на малка палатка. Целта на ежедневната дамска чанта не е да бъде склад на вещите ни, а да носи най-необходимото. Търсете размери, които са съвместими и с фигурата ви - чаната е все пак само част от цялостния външен вид.

 

8. Комбинирането с други аксесоари

Чантата може да има уникален дизайн или функционалности, но сложите ли я на рамо, става част от вашата визия. Затова търсете модели, които биха се комбинирали с обувки, колан, шал или шапка. Те ви очакват на този линк https://www.obuvki.bg/aksesoari/nakiti-i-bizhuta.html

 

9. Маркова или удобна чанта

Защо не и двете? Много от модните брандове имат серии чанти за ежедневно ползване. Изберете модел, който удобно съчетава голямото вътрешно пространство с перфектен външен вид.

 

10. Цената

Качеството си има цена и ако започнете с компромиси, ще имате ненадежден аксесоар. И рискувате той да се скъса или разпори в неподходящ момент. Търсете най-доброто на пазара, не най-евтиното.

 

 

 

Каква трябва да бъде ежедневната чанта?

Удобна, модерна и здрава - това е вашата чанта в три думи. Избирайте според своя стил на обличане, търсете качествените модели. Аксесоари, които ще ви помогнат да имате уникална визия има много, затова комбинирайте без колебание.