Войната е абсолютно зло, но тя има предистория

Войната е абсолютно зло, но тя има предистория

Снимка: ТАСС

"Всички тирани са имали нещастно детство и са ги били - Хитлер, Мусолини, Робеспиер, Осама бин Ладен, Путин"; "Тази т.нар. война си има предистория"; "Тази война ескалира от 2013-та година до днес. Имахме достатъчно време да си изградим мнение, въз основа на факти"; "Ако искаха да спрат войната, нямаше да пращат оръжие в Украйна и щяха да позволят на Зеленски да подпише примирие!": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

САЩ са причината за войната

Войната е абсолютно зло, но тя не се възпламенява от самосебе си, възпламеняват я обстоятелствата, които си създават хората с интереси при взаимодействие помежду си. Тази т.нар. война си има предистория. Вземи да я проучиш, а не да се излагаш с абстрактен хуманизъм, който всякога е лицемерие.

Пена

За два дни т. нар. "колективен запад" се обърна на 180 градуса - германците казаха, че санкциите са прибързани, НАТО - няма да помага, американците анализатори - ние сме виновни за ситуацията, Кличко прична е ефир, че на територията на Урайна има сепаратистки групи, а Зеленски отвори хуманиратните коридори. Но пропагандата срещу демонизирането на Путин продължава.

Всички тирани са имали нещастно детство и са ги били - Хитлер, Мусолини, Робеспиер, Осама бин Ладен, Путин

Бият ги, докато се научат да се борят за себе си и бият другите. Какво донесе Путин на света и народите - благосъстояние, справедливост, порядък, мир...?! Донесе войни, нещастие, несигурност. Феновете ще кажат - стабилизира Русия, но на каква цена - безпощадна ликвидация на опонентите по сталински и с какви средства - компромати, ФСБ диктатура и корумпиране на приближени олигарси.

мда

Тази война ескалира от 2013-та година до днес. Имахме достатъчно време да си изградим мнение, въз основа на факти. Всяка прохождаща демокрация има много път, докато установи справедливост на страната на Закона. И е слаба срещу силата на мутренски групировки, крайно десни националисти, паравоенни банди, финансирани от корумпирани политици и олигарси.

Кофти матрял

Дори сега виждам в Гугъла, че още в 2014 год. в Берлин е имало фотоизложба посветена специално на трагедията в Одеса и въпреки това всичко е забравено. След Минск май и досега в Донбас има наблюдатели от ОССЕ, които самите донбасци много показателно наричат "слепите глухонеми наблюдатели"

рис

Материали по този повод има наистина хиляди, както каза някой по-горе. Аз ги следя от началото. Обаче почти нищо от тях не достига до български зрител, защото затъмнението, наложено от зомбиращите медии е масово. Сега е същото от сащ скриха достъпа до руските официални медии и така затрудняват проверката на сведенията идващи от интернет.

Наблюдател

Руската армия завзе централата. След като "някой" я е обстрелвал, лесно може да се предположи кой го е направил. ВСЯКА атомна централа е под контрол на Международната организация за атомна енергетика и състоянието на ВСЯКА централа се докладва на тази организация. Русия го прави за тази централа.

Ретранслатора

По Первий канал съобщиха, че централата е под руски контрол още от около 28.02. , ето защо е странно че ще атакува сама себе си. Става въпрос за атака от страна на украинците или още по лошо, на наемници?!

Духът на времето

Ненапразно една от първите цели на руснаците бе да овладеят и обезопасят Чернобил АЕЦ заедно с местните ураински редовни част и специализирания персонал. Знаят на какво са способни ненормалните нацита и техните западни покровители. Чернобил 1986 и преди това Хирошима и Нагасаки 1945.

Една от най-възхитителните черти на руския народ

е неговото уникално покорство пред Господаря. Това придава невиждана мощ на неговото управление и непоклатимост пред козните на враговете. Има само една смущаваща подробност. В Русия винаги е имало интелигенция, която разяжда отвътре основите на господарската власт. Но борбата с нея не е преставала от времето на имперското величие до днес.

Зеленщайн

Зеленски е много храбър. Ама се крие в Полша… Призовава за съпротива и проливане на кръв срещу руснаците. Обаче не своята кръв, а на обикновените украинци. Твърди че при тях нямало нацисти, но държат цивилните за жив щит…

Мутра

За 1 седмица др. Путин постигна следното: 1. Създаде украинска нация 2. докара рейтинга на Русия до боклук 3. Девалвира рублата на 30 процента и вдигна лихвите до 20 % 4. Фалира половината фирми 5. Настрои целия свят срещу Русия. 6. Изключиха Русия от всички международни организации Ако руснаците не го свалят значи заслужават такива да ги управляват.

ЕВропа върви

по много тънък лед. Не знаем дали си дават сметка въобще. Ако нямат сделка с Франция за ток от АЕЦ и случайно fusion-a(ядрения синтез) да са го разработили до индустриални нива без да казват, се очертава едно връщане поне 170 години назад. "Конспиративните" сценарии ще станат ежедневие и отиваме "Игрите на глада".

thenewone

(...) които не наложиха санкции на Украйна да приложи Минските споразумения (...) Но налагаха санкции на Русия, че Украйна не прилага споразуменията от Минск.

баба мара

ес не направи нищо за мирно уреждане на конфликта с години притиска русия до стената колко от 700 безделници в ес отиде да се бие за украина престанете с тези санкции и не пращаите повече оръжие на украина така мира няма да се настани в двете братски държави

Гражданин

Ако така нар. демократи и либералстващи искаха да спрат войната, нямаше да пращат оръжие в Украйна и щяха да позволят на Зеленски да подпише примирие!

жнр

Това е Великата Отечествена война за украинския народ

европеец, уви

Европа е в морален банкрут - сатанизъм, ковидизъм, отнети човешки права, QR - кодове , екоталибанщина и зелено закриване на икономиката ! Десетки милиони БЕДНИ ! Над 2 евро за литър бензин , инфлация, безработица, изтрещяло население, безпътица, наркомания, зле прикрита омраза между страните, джендаризъм и ЛГБТ ...

Европеец, Уви -1

Топящо се население, аборти, мигрантско цунами, ислямизация, погром над черкви, клане на свещенници, изнасилване на бели европейки в центровете на европейските градове. Песимизъм, отчаяние, алкохолизъм и наркомания. Агонизиращо образование - към закриване. Маскирани дечица играят физкултура...

Европеец, Уви 2

Срив на икономиките, липса на армии, пълна външна зависимост в сигурността, истерични политици, откъснати от хората и реалността. Зоологична русофобия, омраза към една огромна сила, която може да те изпепели за минути. Европа е карикатура на самата себе си ! Кого "приема" Европа, кого "осъжда" Европа ?...

451 по Фаренхайт

Ако “Гласове”беше вестник,щяха вече да го горят по площадите в София.

 

 

 

Коментари

 • Най ми хареса"451 по Фаренхайт

  05 Март 2022 21:28ч.

  Ако коментарът ми се изтрие,ще го формулирам по друг начин ,да запазя добрия тон.,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  05 Март 2022 23:39ч.

  Голям ихтибар им стори ти, Фаренхайте, на Гласовете! Не че не са го заслужили. Еваларката, в днешно време трябва да имаш топки (изразът е американски), че да вървиш в свой коловоз (изразът е на Висоцки).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  06 Март 2022 8:50ч.

  Първият коментар е реплика на мой и имам право на дуплика. Варварство е да се оправдават едни грехове с други, руските с американските. Няма абстрактен хуманизъм. Има хуманизъм и хитлеризъм, сталинизъм и путинизъм,едно и също. в Ужасно много от второто има тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой е нанесъл най-големи поръжения и геноцид на света?

  07 Март 2022 9:34ч.

  Дали националсоциализма/хитлеризма/ с античовека Хитлер,унищожен след 12 год.власт или интернационалистите/комунистите в лицето на Ленин,Сталин,Мао цзе Дун,Мадуро,Пол Пот,Путин избили общо три повече милиони хора отколкото Хитлер.Жалкото е,че комунизма още ,вече над 100 год.мимикрира и са най-голямото зло на земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ииддвва

  08 Март 2022 19:23ч.

  Гласове голям страх Ви гони ако не пишем демократично "правилно"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи