Тия, дето бият, не четат конвенции. Истанбулската конвенция не защитава жените, а трансжените

Тия, дето бият, не четат конвенции. Истанбулската конвенция не защитава жените, а трансжените
“Правата на жените не са защитени, след като е възможно мъж да влезе в женска тоалетна под претекст, че е трансжена, и да извърши насилие спрямо жена”; "Не се ли усещате, че след словосъчетание като "домашно насилие" вие всъщност тръгвате срещу семейството? Домът предполага да те насилват, не усещате ли смяната на смисъла на думите, а оттам и на смисъла на живота следващите поколения?"; "За насилието навсякъде и под всякаква форма, в къщи и навън, има достатъчно членове в НК, така, че ИК има някакви други цели"; "Нали уж сме против дискриминацията, откъде накъде цяла конвенция със защита само за жените. Как така може да се дели по пол и признак насилие. А за възрастните господа, инвалидите, по-слабите мъже, какво....?": народният анализ след новината, че приемането на Истанбулската конвенция е записано в коалиционното споразумение на "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Петков: От понеделник министрите ще са лично отговорни пред мен

Ха-ха-ха, задава се едноличен режим?! Министрите са отговорни пред Кирчо, не пред НС?

 

Как да се разбира, че Киро щял да бъде "безкомпромисен" към всяка стъпка встрани??

Откъде встрани? - от линията на Партията ли? Кой му ги чертае линиите? Другаря Радев ли? А ние обикновените българи ще разберем ли какви са тия "линии"?

 

Helleborus

„От понеделник министрите ще са лично отговорни пред мен.“ Преди бяха отговорни пред ББ. И ми се струва, че и депутатите ще са отговорни. Струва ми се и че единоначалието в политиката ще е много по-изразено, отколкото беше до сега. Независимо от опитите за клониране, клонираните си остават задвижвани с едно дистанционно. Новата струна, на която се свири е САЩ и чужди звезди в български читалища. А „големите очаквания“ може да са само на един нищожен брой избиратели, при това допускам, че още по-нищожен брой са онези изсред тях, които наистина имат очаквания за почтеност.

 

Честито

Правителство от специалисти по всичко.

 

Христо

Корнелия обаче на първа линия до премиера. Още малко и пред него. Интересни министри се очертават и още по- интересни конкретизирания с толкова министерства също. Поне три са излишни.

 

Flick

Има добри, приемливи и неприемливи кандидати за министри. Ще спомена само неприемливите за мен: Нинова - юрист, ще се занимава с икономика; Караджов - юрист, ще се занимава с регионално развитие, известен политически номад, досега не е впечатлил с нищо; Гьоков - инженер,ще се занимава със социални дейности; Иванов - адвокат, ще управлява изключително важно министерство на земеделието; Генчовска - какво е завършила преди ВА? Би трябвало да е военно училище, а сега - изведнъж външен министър? Атанасов - на културата, признавам си, че ми е доста неясен, а и CV то му е крайно недостатъчно за такъв пост. Все пак - традиционните 100 дни.

 

Отговорен

Доста инфантилност виждам .... Министерство на "растежа", министерство на "ефективното управление" .... Сега остава да започнат да говорят на "най-оптимално" и картинката ще е пълна. Изглежда само Събев е управлявал повече от 10 човека.

 

Маймуната Дарвин

Този военен пенсионер да не си играе с влакчетата на внучетата си ? Откъде такова самочувствие, че разбира от железопътен транспорт ? Или си фантазира на глас ?

 

ТихомирТомов

Може,но ще изхвърчат на стрелките / Хитрино / и разминаването на някои места може да не се състои.

 

Ехо

БДЖ е във финален разпад! Първо трябва преструктуриране, силен кадрови подбор и оптимизиране и чак тогава други промени! В сегашните условия скоростта не може да се повиши без инциденти!

 

Мунчо Мънчев - Сливата

БДЖ се е разпаднала, а този иска да вдига скоростта на влаковете - най-много да вдигне броя на дерайлиралите влакове...

 

Цветанов беше оплют тотолно за 5те апартамента.

Рашков с 19те имота се подвизава по медиите и рядко някой ще попита откъде са. При Диков пристигна с една папка, размаха я и обяви, че по отношение на имотите му "всичко е вътре". И дори не я отвори. А и Диков нищо не каза, и прие за чиста монета приказките му по имотни въпроси. Това беше всичко, което другарят Рашков обясни на аудиторията за имотното си състояние.

 

Да живее културата на министъра

Атанас Атанасов, министър на културата – Роден е 1990 г. в Хасково. Завършил е актьорско майсторство в колежа Уитман в САЩ. Бил е втори в листата на ПП в Хасково след Асен Василев. Според сайта на "Продължаваме промяната" на 14 г. Атанасов е републикански отборен тенис шампион по двойки на България заедно с Григор Димитров. През 2016 г. е възстановил читалището в първомайското село Татарево. Предполагам, че ще накара дейците на културата да спортуват повече, все пак здрав дух в здраво тяло. Интересен експеримент ще бъде.

 

Калин

Ех господин Петков, ех Кириле, разби моите надежди да видя Марчето Бакалова в ролята на кОлтурен министър, сложил си някакъв холивудец, който е само бакалавар, дори не е професор.

 

Helleborus

Радев не спира да говори за малцинство с българско самосъзнание в Македония. Подготвя се обществото за признаване на българско малцинство сред българския народ в Северна Македония, което е национално предателство. Все едно навремето като имаше ГДР и ФРГ да говорим, че в ГДР има хора със самосъзнание на западногерманци или германско малцинство. Но той си е резидент, не президент.

 

чугун

Обикновено в такъв тип изречения важното идва след "но "_ Историческа грешка би било признаването на македонско малцинство у нас и, респективно, българско у тях. И с това да се реши въпросът. ТТова на практика ще потвърди македонсктата теза за самостоятелно, извън българската история, съшествуване. Маиедония е факт, има си и език (с рождена дата!) и територия, и млада нация, но това са нови неща, от няколко десетилетия, не можем да позволим вулгарна кражба на историята ни. Друго май не ни остана. Петков Киряк да си опича акъла!

 

Въпрос

Какво точно наричаш надграждане - клякането през ЕС и САЩ?

 

Нико Киш

То си пише „Да се въведат в националното законодателство всички елементи от Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, свързани с насилието срещу жени и домашното насилие“. Къде ви се привидяха джендъри и гей бракове?

 

Заглавието

изпуска главното. Става дума само за елементите, свързани с насилието срещу жени и домашното насилие. Това изключва джендъра, джендърната идентичност и ГРЕВИО.

 

Flick

И правилно, аз също съм против насилие над жени и домашно насилие! А къде по-точно пише за приемане / ратифициране на ИК? Или е важно от мухата - слон?

 

Helleborus

11.12.2021 в 19:10 Защото в Конвенцията е използван навсякъде термина „насилие основано на пола“ - „gender-based violence“. Да не мислиш, че ще преформулират текстовете и в тях ще пише конкретно и САМО за биологични жени и за деца? Основната цел на Конвенцията е да въведе в законодателствата измисленото понятие джендър, а самото то е най-голямата модерна опасност и за жените и за децата.

 

за - Flick на 11.12.2021 в 14:52

Заради бълхата изгорили юргана ......................................... е историйката с ИК. Не се ли усещате, че след словосъчетание като "домашно насилие" вие всъщност тръгвате срещу семейството? Домът предполага да те насилват, не усещате ли смяната на смисъла на думите, а оттам и на смисъла на живота следващите поколения? Аз съм против израз като "домашно насилие", няма как домът да е насилник. Или имаш дом или нямаш.

 

Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие е именно Истанбулската конвенция!!!

Интересното е, че пълният текст от 140 страници на Коалиционното споразумение е почти невъзможно да се открие. А именно там, на стр. 106 от глава „IV. Европейски въпроси и НАТО“ пише: "Да се въведат в националното законодателство ВСИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие." А тази Конвенция е именно познатата у нас под името Истанбулската конвенция. Ето, четете ИК или Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието УЖ срещу жени. ----> https://rm.coe.int/168046246f

 

йас

Кое е учудващо? Читавите моменти от ИК се инкорпорират в законодателството ни, джендъризма е аут. Все пак не цялата ИК е токсична. БСП още преди 3-4 години, когато тръгна цялото иху-аху с ИК, точно това предлагаха.

 

Сталин Й. В.

Правата на жените не са защитени, след като е възможно мъж да влезе в женска тоалетна под претекст, че е трансжена, и да извърши насилие спрямо жена. Това е изключително травмиращо за всяка жена, особено за онези, които вече са преживяли сексуално насилие. Точно така! ИК не защитава правата на жените, а на трансжените. Жените пак са унижени и с ИК.

 

Helleborus

Sin на 11.12.2021 в 17:04 Джендърите не са жени, те са най-голямата опасност за жените. Най голямата опасност за жената е нейното менте, от който и да е пол. Ментето, което ще се преструва на жена, макар да е биологичен мъж или ментето, което бидейки биологична жена, ще си измисля друга роля, което няма майчински чувства, вярност, лоялност към семейството си и всичко онова, което асоциираме с образа на жената. Жената като същност може да бъде убита и от жена, чрез подобни документи. Болното съзнание убива, то е по-голямото насилие. От години жени се подиграват и гаврят с по-добрите жени от себе си, по-стойностни и достойни за уважение.

 

ИлКо

За насилието навсякъде и под всякаква форма, в къщи и навън, има достатъчно членове в НК, така, че ИК има някакви други цели. Може би, ако 5 годишното ти момченце, след съответната обработка в детската градина от лелки с бради ти заяви, че е момиченце и ако се опиташ да го разколебаеш това вече е насилие и някой трябва да го защити.

 

Празни кръчмарски закани

Маскираха ви, изолираха ви, набодоха ви, а сега и децата много скоро.Сертифицира ха ви Мълчахте и се спотавайхте през цялото време. Ротердам си подпалиха града, вие сто души едва събрахте на протест...Сега пак алкохолни закани срещу педерастките сватби ! Бляф. И Истанбулската конвенция ще въведат, и гейски сватби ще наложат, и ОСИНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРЧЕТА ОТ ГЕЙОВЕ ще ви наложат. И децата ви ще експропеират /ако примерно постъпи жалба че сте ги нашамарили/... Просто ви е бедна фантазията каква "Кутия на Пандора" се отваря.

 

Споко

Тия дето бият не четат Конвенции. Битите ще бъдат бити и такова…., а Земята ще продължава да се върти.

 

Духът на времето

Нали уж сме против дискриминацията, откъде накъде цяла конвенция със защита само за жените. Как така може да се дели по пол и признак насилие. А за възрастните господа, инвалидите, по-слабите мъже, какво....? И защо точно "домашно насилие", какво правим с "уличното насилие", "горското насилие", "училищното насилие", "насилието във входа и двора" и т.н.

 

Искаме да се въведе

Конвенция за защита от насилието на политиците и общинските служители над гражданите.

 

А затриването на лева?

И това ли е записано?

 

Ми остана падането на ветото за Македония и

ам. военни бази на Черно море и политическите ангажименти към политическите спонсори Департамента на кака Нюланд и Сорос са изпълнени. Честито, пейзани! Оттук нататък ша са съсредоточим към иконом. проектчета на другите спонсори-олигарси че имаме много хапки и порции за раздаване. Пък вие духайте таратора, ако имате пари за краставици

 

ТихомирТомов

Гешев ще им помага да останат почтени и да не пипат !

 

 

 

Коментари

 • Бигот

  12 Дек 2021 10:13ч.

  Дразня се на тая масова склонност у разни наивници да влизат в медицински правни дебати със соросоидите. Единствения приемлив "дебат" със соросоиди са шамарите, трябва да ги е страх от нас, пък нека се мислят за по-умни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи