Новите Кирякстефчовци ще си свършат работата

Новите Кирякстефчовци ще си свършат работата
"Темите на правителството не са теми на Българския народ!!! Не е тема на народа ни приемането на макетата където и да е.. Не е тема на народа разполагането на войски .. Не е тема военизирането на град Варна.. тема е какво ще правим с ниските доходи... сметките за ток, газ и парно са точно умножени по 3.... хлябът ще иде у небесата... това са темите драги ми Кирчо..."; "Кирчо, стига лъга. Ти вече си вкарал допълнителни сили на НАТО в България. Какво ще обсъждаш?"; "Петков не бива да се докосва до: 1. Македонските проблеми; 2. Пандемията; 3. НАТО. 4. Еврозоната. Лошото е, че е инсталиран точно за да "ги придвижи" в правилната посока"; "Тъжно наследство, тъжно настояще и явно липса на бъдеще. За българите. Иначе, територията ни ще я заселят": : безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Red

Към момента темите на правителството не са теми на Българския народ!!! Не е тема на народа ни приемането на макетата където и да е.. Не е тема на народа разполагането на войски .. Не е тема военизирането на град Варна.. тема е какво ще правим с ниските доходи... сметките за ток, газ и парно са точно умножени по 3.... хлябът ще иде у небесата... това са темите драги ми Кирчо...

 

Софиянец

Кирчо, стига лъга. Ти вече си вкарал допълнителни сили на НАТО в България. Какво ще обсъждаш? Що се обсъждаш да искаш наем от американците за базите, които ползват сега? Откъде накъде без пари им ги даваме? И не смей да намесваш България в чужди конфликти.

 

Петков не бива да се докосва до:

1. Македонските проблеми; 2. Пандемията; 3. НАТО. 4. Еврозоната. Лошото е, че е инсталиран точно за да "ги придвижи" в правилната посока.

 

Куно

Просто Киро очевидно е и много бос, щом не знае, защо вече 110 години няма жп връзка с Македония. За сметка на това обаче, е готов да обсъди разполагането на американски части у нас и не само е готов да го обсъди, ами направо да го разреши...

 

чугун

Няма да чуе новият премиер аргументи, нито го интересуват дискусии или исторически аналогии, нито го е грижа какво ще стане със страната. Той е търсен, намерен и поставен като човек, който няма много общо, всъщност няма нищо общо с " тази страна ". Такъв е и екипъ му. Всъщност, май никога досега не сме имали политически елит, който е толкова дистанциран от страната си. За тези млади хора родината е светът , разбиран като Запада. Така че Борис III не ги интересува, не може да е пример, а за някакви "национални " интереси сигурно е смешно и срамно да се говори в този кръг. Те, новите кирякстефчовци, ще си свършат работата и после ще си ходят дома - т.е. по света или по скоро тази му част, която ги интересува. България там я няма.

 

СТАР

Бих искал да си спомня кога българските властващи са сключвали успешни за държавата съюзи. И, за съжаление, не мога да си спомня. Неудачни съюзи преди османското нашествие, същото при междусъюзническата война, I и II световна войни, довели до I, II и III национални катастрофи. Днешните наши съюзници ни оставят при Сталин след 1944 г. Некадърно управление и отново падение. След 1989 г. фиаско (разбира се, не за всички). Сега отново единият бабаит (уж наш съюзник) ни разиграва като пале да джавкаме срещу другия бабаит, който уж щял да ни напада. Т.е. очаква ни поредното поражение и както изглежда този път ще е окончателно. Ех, дядо Славейков, защо си толкова жесток: "Не сме народ, не сме народ, а мърша!" Народе???? Всъщност народ няма. Има противоборстващи си класи, слоеве, малцинства, отделни честни хора и тълпа от отчаяни, затъпени индивиди. Затова не бива да се страда, а всеки, който има сили и увереност, да се опита да отстоява позициите си. Дано има някакъв смисъл. За мен вече е късно.

 

Симеон Миланов

В Скопие е била изпратена Весела Чернева на 2 януари, за да подготвя предстоящата този месец среща посещение на премиера Петков в Република Северна Македония. Нека да припомним, че Кирил Петков иска да "реши" всички въпроси за 6 месеца и ускорено да вкара българофобския режим в Скопие в ЕС, легитимирайки македонския "език" като официален на съюза, както и продавайки българската история. На българското общество предстои да бъде пробутана медена приказка за "бизнес" между София и Скопие, "добросъседство" и развитие на инфраструктурата, премълчавайки въпросът на въпросите, а именно този за историята, българофобията и заплахата за националната ни сигурност. Коалиционният партньор на Кирил Петков Слави Трифонов също изрази позицията си, която е, че нямало да е зле да приемем Македония в ЕС, ако Западът ни пусне в Шенген и отпаднат визите за САЩ (естествено г-н Трифонов опита да замаже изказването си, но късно). "Демократична България" са ясни. В медиите, които гравитират до тях непрекъснато излизат статии, насочени срещу отстояването на българските национални интереси. Така например, в тъмносиньото издание "Клуб Z'' на 28.12 излиза статия на Капка Тодорова, озаглавена "Северна Македония в ЕС веднага - това е българският интерес". В него авторката твърди, че Скопие трябва да бъде пуснато в Европейския съюз едва ли не незабавно, както и че на това пречат злите български националисти. За нея защитата на българските интереси, история, идентичност и национална сигурност са "някакви бленувания за велико минало".

 

Млади хора завършили нехуманитарни специалност, а до тях дърги ченгета сърбо-русофили.

Голямата част от хората на елита са практически неграмотни исторически. И не четат ! Ние най-сетне трябва категорично да кажем, че реториката на РСМ не е насочена към нас, а към Европа, те искат да ни назидават чрез ЕС. Не ние имаме проблем с РСМ , а ЕС има проблем с нея, незачитайки принципите й. В Преговорната рамка за Република Северна Макеодния трябва да залегнат гаранции, че Договорът от 2017 ще започне да се изпълнява както по отношение на отразяването на Общата история в учебниците, така и с оглед на отказа от старите претенции към България от югославско време. Както никой не може да оспорва правото на част от днешните граждани на РС Македония да се самоопределят като македонци, така не е приемливо да се оспорва и самоопределението на техните предци като българи. Една власт, която се страхува от историческата памет на своите граждани и се стреми да я подменя, не е достигнала необходимата демократична зрялост за започване на преговори за членство в ЕС. Коридор 8 е не само транспортен проект, но и геополитическо решение. Срещу него са и Гърция и Сърбия. А зад тях стои Русия, която си мисли, че още сме 1913 г. и може да решава балканските съдбини.

 

Гери

При цяло министерство, защо съветнички-емисарки ще подготвят срещата с все още не положил клетва с.македонски премиер? От какъв зор К. Петков ще му ходи диван чапраз? Ще го моли да изпълнява договора си с нас ли? Все повече си задавам въпроса: Не е ли Кирил Петков политическо недоразумение, водещо България към нови предсрочни парламентарни избори?!?

 

Маке

Оставете северно-македонците да се порадват малко на идентитет. Те са свършили отвсякъде, но са си чисти българи и затова са неадекватни инатлии. Погледнете къде им е македонското - икономиката превзета от Гърция, умовете промити от Сърбия, в територията пълзи Албания. Та къде са македонците? Македонски са само хулите им към България.

 

Тоналд Дръмп

Тоест проблемът с Македония е въпрос на търговия, може такъв подход да е прагматичен, но не отива на Слави, който пееше "родолюбиви" песньовки.

 

Daskal

Включването на българите в конституцията на РСМ окончателно ще погребе българската кауза и ще открие вратите за признаване на македонско малцинство в България. И тези НПО обслужват същите интереси, както и Софийските. Бог да пази България!

 

trassporter

Горда Стара планина надупчена с тунели, по Тракийска равнина влак-стрели на път поели. А над Дунав след Великденския пост, редим спешно мост след мост.

 

Минах вчера покрай строящата се "Хемус",

пълно мъртвило. Заради едни 62 млн. лева, които така и не са доказани, спряха всичко. Северна България изостава 2 пъти в развитието си в сравнение с Южна. По първокласният път София-Варна камиони, коли - ум да ти зайде, а тези ще дупчат тунели и строят мостове, как да им повярва човек, ако не е пълен наивник ?

 

Tези мостове са за нато

Tези мостове и инфраструктурата, свързваща Гърция с Румъния беше заповядана на Киро по време на визитата му в централата на НАТО. Така по-лесно ще се прехвърлят войските към Украйна! -- 2. Първата обществена среща на Кирил Петков, след като стана премиер на България, беше на форум организиран от Атлантическия клуб и Соломон Паси. На форума присъства и представител на Дънди Прешъс. В същото време десетки хиляди хора бедстваха в три общини на България и дори нямаха ток и вода... Премиерът не отиде при народа, но избра Соломон Паси! -- 3. Втората му, вече международна проява беше в централата на НАТО, където обсъди развиването на военна ифраструктура и разполагането на още американски военни на Българска територия...

 

Как ще правим тези проекти?

Конструкцията ще струва около 100 милиона. А конструирането и монтажа и прочее довършителни действия безплатно ли ще е? С бригадирски труд, студентски бригади от специализираните по строителство средни и висши учебни заведения и доброволци ?

 

Интересен парадокс

Децата от село Рояк се хвърлили да спасяват старите хора от огъня, а тези от "Лагера" пребиват свой връстник и се снимат. Не обобщавам, но ясно се вижда накъде върви това поколение (живея до една много известна в последните гимназия), виждам ги всеки ден на какво приличат. Разбира се, за това вината е на възрастните и ако така продължава, това ще бъде най-големият проблем на държавата!

 

Децата от село Рояк

Децата от село Рояк бяха обикновени български турчета, а тези са столичанчета от бетонното гето.

 

педагог

Криворазбрана цивилизация. Това са плодовете на опростачването и циганизацията и залитането по "западните" ценности. Кратко и ясно.

 

Очаквано

До това доведе либералното възпитание вкъщи и в училище и консуматорската култура. Упадък на обществото. Чувство на пълна безнаказаност, липса на отговорност у родителите, криворазбрана свобода, възприемане ценностите на западната "демокрация"... Тепърва ще берем отровните плодове на либерализма.

 

защо

Наричаме либерализъм родителската безотговорност и педагогическата некадърност. Достатъчно е да се повозите в обществения транспорт и да видите, че има деца, които нямат елементарно възпитание. Да си припомним значението на първите седем години.

 

Helleborus

До предните два, либерален означава свободен, за да е свободно образованието, трябва да няма държавен монопол. Тъй като в момента има такъв монопол и той целенасочено възпитава децата в една монополна идеология, те я фалшиво назована либерална. Нищо, което не е свободно, не е либерално. Неолиберализмът е клон на стария познат комунизъм, той не е истински либерализъм, след като съдържа репресия към инакомислещи. Когато семействата са били свободни да определят образователните ценности, тогава сме били наистина либерални. Комунизмът и неолиберализмът са отнелите тези свободи. Губим се в понятията, в тяхната кражба и непочтена употреба. Съвсем отделно имаме да спорим с псевдолибералите дали човек е свободен, когато следва нагоните си или се освобождава от робството им, когато се подчинява на по-висока духовност. Клин клин избива и клин остава, за да се освободиш, трябва да се подчиниш, а за да се освободиш от примитивното, трябва да се подчиниш на друг закон. Човек все на някакъв закон е подчинен, либералите заличиха християнския закон, подчиниха света на природната му немощ и страсти. Този избор трябва да остане свободен, това е корена на свободата в обществото ни, оттам, ще има невъзпитани деца, но ще има и възпитани, които ще избождат очите. Целта на неолибералите е да няма възпитани деца, следващи по-висши ценности, а всички да са в калта, да изглежда покварата неизбежна и естествена. За тях, който изкоренява покварата е потисник и тиранин.

 

Книгите, дебели и тънки.....

Като се започне от народните приказки, българските писатели, г-н Андерсен и се продължава по-нататък с прелестните и поучителни разкази и стихове, истинската музика - детски песни по българските поети, класическата, пиески и филми за деца, читалища, пълни с мъничета, които мъкнат цигулки, акордеони, играят народни и тн. танци, библиотеките са препълнени, за рождени дни се подаряват книжки.... Родителите и учителите спретнати, с блеснали и умни очи! В момента: Студенти по филология ме питат дали разбирам "Под игото"! Мислят, че Чехов е марка за чехли. И въртят скъпите телефони! Да са живи и здрави децата от с. Рояк и такива като тях. Искам да живея там, където растат такива деца, пък телефоните са да си кажем това-онова! ЗА МНОГО ГОДИНИ НА ТЕЗИ ДЕЦА, КОИТО ЩЕ СТАНАТ ХОРА, а на останалите, който може да им помага!

 

OLD

Тъжно наследство, тъжно настояще и явно липса на бъдеще. За българите. Иначе, територията ни ще я заселят. За този/тези, нищо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Идеалист

  06 Яну 2022 12:57ч.

  Блестяща операция на тайните американски служби и посолството в София служби за подмяна на управлението в България. Центърът за трансформация е в Президентството! Казано от самия президент при осветяването му през юли 2021г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може и да им се наложи

  06 Яну 2022 14:35ч.

  Кирчо и Кокорчо може и да не знаят що е това тричане,но клекнат ли по Македония ще им се наложи да се запознаят с тази народна традиция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Филип Боев

  06 Яну 2022 15:08ч.

  ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ПРОМЯНА КЪМ ПО ДОБРО У НАС СЕГА Гледайки структурата на Министерския съвет, си зададох въпроси като човек с практика в машиностроенето и строителството, т.е., от реалната икономика. Съпоставих структурата на министерския съвет на Швейцария с нашия. Защо Швейцария? Приблизително еднакъв брой население, трайно независима политика , в началото на ХХ век Швейцария не била такава икономическа сила, каквато е днес, швейцарците тогава са търсели по-добър живот извън Швейцария, а сега е обратно. Ще се спра само върху икономическата част на министерските съвети на двете страни. - В Швейцария-Министерство на науката, икономиката и образованието-очевидна логична технологична последователност. А у нас, дейностите са разделени, защо? Каква промяна, какво продължение? - В Швейцария-Министерство на екологията, транспорта, енергетиката и комуникациите. Отново има технологична логика. Как е у нас? Обратно! Това ще продължава ли? Защо у нас има Заместник министър-председател по ефективно управление - нима всеки министър не трябва ефективно да ръководи министерството, за което отговаря. Каква компетентност трябва да има такъв Заместник Министър Председател, че да разбира от икономика, здравеопазване, култура, селско стопанство, отбрана, екология и т.н.. Фрапираща управленска немощ! Какво е това министерство на иновациите и растежа? Науката, образованието и икономиката не са ли двигателят на иновациите и растежа? Отново някаква управленска екзотика! Или поредна хранилка? Министерство на електронното управление? Като, че ли електронното управление не е неразделна част от традиционното управление? Какъв Харвард, каква управленска подготовка? Каква промяна? Общото за министрите е липсата на практически опит в управлението в реални условия. Единственото изключение е министъра на транспорта и съобщенията! Но една птичка..... Поредното назначение в Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/, какво показва? Нов началник без строително образование, а Минно-геоложко, но с практика в Администрацията. Ще контролира строителен процес без строително образование или практика като проектант, строител или градоустройствена практика. Това ли е промяната, или това е продължение на досегашната политика? Това ли ще осигури нулева корупция? Какво е това наше преклонение пред дипломи и титли? Докога няма да се гледа на практическият опит? Нека да си спомним, че в миналото във всички книги е пишело, че Земята е плоска или, че е център на Вселената! Практиката доказа друго! Защо се забравя, че всеки учебник или книга отразява знанията и разбиранията на автора, а не истина от последна инстанция! Практиката е истинската проверка на верността на всяка теория! Продължава избирателно да се цитират и прилагат политики от Европейския съюз. Никъде в Европа няма плосък данък, а у нас никой не предлага промяна на данъци. Къде е промяната? Досега се практикуваше минималната заплата да се повишава с 10%, а пенсиите с 5%, но от тази година какво става реално с пенсиите? Това ли е промяната? Или е подигравка, с тези, които са започнали трудовата си дейност при шестдневна работна седмица / 46 часа / и при по-тежки условия на труд. Досега нито един министър на труда не се осмели дори на думи да призове да се погледне на тези хора през призмата на условията при, които са работили. Продължава какво? НО, КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ! Очевидно следващите избори има смисъл да се проведат само при други изборни правила. Спомнете си колко нови партии и движения се създадоха тази година! Такава демокрация при нас не работи за хората, а за партиите! - Да се прекрати преразпределението на партийните гласове при избори. От всеки избирателен район в парламента да влизат само класиралите се на първите места. - За министри да се избират само измежду народните представители. Нека от всеки избирателен район да има само по един министър, а министър-председателите да се редуват всеки път от всеки избирателен район. Може да се очаква повишен интерес на хората към такива избори! - Така ще може да се появят мажоритарни народни представители. Във всеки избирателен район според особеностите на района, а не водачи на партийни листи- например от Добруджа може да се изберат зърно производители, от други райони производители на зеленчуци и т.н..Така ще се повиши интереса на населението към избор на познати хора от региона, а не партийни парашутисти! От досега направеното, извода е - на сегашното правителство да се наложи мораториум за сключване на международни договори, спогодби и споразумения с други държави и съюзи /РСМ, Истанбулска конференция, Еврозона и други/! Знаете ли, че Андора, Монако, Сан Марино и Ватиканът са възприели Еврото но не са членове на Еврозоната, а Дания има клауза за неучастие в Еврозоната? Нашите политици с комсомолски блясък в очите са готови да забият още един пирон в ковчега на националния суверенитет. Скандинавските държави /Швеция, Норвегия/ и Швейцария с най-висок стандарт на живот не са в Еврозоната. НО, КОЙ ДА НАПРАВИ ТАКАВА ПРОМЯНА? Очевидно партиите нямат интерес от влизане на мажоритарно избрани народни представители. На тях не им трябват независими народни представители, за да продължат да си играят игричките. Досега президента не предложи промяна на изборното законодателство. Като, че ли единствената възможност е референдум, но много добре подготвен! Това е задача за един милион лева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  06 Яну 2022 15:57ч.

  Уважаеми Филип, трябваше да спрете до изборните правила. Не сега им е мястото. А за житейския опит сте напълно прав. Но какво значи за днешните демократи това? Ми, хора с дипломи от соцвреме да се мъдрят по уютните канцеларии на властта - в никакъв случай! Затова толкова популярни станаха западните дипломи и рояци специализации, някои за месец. При промоция на лятното правителство "Трифонов" дипломата бе издигната в култ. Времена! Успокоителното е че в бизнеса се търсят котараци които могат да ловят мишки, капризни сиамки не минават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи