Стефан Янев изразява желанието на народа - той не иска да воюва с Русия!

Стефан Янев изразява желанието на народа - той не иска да воюва с Русия!
“Българският народ не желае да воюва с Русия, по никакъв повод. Това не е от вчера”; “Натовските бази насочени срещу Православните ни братя трябва да изчезнат от България!”; “Генерал Янев е професионалист, висш военен и е пределно наясно с възможните последствия за България”; “Петков да не се води по акъла на Столтенберг. Единствената цел на Столтенберг е НАТО да не приключи под негово ръководство и затова плаши с Русия”: народният анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Министърът на отбраната Стефан Янев Снимка: МС, архив

 

София

Какво означава лично мнение , когато военният министър изразява желанията на Българския народ, който не желае прекрасната ни страна да бъде съсипвана за чужди интереси ! Натовските бази насочени срещу Православните ни братя трябва да изчезнат от България !

 

Керпеден

Правилно, България е против засилването на напрежението в Югоизточна Европа. Българският народ не желае да воюва с Русия, по никакъв повод. Това не е от вчера.

 

чугун

Г -н Иванов, да ви кажа простичко, без изслушване в комисии и без ПР мазнене на САЩ, защо г н Янев е на това мнение и защо е предпазлив и по - разумен. Две са причините. Генерал Янев е професионалист, висш военен и е пределно наясно с възможните последствия за България. Второ, за разлика от Вас, той е учен и възпитан да мисли за страната си, пука му за нея, както казват сега. Срамно е, че вашето семейство, далеч не последни хора, не Ви е дало елементарното възпитание и познания, за да преценявате нещата като човек, камо ли като политик. А може и да са се опитали, но да не прихващате,или да сте се "освободили "от оковите на морала в името на кариерата.

 

trassporter

Христо Иванов има едно на ум за да говори така - мнението и нагласите на членовете на партиите от ДБ и най-вече софийската жълтопаветна квота. По друг повод го е казвал гласно. Носители на русофобията и антикомунизма най.вече е ДБ. При подобни съдбоносни решения софийските десни нямат друг избор освен твърдо да застанат зад НАТО против Путин. Отделен въпрос е може ли най-малката партия в коалицията да наложи волята си?

 

Идеалист

Министърът на отбраната все пак е по-умен от Христо Иванов и Атанас Атанасов , които проиграха на политически покер ДСБ!

 

Браво Янев!

След 10 години в НАТО България няма своя армия. Редно е да има и нашата армия у нас и това да е НАТО в България. Схващаш ли?

 

старец

Войски на НАТО в България - това е ОКУПАЦИЯ . И се превръщаме в предна фронтова линия ... Удобно е войната да е далеч от територията на САЩ............

 

Русия не ни е враг и т.н. на 21.12.2021 в 22:33

Няма значение как гледат на нас. Важно е ние как гледаме на тях. Българите сме стар народ, с много стара история, стара мъдрост вплетена в гените ни от векове. Ние сме дали много на русите,твърде много,много български следи ще откриете не само в руските степи, но и в душите на руския народ. Не забравяйте какво казва Суворов - аз съм българин. Историята на двата народа е тясно преплетена във вековете.За това не може с лекота и простотия да пилеем капитала който ние българите сме натрупали в отношенията си с много народности включително и най много с русите. Хората са различни но има и основополагащи , фундаментални ценности ,които ни определят във времето ,бита,морала и поведението. С руснаците ние българите не можем да бъдем врагове. Ние не можем да бъдем англосакси .Българите не сме англосакси. Следите на българската народност се извиват сред руските степи от много векове насам. Много са битките, които съюзени българи и руси във многовековната си история са водили срещу общ враг. И каквито да са историческите превратности тези два народа са се усещали като братски ,дружески и в крайна беда са стояли заедно един до друг срещу общ враг. Идеологията е едно, но светоусещането,кръвната ,моралната и културната връзка е друго.И в страданията си двата народа са се уповавали и уповават на едни нравствени и духовни устои. И за това са братски народи- И за това ние българите имаме една невидима граница ,която не можем и не бива да прекрачим в отношенията си с руснаците. Това е от нас защото ние сме българи и в труден и съдбоносен час знаем къде и до кого да застанем. - Другото е братоубийство и смъртен грях за българската народност. За това и те и ние казваме,каквито и да са времената и поколенията - Бог с нами !

 

петков да не се води по акъла на столтенберг

Единствената цел на столтенберг е НАТО да не приключи под негово ръководство и затова плаши с Русия, все пак трябва да има причина за съществуването на НАТО, че колко хора ще останат без тлъстите си заплати, каква бедност ще настане.

 

Наблюдател

Плашат българите с руснаци. Ако Русия е искала да завладее България щяла е да го направи НЕПОСРЕДСТВЕНО след победата й над Османската империя. Можеше да го направи и след войната. Русия НИКОГА не е имала военни бази на българска територия и НИКОГА не се е стремяла да завладява България. Но ... българските политици, майкопродавци (грешка, не я продадоха), ПОДАРИХА България на САЩ.

 

логореята

Народът ни в преобладаващото си мнозинство не е враг на Русияя. Тия, които приемат държавата за своя бащиния и изпълняват директивки на враждебни фактори срещу Русия, създавайки умишлена дестабилизация на обстановката, да бъдат така добри да коригират политиките си или да си подадат оставката, защото не служат на мира и сигурността на държавата и в глобален план.

 

Славов

България ще построи няколко моста с военно предназначение по Дунав,Перловска,Карловска,Смядовска и ИТН ,няколко тунела под посочените реки и процента на разходите за отбрана ще станат около 5/16 %. Имайки такава тежест в общата отбрана е в правото си да дава мъдри съвети, най-паче коги да пуцаме и коги да бягаме.

 

Не,

поне 10 трябва да са мостовете край Русе. :) Мисля, че едно е да управляваш транспортна фирма, съвсем друго е да разбираш от строителство на пътища, мостове и ЖП мрежи. И тук нищо добро не очаквам.

 

"Нашата роля е да сложиме хора без спирачки"

Сложете му спирачки на глупостите, които ръси безспир, на развален български език при това.

 

Кирил Петков: Отпускаме 1,5 млрд. лв. за справяне с енергийната криза

Я, па, я... какво стана с невидимата ръка на свободния пазар, която регулирала всичко?!?

 

ТехнокраД

"Даваме", "ще дадем", "дайте да дадем". Абе тва да не сме ли го слушали вече? Не говореше ли така един друг, дето го "чегъртаме". Или да не би Кирето да е реинкарнация на Боко?

 

И в какво "не сме европейци"??

Понеже искаме Македония да си спазва договора, който САМА подписа? Понеже не приемаме с радост да ни горят знамената, да ни рушат паметниците и да ни заливат с помия в тяхната преса? Ако нова е "да не сме европейци" - да, не сме. Интересно ми е да видя как която и да било друга държава членка на ЕС ако Македония се държи по същя начин като с България ще си мълчи и на помиите ще отвръща - ами дъжд вали. Ние търпим това отношение не сега, ние го търпим вече 70 години. И ако някой е виновен за положението, в което се намираме това са комунистине от БКП, които наведоха глави на Сталин и Коминтерна и се съгласиха една трета от българите да бъдат изчегъртани и да им се налага омраза към останалите. И 70 години нямаше български политик, който да ни защити. Мълчахме и мълчахме. Те затова така се държат с нас, защото само ние им мълчахме. Я да се опитат така да се държат с гърците или която и друга държава да висят какво значи това. Единствената достойна постъпка от нас беше, когато поискахме това отвратително отношение най-после да спре. Сега ни уверяват, че да ни заливат с помия било нормално, ние не сме били европейци и пр. Погледнете Гърция, някой обиждаше ли я, когато 28 години отказваха да пуснат Македония в ЕС? Отношението към нас като даржава второ качество няма да спре ако сега отстъпим.

 

Ганьо Сомов

Ако германците и французите се вторачваха в миналото, още щяха да спорят за Елзас- чий е- немски или френски? А те са първи приятели- ето това е европейско, културно, недребнаво поведение на две велики сили. Или белгийци и нидерландци още щяха да спорят чии са фламандците, пък даже и унгарците и румънците щяха да се дърлят за Трансилвания. Или пък сърби и унгарци за Войводина.Дори турците и гърците се разбраха за Кипър и не им трябват никакви "посредници", за каквито ние по комунистическо претендирахме, че можем да сме.Само ние с "македонците" останахме на опашката на културата и на развитието.Затова сме- и не само заради това- най-бедните и изостанали държавици.И на европейците в лицето на ЕС хич не им лесно да ни търпят.Тяхната роля е най-тежка, защото имат други критерии и не разбират защо спорят две балкански държавици, които разчитат на парите на Европа.

 

Кога в нашата хдържава е имало законност и справедливост"

Та ще си я връщате? Когато по времето на Народния съд избиваха индустриялзци и интелектуалци? Когато хората живееха като в концлагер и не смееха да кажат един виц? Когато не ни пускаха да пътуваме, за да не забегнем в лошия запад, а младите ги стреляп;ха по границата? Когато обявиха една трета от българите за македонци и ги тероризираха да се пишат такива? Когато ни водеха по манифестации и магазините ни бяха празни, а за кола и апартамент чакахме по 15 години, но ни уверяваха, че живеем в рая на земята. И затова ни държат насила тук, та да ни е хубаво? Точно така - в СК, Русия и Китай приемат само нормални. Остаалите оставиха костите си в Гулаг.

 

тотал щета

А на бас кой пръв ще се раздели с поста си!

 

до първия - да чете внимателно:

Който знае, че не знае, е възвишен. Който не знае, че не знае, е болен. Който взема болестта за болест, не е болен. Мъдрецът не е болен, защото взема болестта за болест. Ето защо не е болен. (Лао дзъ, Дао дъ дзин)

 

 

 

Коментари

 • Месията

  23 Дек 2021 9:50ч.

  Плашат ни нас българите с руснаците. Та това е повече от смешно !!! Ако Русия е искала да завладее България щяла е да го направи НЕПОСРЕДСТВЕНО след победата й над Османската империя. Можеше да го направи и след войната, през 1945 г. Русия НИКОГА не е имала военни бази на българска територия и НИКОГА не се е стремяла да завладява България. Единственият „военен“ руснак в България беше Юрий Алексевич Гагарин !!! Но сегашните български политици и майкопродавци я ПОДАРИХА, на САЩ, след като я превърнаха в Булгаристан !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Гласове" отивате в ......

  23 Дек 2021 10:08ч.

  Никой не иска да воюва с Русия, но тук има доста хора, които биха воювали срещу България, ако трябваше да избират между Родината си и Дядо Иван. И неведнъж съч виждал такива декларации в други сайтове. Според мен и Русия не иска да воюва срещу нас и няма да го направи, защото трябва да мине през доста държави за да стигне до нас. А за руските ракети, не руснаците ни плашат с тях, а една група носталгици-путинисти, които ни задават въпроси, изсмукани от болната си агресивна фантазия. За САЩ можем да кажем, че досега не са ни окупирали, за разлика от Русия, която от почти 134 г.се разпорежда на наша територия с изключение на малки периоди, когато патриотизма на народа ни е бил по-голям от желанието на хора да живеят под руско-съветска команда. И друг път съм казвал, че американците не са тук за да привличат руските ракети, а за да бъдат щит срещу други държави, които имат апетит към част от нашите земи. Тази държава и днес има почти "братски отношения" с братската ви Русия. Факт е, че Кремъл никога не си е отивал от вас. Това го показват вашите думи и изявления на редица хора с власт, които забравят, че сме в НАТО и в ЕС. Засега. Така че, спокойно другари путинисти, българските русофили не хотят войны. Защото все още не сте се научили да правите разлика между путинисти-кремловици и русофили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мунчо спасов

  23 Дек 2021 10:15ч.

  този министър е бита карта. петков го бламира. има причина да се иска вот на недоверие .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Герой на Новото време!

  23 Дек 2021 10:18ч.

  Христото и останалите като него политици - еднодневки само чрез русофобия могат да останат на повърхността на българското политическо блато! Съгласете се, че все пак трябва да има едно по-по-най-голямо Кречетало, което чрез русофобските си позиции да заслужи уважението на новите бг приятели! По друг начин не им се получава! Нали са Еднодневки! Русия чрез русофобство, уважаеми христьови господари, няма как да изкорените от сърцето на Българина! Това да ви е ясно!!! Българските земи все пак не са някаква си украина, а център на славянската култура и писменост! Мисълта, че от тук тръгва славянската цивилизация и дава толкова много на днешния свят ни прави горди българи! Това, че нашите политици не могат да запазят тази културна идентичност и най-вече да я отстоят, не ни прави по-малко значими! Напротив! Там, където ние като българи не успяхме да запазим завета на нашите първосвещеници и учители, аз поне изпитвам гордост, че делото им го продължават нашите братя по кръв и вяра на Изток! Образованието не е сила! ЗНАНИЕТО е сила! Това е разликата между вашите възпитаници, които ни ги натресохте и онези, които получихме образованието си преди 30-т и повече години! А ако бяхте изучавали и древната китайска философия, много беди щяхте да спестите на света, а и на вас в частност! Но това е друга тема!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото все още не сте се научили да правите разлика между путинисти-кремловици

  23 Дек 2021 10:18ч.

  Ех,Вие американски щитове безподобни, български още не сте научили, за нас сте се притеснили....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лекуващ лекар

  23 Дек 2021 10:50ч.

  За сто и двадесет минути, спец частите на РФ, могат да прегазят Украйна, като луда крава телето си. Путин е държавник от световен калибър, който на този етап, само наблюдава клоунски маневри на колегата си, предоставил "квартира" на задокеанските си гости, които дрънкат оръжие под носа на Русия. Заблудени празни кратуни, като „"Гласове" отивате в „ си мислят, че начело на РФ днес е пияницата Елцин или белязаният предател Горбачов !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До грамотния путинист по-горе....

  23 Дек 2021 10:57ч.

  Иван Вазов: Посвещава се на руския народ Руский цар е на земята най-велик, над всички пръв, русците са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота!..... ИВАН ВАЗОВ - НА РУСКИТЕ ВОИНИ „О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошле на полята балкански немили, неканени гости?” .............................................. „И пак ви не мразим /не крия: обича ви още народа/; но любим и свойта свобода, стократно по любим я ние. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно!” .................................................. „Нарекоха те „Юда”, народе славен мой – вик злобен на заблуда в заблудите без брой! Как? Юда – ти ли, който за правда бе борец и на челото, свойто, трънлив носи венец? Ти, Юда? Кой живота жертва за роба брат и своята Голгота има на тоя свят? .................................................. Иван Вазов,........ БЪЛГАРИО, ЖИВЕЙ! „Охулиха те злобно враговете, прокле те лицемер и фарисей, но твоята съдба по-ярко свети: Българио, живей! Жестоки рани те покриха, злото извика с радост: „Тя ще угасней!” Но ти издигна гордо пак челото – Българио, живей! „Да мре! – решиха на съвет събрани вразите, – щом за себе по милей!...” Но ти каза: „Не ща да мра, душмани!” – Българио, живей!”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кат сме почнали с цитатите

  23 Дек 2021 11:25ч.

  „Когато една обществена класа, която господства и управлява в дадена епоха престане да има туй чувство, когато тя престане да бъде полезна на обществото на което тя служи, тя понася участта, която понася всеки орган в един организъм, когато престане да работи: тя почва да се изражда щом престане да служи на обществото.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тато

  23 Дек 2021 11:26ч.

  Ракия винаги е била военна опасност за България, от 9ти век ,когато ограбват българската книжнина при завземането на Велики Преслав ,присвоявайки си българската азбука, до "освобождението" при окупацията на някогашните български земи по време на турското робство, възпрени единствено от Запада да останат върху нашата земя и отново по време на съветската окупация, където населението беше ограбено и въдворен в трудов съветски лагер експлоатирана за жълти стотинки от държавата, система, от която накрая самите руснаци се отказаха като погрешна и негодна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ракия демек росия

  23 Дек 2021 11:28ч.

  ...тъпи китайски телефони...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гергана

  23 Дек 2021 11:47ч.

  "Тато", я как умело връткаш фактите наопаки! Че ти си готов политик, бре!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дедо Йоца

  23 Дек 2021 11:48ч.

  Така е!Русията е най-миролюбивата държава в Слънчевата система.Крим е руски,Донецк и Луганск са руски.Да живей Русията- Путин,Путин ,Ти ще спасиш света от САЩ и НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Гергана

  23 Дек 2021 11:56ч.

  Муци, гледай си печката и детето, не е за теб да се изхождаш тука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ракия демек росия на 23.12.2021 в 11:28 ...тъпи китайски телефони.

  23 Дек 2021 12:10ч.

  Става ясно къв демократ си с тоя китайски телефон. От евтините.... дето за жълти капачки и майка си ще продаде...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината се процежда

  23 Дек 2021 12:25ч.

  Всички помним как се стигна до преврата в Украйна, кой раздаваше курабии и се хвалеше колко му пука за ЕС и колко милиарди са вложени в преврата. Малко преди това причина за инсталиране на ПВО в Източна Европа бе ...лошият Иран. Предполагам и вие не сте могли да спите заради иранците? А който иска нека прегледа и видеото на Джордж Фридман (Стратфор) на Чикаго Консил, 2015 мисля. Фактите от тогава насам го отвърждават. Приказките от шипковия храст надминаха и най-големите лъжи през комунизма. За разлика от 2014-2015 сега даже са забранили на телевизиите да дадат и другото мнение, в случая на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янев си е овенен и изпълнява разпореждането на прекия си началник Радев.

  23 Дек 2021 12:28ч.

  Ине му дреме ако утре България бъде подложена на руска агресия. Само войските на НАТО могат да спрат дребния фашист. Ако в Украйна имаше войски на Алианса нямаше да трупа войски по границата и и щеше да остави държавата най-после на мира. Това че се харчат огромни пари да се купуват рблажиите е ясно на всеки. А сега още повече, когато е решил да налапа целия свят. Всички станаха шрьодеровци. Ама нали си има нефт и газ си позволява да купува всеки който може да се изпречи на пътя му. А Радев се продаде още преди 5 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До господина с цитата на Буров:

  23 Дек 2021 12:59ч.

  Точно Буров едва ли е най-подходящия русофил за пример. Спомнете си неговото предателство спрямо Отечеството при т.нар. Деклозиерова афера, в която той и група национални предатели през 1915 г. се опитват да изкупят цялото зърно на България, така да я направят неспособна да воюва и да се стигне до продоволствена криза. През октомври органът на Либералната партия „Народни права“ започва да изобличава замесените в случая и на 15 ноември за арестувани 39 души. Софийският военен съд издава 10-годишна присъда строг тъмничен затвор за Никола Генадиев, а 11 депутати получават по 8 години. Банкерите Буров и Губиделников, които са основната движеща сила в аферата са оправдани заради даден голям подкуп. Акцията обаче е постигнала своя ефект, за което свидетелстват думите на Димо Казасов, според когото „скъпотията и оскъдицата станаха непоносими“. Краят на Първата световна война ще доведе дотам, че Антантата ще успее да наложи своята икономическа воля над България посредством Ньойския мирен договор. Буров участва в правителството на Муравиев. Последният и Мошанов нарочно забавят отговора на американското искане в Кайро за влизане на англо-американски войски у нас и така дават възможност СССР да ни обяви война и да ни окупира. За благодарност Буров е преследван и умира в Пазарджишкия затвор. Муравиев умира в Белене. Мушанов се отбива на път от Кайро за София и в Цариград да иска от съветския посланик там да осребри своето предателство. Но, уви и тук няма благодарност. През 1951 г. умира в следствието на ДС от "разрив на сърцето". Никой не обича предателите на Отечеството, дори и Съветите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно Буров едва ли е най-подходящия русофил за пример

  23 Дек 2021 13:58ч.

  Цитата е общовалиден. И няма значение дали го е казал русофоб или русофил. Буров се е доказал преди всичко като българин. Филите и фобите са хора с дефицити по презумпция, без значение конкретно какви са

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  23 Дек 2021 14:02ч.

  Втората ни голяма древна държава е създадена н територията на днешна южна Русия и Украйна преди около 2000 години .Няма как да не сме се сродили със техните Славянски племена .Който и каквито дитирамби да ми разправя аз знам едно по кръв сме едно цяло и духовно също А за имената завършващи на ОВ мъжки род и ВА женски род няма какво да говоря .Защо само ние и Руснаците ги имаме тези съвпадения във фамилните и собствените имена а при другите наследници на Славяните ги няма тези съвпадения .Та ние сме братя или братовчеди които както иска да го разбира и Българският народ по голямата част от него го знае това и никога няма да вдигне ръка и оръжие против нашите братя Руският народ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  23 Дек 2021 14:11ч.

  А един голям Руски чекист бе казал моите идеали съвпадат със идеалите на народа .Той бе ръкводиел на блестящата операция ТРЪСТ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • иронията и дебелашките шеги

  23 Дек 2021 14:54ч.

  с Русия ме отвращават. Тези хора (руснаците) са един близък до нас народ по манталитет, език и нрави, но много по-напред в наука, техника и култура. Безумци са онези, които ги мислят за врагове и си въобразяват, че са на правилен път. Те са само крадци и пирати, които повтарят на сляпо чужди думи и си мечтаят да бъдат приобщени от големия демон - без да виждт, че зад фалшивата му усмивака се крият омраза и недобри намерения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Недостатъчни

  23 Дек 2021 15:25ч.

  "До господина с цитата на Буров:" На 100% съм на обратното мнение. Ако имахме още няколко политици да се противопоставят на Фердинанд и Радославов, България нямаше да бъде застигната от Втора национална катастрофа. При гърците през 1915г. положението е същото като у нас - кралят им е германофил и напира за съюз с Германия. Гърците обаче имат един решителен държавник Елефтериос Венизелос. Венизелос създава алтернативно правителство и армия в Солун и така през главата на краля и голяма част от офицерите - германофили, Гърция в края на краищата през 1918г взема страната на Антантата. У нас Буров,Ал.Стамболийски,Генадиев се оказаха недостатъчни да се преборят с изклесавеца Фердинанд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смешници

  23 Дек 2021 15:46ч.

  Много са ми смешни соросоидите - га трябва да се оплюят руснаците,че са ни превзели Първата държава,тоо...тогава Киевската Рус са руснаци. Когато обаче трябва да се угоди на САЩ то тогава хохълите нямат нищо общо с Русия. Смешници. Всъщност майката на Светослав,княгиня Олга е дъщеря или племенница на цар Симеон,тоест Светослав би могъл да има и претенции за българския трон. Когато Светослав е завзел Преслав е видял,че неговите хора и местните са все славяни и веднага са сключили съюз срещу Византия. Византия обаче провокира безредици в Киевската Рус и подкупва печенегите да убият Светослав и така проваля този съюз. После не руснаците,а Византия завладява източната част на България и взема цар Борис II за заложник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васе,

  23 Дек 2021 19:01ч.

  Щом вярваш че ковида е толкоз страшен ,си ни ясен. Сега на мода е зелената зараза, от нея требе да се плашиш.. И не забравяй, че всяка синя слива първо е била червена. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  23 Дек 2021 19:37ч.

  Путин: Не ние сме на границите на Британия или САЩ, а те са до нашите. Искаме незабавни гаранции! Президентът отбеляза че Западът продължава да превръща Украйна в анти-Русия, включително чрез доставки на въоръжения. "И как да живее Русия в такива условия? И постоянно да се оглеждаме какво се случва там? Да чакаме кога ще ни пратят по дяволите?" Представителка на SkyNews помоли Путин да даде гаранции, че няма да напада Украйна или други държави. Според президента Западът е длъжен да разбере, че главната гаранция е е да престане да заплашва Русия, да се откаже от разполагането на нападателни оръжия край нейните граници и да прекрати разширяването на НАТО. "Как биха реагирали в САЩ, ако наши ракети се появят на границата с Мексико? Там също има териториални спорове - Калифорния, Тексас, на кого са били? Не помнят. А за Крим помнят... Пет вълни разширяване на НАТО. Ние ли отидохме до границите на Британия или САЩ? Не, те дойдоха до нашите граници. А вие искате гаранции от мен. Вие трябва да ни дадете гаранции и то незабавно!", категоричен бе руският президент. Днес, по отношение на паритета на покупателната способност, китайската икономика е по-голяма от американската, ще минат 35-50 години и Китай неизбежно ще стане първата икономика в света по всички други показатели. Но те трябва да разберат това. Може би те го разбират и затова действат така. Това е грешка“, добави президентът. В началото на пресконференцията Путин заяви, че руската икономика се е оказала по-устойчива пред предизвикателствата на пандемията в сравнение с икономиките на други държави. Очакваният ръст на БВП тази година е 4,5 на сто. http://epicenter.bg/article/Putin--Ne-nie-sme-na-granitsite-na-Britaniya-ili-SASht--a-te-sa-do-nashite--Iskame-nezabavni-garantsii-/269226/7/97

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Става ясно къв демократ си с тоя китайски телефон.

  23 Дек 2021 22:22ч.

  Истинският демократ е с американски телефон, правен в Китай, като мен. А истинският русофил - с рус

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  24 Дек 2021 0:27ч.

  Смела и честна позиция на Стефан Янев. Още повече в условия, когато сме 100% американска колония. За тях ние сме пушечно месо - индианци. Те биха били щастливи техните ракети да летят от тук към Русия, а руските да летят към България. Взаимно да се избиваме братски народи. Окото им няма да мигне на англосаксите, дори от нас да остане само пепел. Това го знае и нашият военен министър. Знаят го и нормалните българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат

  24 Дек 2021 8:02ч.

  Генерала нищо не е казал категорично. Това е само сигнал. Който може да чете, го вижда. Никой нормален българин не иска война или дори скарване с Русия. Това са наши братя. Писаниците за руски и съветски окупации, някакви неумели исторически спекулации и пр., са детинщини и глупости. Предстоят промени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русофил и Българофил

  25 Дек 2021 18:40ч.

  Аплодисменти, генерале!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ""Тато", я как умело връткаш фактите наопаки! Че ти си готов политик, бре!"

  25 Дек 2021 20:13ч.

  Гергано, на 23.12.2021 в 11:47, тоя "тато" е готов за пиацата на хюмнетата във Варна. Там такива като него връткат гюбеци с надежда за свирка и поредно задно унождане. Хюмнешка работа, изражение на западналата западна демокрация. Демокрация като напълнен стар гаров кенеф.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи