Скопие трябва да дойде в София, а не обратното

Скопие трябва да дойде в София, а не обратното
"Голяма грешка е да се отива в Скопие за разговори"; "Скопие, ако има желание да влезе в ЕС, трябва да дойде в София"; "На това се казва ПАДЕНИЕ. Отива им на крака за да им предлага нещо. Т.н. "македонци" трябва да го посетят и да му се молят.";"Къде си тръгнало бе момче? Те имат проблем, не ние!"; "И какво ще прави там? Ще моли макетата да влезнат в Европейския Съюз ли? Или да си построят линията до границата? Или да не горят Българското знаме и да не бият тези дето си мислят, че някой в България ще ги защити?"; “Правителствата обичат да забравят, но народът не забравя кой какво му е сторил!”: безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Премиерът Кирил Петков обяви, че на 18 януари отива на разговори в Скопие Снимка: БТА, архив

 

Наблюдател

На това се казва ПАДЕНИЕ. Отива им на крака за да им предлага нещо. Т.н. "македонци" трябва да го посетят и да му се молят.

 

Пенсионер

Къде си тръгнало бе момче? Те имат проблем, не ние! Те трябва да дойдат тук и да целуват ръка! Много сте неграмотни! Учете се бързо, защото няма време!

 

Коти

Голяма грешка е да се отива в Скопие за разговори. Скопие, ако има желание за влезе в ЕС, трябва да дойде в София, но те явно нямат такива намерения. Само играят театър и разпалват антибългарски настроения. Чудя се нашите управници не виждат ли това, или и те са получили роля в същия сценарий, който работи против интересите на България!

 

Анонимен робот

И какво ще прави там? Ще моли макетата да влезнат в Европейския Съюз ли? Или да си построят линията до границата? Или да не горят Българското знаме и да не бият тези дето си мислят, че някой в България ще ги защити? Срам за тези дето го избраха или се съгласиха да им бъде назначен.

 

Зодия Прасе

Отива, воден от убеждението, че ако Мохамед не отиде при планината, планината трябва да отиде при Мохамед. Във физиката това се нарича нарушаване на CP-инвариантността при слабите взаимодействия.

 

СТАР

Може би съм пропуснал, но не съм наясно какво ТОЧНО разбират в РСМ под македонска идентичност. Една и съща ли е тази македонска идентичност за етническите албанци, за етническите сърби, за етническите цигани, за етническите власи и т.н. етноси, които са граждани на мултиетническата РСМ, която по традиция от бивша Югославия конституционно признава наличието на етнически малцинства. Тук ще изразя мнение, че правилно в конституцията на РСМ няма и не трябва да има българско етническо малцинство, тъй като тези, които не се определят като етнически албанци, сърби, хървати, цигани, власи, турци и т.н., а ги водят македонци всъщност са българи, някои, от които по разни причини македонизмуват и претендират за някаква неясна, неформулирана македонска идентичност. Всички, живеещи в РСМ са "македонци", само като синоним (за по-кратко) на "граждани на РСМ", и затова вече трябва да се назовават северомакедонци. Но никой от изброените етноси не претендира за северомакедонска идентичност.Дори външният министър Б.Османи. Не е ясно защо обаче Р.Радев иска (ако не греша) в конституцията на РСМ да бъде записано наличието на някакво етническо българско малцинство? Тогава в конституцията пак на същата тази РСМ трябва да бъде записано и северомакедонско етническо малцинство, което ще се отличава от другите, записани в конституцията на РСМ, етнически малцинства на албанци, сърби, хървати, цигани, власи, турци и евентуалното новоизмисленото българско етническо малцинство. На 10.01. КСНС би трябвало да дискутира, според скромното ми мнение, и този въпрос. Освен това каква обща история имаме с етническите малцинства в сегашната РСМ на албанци, власи, сърби, цигани и т.н.? А те са съставна част, дори албанците държавотворна част на РСМ. Историята е изцяло българска. Македонстващите, т.е. тези, които се срамят да се нарекат болгари, се присламчват към нея, след като гърците категорично прерязаха апетитите им за потомци на Александър. Гърците изобщо не позволиха да им говорят за някаква си споделена или обща история. И този въпрос не трябва да е дискусионен. Той не е ровене в миналото. Той е реален, научно-обоснован факт. РСМ не е нищо друго освен географската област Вардарска Македония, както има Пиринска и Егейска. За сърбите това е Южна Сърбия, както за нас е югозападна, а не северна Македония. Тази многострадална географска област е била владяна и от елини, и от българи, и от сърби, и от турци. Т.е. там има толкова много история, че, ако се говори за някаква споделена или обща история, тя трябва да бъде най-малко и с изброените, които са я владяли. Същото се отнася и за езика, който е наложен като официален в РСМ, като албанският също, ако не греша, е равнопоставен. Верно е, че този юго-западен български диалект е доста сърбизиран, с не малко османо-турски примеси, но конструкцията му е като на българския език. Това обаче е въпрос на друг, също много сериозен разговор. Лошото е, че от 1878 г. насам политиците ни, с малки изключения, са продажници.

 

Стига с тая Мькедония!

Има по-важни неща от ровенето в миналото.

 

За това

ли ви избрахме, бе? Защо не ни казахте преди изборите, че ще ни вкарвате в еврозоната?

 

Moronic variant

Досега никой не е обяснил ЗАЩО трябва да приемаме еврото. Хайде с това да започнат. Че освен всичко останало, примерът с Гърция е съвсем, съвсем скорошен.

 

Въпрос

А дали сме технически готови да приемем гей-браковете?

 

Moronic variant

Не е работа на държавата да раздава помощни за "бизнеса". Работата на държавата е да създава условия, при които помощи да не са необходими за никого, конкретно в случая достъп до евтина енергия. А държавата от повече от 10 години не се справя с това, по една или друга причина. Помощите са 4 месеца щели да са 860 милиона лева! Е горе-долу толкова струваше "Цанков камък" - най-големият инфраструктурен проект за целия период на "демокрацията"! При първоначална цена за Белене около 10 милиарда, по тези сметки щеше да се изплати за 4 години само от "помощите"! За Южен поток въобще не говорим, но и там нещата са подобни.

 

висок

Е, написах ли преди половин година, че евромилиардите ще отидат в Бобокови за да правят батерии за ток? Въпроса е как ще насочат няколко милиарда и към Черепа? Затова искат да махнат Гешев, за да се върне Черепа на бял самолет!

 

поредната гавра с пенсионерите

Циничната арогантна гавра с пенсионерите никоя медия не дава гластност за това. Хората от 1ва и 2ра категория за пореден път биват ощетявани със стотици левове. Тази измама с която си послужиха за да влезнат в парламата ще я понесат всички пенсионери. Къде са глашатаите за тази индексация за да излезат и да обяснят гаврата милионите пенсионери.

 

Терминал 2

Едно некадърници замениха други такива. Много приказки, позоьрство, разправии, обещания и нищо....Партийни назначенци, нещо като времената на бай Ганьо. Липсват експерти, интелигентните специалисти, проевропейците, културните , възпитани управленци- професори, администратори, технократи. Нищо хубаво не ни чака, затова намаляваме, Терминал 2 ще има доста оборот.

 

100% дебил

Нали вие, умните и красивите, си ги избрахте?!

 

Дончев

Съжалявам за новоуправляващите, но много бързо изконсумираха кредита си на доверие от избирателите. Коалицията съвсем скоро ще се разпадне. Предстоят нови избори, последвани от още по-разпокъсан и неработещ парламент в условията на крайно усложнена геополитическа обстановка. Очакват ни много тежки времена, които ще отнесат за кратко време много народ в отвъдното.

 

Правителствата

обичат да забравят, но народът не забравя кой какво му е сторил! Любими управници, имайте го в предвид като приемате съдбоносни за страната решения, защото среже ли се веднаж, няма залепване и после олеле, ама ние не знаехме, излъгаха ни...

 

глупав човек

Аз съм един много глупав човек, защото си плащам данъците, очаквам лекарите да ме лекуват ефективно, очаквам министър председателят да не лъже, очаквам правителството да прави всичко възможно да се развива България и всички в нея да живеем добре, въобще много очаквам от много хора. Сега, разбира се, тъй като съм глупав, вярвам на харвардското чудо Кирчо, че принудителната ваксинация не е задължителна ваксинация. Дали да не поумнея най-накрая!?

 

неразбрал

Какво лошо сме направили на Харвард ние ,българите, че така ни отмъщава?

 

Вашите имена /задължително/

Браво Джокович! Джокович си е Джокович и без Australian Open, обаче какво ще прави Australian Open без Джокович?! Предлагам до година NORTH KOREA OPEN. И без това по отношение на демоНОкрцията и човешките права между двете държави вече няма разлика.

 

Честито Рождество Христово на сърбите, тъй като го празнуват днес

Както достойно се държаха по време на бомбардировките преди 25 години, така се държат и сега – вчера правителството застана зад своя спортист. А дали е трябвало да отиде, или не, си е негова работа. Отивайки, защити каузата на свободните хора, които имат право на труд. Между другото, на тези, които се опитват от столетие да делят Балканите, няма да им мине номерът. Сега ние подкрепяме Джоко, както и те през 1994 година искрено се радваха, когато спечелихме 4-ото място по футбол, особено след победата ни над Германия!

 

Tschuntscho

България умира. Що се интересуваме какво става в други държави?

 

OLD

Почвам да разбирам проф. ХРИСТОВ Иво, за щетите при популацията.

 

Клавдий, император римски (малко недъгъв, но император)

“Всичко трябва коренно да се промени, за да се запази същото”.

 

 

 

 

Коментари

 • Анонимен робот

  07 Яну 2022 21:16ч.

  Единственото, което би ме зарадвало при това посещение е макетата да му заявят най-искрените си чувства към татарите физически и/или поне дословно. Да ни направят поне една услуга! Щото ние сме търпеливи и покорни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  08 Яну 2022 7:26ч.

  Всъщност, Киро отива там за да им нашока канчетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 5kof

  08 Яну 2022 9:36ч.

  Премиерът да покани макетата в комплект с шиптърите да дойдат тук, ако имат некви питания, или щения. Не му е мястото там. Ако иска да хапне тафче в графче, или селско месо у гърне, има достатъчно места в БГ, където може да го направи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  08 Яну 2022 9:56ч.

  Тоя харвард извади наяве всички комплекси на българите, завършили Симеоново.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаскьой

  10 Яну 2022 18:11ч.

  А Кокорчо да се връща в Хасково.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи