Северомакедонците се подиграват с куклата на конци

Северомакедонците се подиграват с куклата на конци
"Министър-председателят допусна няколко унижаващи ни факта: 1. Самото споменаване, че не се обмислят санкции на САЩ към нас заради РСМ е скандален. А това, че бе коментирано от Петков е национално унижение. 2. Отказът от териториални претенции от наша бивша българска територия, наричаща се сега РСМ, е унижаваща ни дълбоко гавра към нас. 4. Ако резултатът от посещението е авиолинията София-Скопие и открития личен телефон на македонския премиер, то това е поредна подигравка. Би трябвало да бъдат договорени доста по-значими дела. 5. Посрещането на Петков от министър/албанец, а не северомакедонец/, а не от самия министър-председател или негов заместник е удар по достойнството ни също"; “Следващият път Кирчо ще бъде посрещнат от портиера на МС на РСМ”; “още ли не сте разбрали,че на България и е отнето правото на собствена външна политика?”; “Бодрият ни премиер не знае, затова коментаторите трябва да му кажат, че няма климат на разбирателство, който да се върне”: безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи посрещна българския премиер Кирил Петков

 

Министър-председателят допусна няколко унижаващи ни факта:

1. Самото споменаване, че не се обмислят санкции на САЩ към нас заради РСМ е скандален. А това, че бе коментирано от Петков е национално унижение. 2. Отказът от териториални претенции от наша бивша българска територия, наричаща се сега РСМ, е унижаваща ни дълбоко гавра към нас. 4. Ако резултатът от посещението е авиолинията София-Скопие и открития личен телефон на македонския премиер, то това е поредна подигравка. Би трябвало да бъдат договорени доста по-значими дела. 5. Посрещането на Петков от министър/албанец, а не северомакедонец/, а не от самия министър-председател или негов заместник е удар по достойнството ни също. Османи е натоварен с отрицателни емоции, той беше министър и по времето на Зоран Заев, който си беше един откровен сърбоман и ни будалкаше като македонски гюпци.

 

Петър Ташков

Кирил Петков в Скопие: „Историческите комисии нямало да се връщат в миналото, а щели да работят с поглед в бъдещето“ !?!? Няколко пъти чета това изречение на Петков и почвам да се чувствам като идиот, който не разбира как историческа комисия ще работи с поглед в бъдещето и без да се връща в миналото!?!? Това посещение все повече ми прилича на предаване на националните интереси на България от поредния западен възпитаник, за когото историята на България и българския народ са без значение! ВЪЗДУХАРИ УПРАВЛЯВАТ Наскоро създадената от Кирчо дума – кур-олация – трябва да бъде видяна извън майтапчийските аспекти. Той бърка една важна дума – важна за дейността му – „корелация“ –изведнъж тя се оказва за него непосилно сложна. Така в устата му „корелация“ се превръща в „куролация“. Иначе, както ви е известно, „корелация“ означава „връзка, зависимост, съотношение между понятия и явления“. Медиите, общо взето, останаха безразлични към „кур-олацията“, към тази скандална проява на невежество – сякаш във внезапно споходилото ги целомъдрие те отбягват всичко, свързано с думата „ку*“, всичко, което навежда дори на някакъв спомен за въпросната дума. АЗ ЛИ СЪМ ИДИОТ ИЛИ КИРИЛ ПЕТКОВ?!

 

 

кофти матрял

Не съм много на "ти" с дипломатическия протокол, но един премиер не трябваше ли да бъде посрещнат от техния премиер? Още повече, че това посещение уж е толкова важно за бракята. Или още от летището му показават, че го имат за девета дупка на кавала.

 

Кирил Петков пристигна в Скопие, посрещна го външният министър Османи

Ха-ха-ха! Унизително посрещане още на летището. Съмнявам се обаче, че унижението ще бъде разбрано.

 

Наблюдател

Северомакедонците се подиграват с куклата на конци. Посреща го външен министър, а министър-председателят на СМ го чака да му дойде на крак. Имат ТРИМА заместник министър-председатели, но и те смятат под достойнството им да се занимават с мижитурки. Изпратили са да го посрещне албанец, "македонците" не желаят да падат до нивото му.

 

До Джо на 18.01.2022 в 11:49

Подкрепям мнението ви, действително външният министър на РСМ е читав и стабилен, и интелигентен... и симпатичен. Да не обобщаваме според националностите. Крайно време е да приключат проблемите между съседи, някои това и чакат, но няма да го бъде! ОБЕДИНЕНИ БАЛКАНИ!

 

future

Следващият път Кирчо ще бъде посрещнат от портиера на МС на РСМ..

 

нов

Посрещането си е напълно в реда на дипломатическия протокол, но нали някои си имат норма за изпълнение по форумите.

 

OLD

Така ли повелява Протоколът? Или още от вратата, номерата? Сещам се в таза връзка за една максима :" С циганин македонец шах не се играе. Единият ще ти открадне коня, а другия царя"!

 

Работил в протокола

По-горе някой написа, че посрещането е напълно в реда на държавния протокол и това е точно така. А иначе не пречи всеки да се упражнява върху материала както го води акъла.

 

Коко

Не съм специалист по протокола, но на времето служих като гвардеец. Винаги бай Тошо и баба Мара /лека им пръст/ посрещаха държавните глави на другите държави.

 

За протокола

За посрещачите - Кирил Петков е с вдигната яка на палтенцето.

 

Отечествен Фронт

А бе Кирчо ти не си във час бе ,за какви коридори какви самолети ми говориш .Като коридор номер 8 скопие бургас разстоянието е 640 км и тпой въобще не е изгоден за Макетата .За тях е изгодна магистралата скопие- белград -западна европа със стотици километри пътят е по къс от нашият коридор -8 и магистралата е построена много отдавна .Другия икономически важен път за македонците е скопие - соолун бяло море . Та стига си лъгал нашият народ със тези икономически дитирамби ,за да предадеш Българските национални интереси наложени ти от чужди нам сили .

 

гербераст

Тая мантра, че Киро схваща политиката като бизнес е повтаряна много пъти. Ти обаче какво предлагаш ? Оная историческа комисия, която вече даже не се събира. И така докога ?

 

"Политическият оптимизъм на Кирил Петков граничи с наивизма. Трябва да си много наивен, изобщо да не познаваш историята, за да смяташ, че за шест месеца можеш да разрешиш проблеми, нерешени през последните 100 години"

Няма невъзможни неща за възпитаниците на престичжни западни курсове за ограмотяване. С помощта на г-н Ескобар и строгите му, но справедливи санкции дори политическият инфантилизън на подопечните му може да се претвори в дела.

 

Велизар Енчев: Политическият оптимизъм на Кирил Петков граничи с наивизма

Всъщност не е ли това основното му качество, за което получи персонална похвала от байДън и поради, което го хареса прогрАмкат на изборните ротативки?

 

observer

Бившият дипломат Велизар Енчев добре знае, че в подмандатната на чичо Сам територия, в която дерьмократите превърнаха бившата НРБ, туземната колониална администрация има само декоративни функции.

 

Митето

Коментиращи,още ли не сте разбрали,че на България и е отнето правото на собствена външна политика?

 

Тарильома

Бодрият ни премиер не знае, затова коментаторите трябва да му кажат, че няма климат на разбирателство, който да се върне.

 

гербераст

Трябва да се върви напред. Досега отношенията ни с макетата се свеждаха до една историческа комисия, която вече не се и събираше. не ми е ясно лумпениадата срещу какво плюе и какво всъщност иска.

 

"Трябва да се върви напред"

Към какво? И защо?

 

Конституцията: България е еднонационална държава

По конституция България е еднонационална държава и индивидуалните права на всеки гражданин са гарантирани. Но какво значение има някаква туземна конституция за САЩ? Те прегазват цели държави и избиват населението им, та ще ги спрат законите в България. Измислените малцинства обслужват изключително чужди интереси, в случая на измислената македонска нация, а явно обслужват и САЩ. А българските управляващи пудели ще си счупят краката да обслужват антибългарските американски интереси, като плюят на историческата истина, че Сев. Македония краде българската история. Последствията ще са фатални, ако ги пуснем в ЕС без да признаят историческите факти.

 

ваксиниран веган

Ами тях в "езика на омразата" ги възпитават и учат от малки, госпожа. Питайте ги дали са си променили учебниците и ако не са да - ги променят и като изучат 2 поколения по новите, веднага им вдигаме ветото.

 

значи така

А защо Австрия говори на немски език, а не австрийски език,?! Или1/2 от белгийците говорят френски, другата 1/2 немски, белгийски език въобще не съществува 1/2 от канадците говорят френски, другата -английски-канадски въобще не съществува. Също така няма швейцарски, лихтенщайнски, монаковски , че и САЩ-ски езици.!!! Майцепродавци наричат тези,които предават майчиния си език.

 

чугун

Отдавна не ми се коментира....Какво всъщност е трябвало да очакваме, тези дървени човечета бяха ясни от самото начало. Курдиса ги запада, да му свършат работа. Както, впрочем, курдиса преди години и Борисов. Колко пъти вече протестираме и скачаме по площадите - и какъв е всеки път резултатът ?Толкова сме лесни за всякакви манипулации...Ето, проблемът със РСМ се свежда постепенно до признаването на някакви малцинства в двете страни , което всъщност само укрепва позициите на макетата за съществуването на тяхната нация. А на всички е ясно, че проблемът е в кражбата на историята. Искуствено създадена наскоро нация, с изкуствено създаден език има нужда и от изкуствено създадена, ОТКРАДНАТА история. Какво има за неразбиране? Нас ни занимават с признаване на малцинства и авиолинии до Скопие, където ще правим страшен бизнес...

 

Маги

Тук се води целенасочена политика на "разделяй и владей". Създавайки вражди между народи и държави, заинтересованите от насаждане на влияние и от тук на използване на народи и държави провеждат политика изключително в свои интереси. Ако хората в тези държави не разберат това, толкова по-зле точно за тях! Стига сме слушали чужди господари, крайно време е да мислим и действаме според собствените си интереси! Който иска да е добър управленец и да остане в историята, това трябва да му бъде обица на ухото! Само мога да кажа с оглед на многото преживяно - Киро, умната!!

 

Еха,

киро дали е чел Димитър Талев?

 

няма юристи

На сегашното управление липсва силен правен екип- опитни, ерудирани, смели юристи- професори, съдии и други юристи от практиката, които да изработят цялостна концепция за съдебна реформа. Сегашните действат като революционери или като сатрапите от времето на Парижката комуна. Всичко трябва да се извърши постепенно, разумно, интелигентно, със задълбочени знания, познаване на правните принципи, стари правни норми, да се израбят нови и после: най-важното: да си осигурят конституционно мнозинство.Този парламент няма капацитет за такава реформа, защото няма конституционно мнозинство от 160 депутати и второ: липсват квалифицирани депутати-юристи.

 

Цанков

Тази жена не разбира правото. Министърът няма право да извършва разследвания и после да се оправдава с "класифицирана информация". Тя не говори като юрист, а като клюкарка: Имало "сигнали", прави разни намеци, няма ясна представа каква концепция ще предложи, не и достига нито интелигентност, нито логическа мисъл, нито правни познания. Без знания нищо не става на този свят.Без конституционна промяна, никаква съдебна реформа не може да се извърши. Турили за министър една неподготвена провинциална женица, но явно партийно активна, и си мислят, че ще направят нещо. Досега нищо не са направили, няма и да направят.

 

Това е абсолютен цирк

Ако искахте да освободите Гешев досега да сте го направили. Вероятно играта ви е друга, но за съжаление българското общество ще го разбере твърде късно, както винаги! И отново се прилага метода за набелязване на едно единствено лице, за да се насочва енергията към него и да се случва други нередности и кражби. Днес е 16.01.2022 г., какво не ни казахте до този момент, което сте извършили и което е вредно за България?

 

Ивайло

Много " ще" в тези планове: ще се усвоява, ще се гарантира, ще може, ще изпрати ( плана за възстановяване) , ще бъде, ще е вероятно ... Ще трябва да почакаме

 

Борисов не управлява

Министрите му ги няма, мнозинство в парламента няма, но все още новото управление се оправдава с него. Странно, нали?

 

trassporter

Сега разбрахте ли обобщението на форума за Петков - "БОКО се оказа по-умен отколкото го мислиха"!!??

 

Няма да ривете.

Нали не искахте Борисов.Нека да ви е лошо.

 

Аман Заманов

Едните лаят, другите плюят. Анонимна война във форумите. Ставате досадни. Защо никой не коментира пътя на парите? Ще стане много любопитно.

 

Клара Кулакова

Чета коментарите и се чудя никой ли не схваща, че най-отпред в една война между изтока и запада ще сме ние. Русофили, натофили, американофили... Българофили няма. Не си давате сметка колко е страшно това изказване за нас. Гледате на него все едно гледате риалити шоу. Но какво ли се учудвам... В последно време голямата част от хората живеят така, сякаш наблюдават живота си отстрани и той не е техен. Войната не е риалити, господа... Бас държа, че не сте докосвали оръжие.

 

Наблюдател

По-възрастните си спомнят кое най-тежеше на българите по времето на Т. Живков - ограничението да се пътува свободно по Света. Но ... настъпиха промените и България се присъедини към "свободният" Свят. А пък те взеха, че превърнаха Света в България по времето на Т. Живков и по-лошо. Преди можеше да се избяга от "комунистическият ад", сега НЕ МОЖЕ да се бяга.

 

Господин Дачков !

Господин Дачков ! Немедлено отстранете настоящия си цензор (модератор) , защото ви нанася имиджови вреди сега, в реално време ! Разбираме много добре желанието ви да балансирате между два стола , и с тази цел да окастряте част от анти-казионните мнения във форумните части под статиите. Но за да постигнете тази ВАША цел, трябва да имате цензур (модератор) с минимална обща и медицинска култура, както и смислова грамотност ! Триенето на мнения по принципа "две трия и едно оставям" е контра-продуктивно за Вас ! Макар че ние форумците се забавляваме с този господин, играем си на "пиян морков", игра от детските години, с него ! Но за вас това е път към съдбата на вестник "СЕГА" и техния форум. Знаете добре, че медиен живот е възможен и без читателски форуми, разбира се. Но кликванията намалят, а с тях и приходите , вие сте интелигентен човек , няма да ви обяснявам тия неща... Накратко, сложете малко по-интелигентен модератор.

 

Ужас!

Коментира народът и не може да разбере, че анализ без логическо мислене не звучи достоверно. Вечно ги лъжи някой, но не могат да схванат, когато политиците ги лъжат. Когато последните ги използват, за да се доберат до държавната ясла. Фалшива позитивност... ами симптомите? Или няма значение, важно да напишем, че ни лъжат, вирус няма, заразяват ни с пръскане от самолети, ваксините заразяват...

 

 

Коментари

 • observer

  19 Яну 2022 11:31ч.

  Публикували сте един фалшив observer. За сведение, такива думи от чуждия политически жаргон като “дерьмократи” не използвам. Между другото, пише се “дерьмократы”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  19 Яну 2022 14:21ч.

  Всеки народ си заслужава политиците. Нямаше нито един коментирал, че е исторически неграмотно, неморално и национално предателство, да се делят българите в Македония на два етноса, българи и македонци. Идеята за признаване на българско малцинство я артикулира за пръв път Радев, ясно е, че я е получил топла топла от началниците си, които са началници и на доста други политици, затова тази идея набра скорост като „патриотична“, припозна се дори от ВМРО. Това е откровен антибългарски интерес за окончателно разцепване на нашия народ на два етноса, в което няма и зрънце историческа истина и справедливост, това е нов Възродителен процес. Дори при животните като произвеждат нова порода е ясно от кое семейство е тя, понеже нищо не произлиза от нищото. Да произведеш нов етнос от нищото е нов фокус на комунистическия интернационал, а после тия хора говорят за „наука“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ е права!

  19 Яну 2022 15:32ч.

  Обида ми нанесе ти, обида ти нанесох аз. Язък за нашите мечти, жалко и за бай Спас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитно!

  19 Яну 2022 19:21ч.

  Значи за арменски геноцид може да се говори, а за български не? Що така, бе дермократи?! Най-гадното е, че в този геноцид вече официално участие вземат и новите ни колонизатори!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  20 Яну 2022 18:22ч.

  Бил Гейтс успя след като напусна Харвард . Харвард е име с изкуствено поддържан имидж . Плащаш годишно 70-80хил. долара и получаваш тапия . Бизнес .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи