България в интензивното, те играят хоро и пият шампанско

България в интензивното, те играят хоро и пият шампанско
"Това не е изборна победа, това е пир по време на чума"; "При толкова тежки проблеми нито хорото беше удачно, нито чашите с шампанско. Пирова победа. Това ми показва, че съм имал право да не отида вчера да гласувам, тези хора са неадекватни"; "Нито ходих за гъби, нито имах работа, просто нямах желание и избор"; "А Херо Мустафа що я няма на хорото?"; "Чета коментарите на гербавите симпатизанти и не мога да не призная, че ми е кеф! Все още сте в първия етап (отричането), по модела на Кюблер-Рос. Ще преминете и през останалите, за да стигнете до финалния - приемането на фактите"; "Всеки, който покаже някякво съмнение в правилността на Радев или неговия курс, бива обявяван за боковист и мерзък поддръжник на еднокнижника": народният анализ след балотажа в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Изключително разочарован

Гледам и не вярвам на очите си. Майка България в интензивното, ние играем хоро и пием шампанско. При първото избиране на Радев имаха право да играят хоро, но сега... Първо спечелиха с едни никакви проценти, второ все пак всеки ден се съобщава за починали хора, излезе съобщение за онова бебенце, което се задушило от неграмотността на родителите си вероятно, няма да изброявам дългият списък. При толкова тежки проблеми нито хорото беше удачно, нито чашите с шампанско. Пирова победа. Това ми показва, че съм имал право да не отида вчера да гласувам, тези хора са неадекватни.

 

Това не е изборна победа, това е пир по време на чума

Тъпан, духова музика и хоро, ама не поне дикоилиевско. Недоурбанизирани парвенюта, докопали се до властта, са по-страшни от чума, проказа и ковид, взети заедно.

 

chedomir

Поредната гавра с токущо гласувалите.Хората мрат по болниците,а тия подскачат като изоглавени.Да се смееш ли,да ревеш ли.Докопали се най-накрая...Срам,съвест,страх от Бога? И не съм гербер. Прост гласувал българин съм.

 

Като ги гледам се сещам за Виденовото кърваво хоро в Панагюрище преди 16 години, което беше отразено по БНТ точно от Илияна Йотова - тогава шеф на новините.

А трагичната смърт на войничетата в камиона на околовръството бе сбутана накрая на емисията. Такъв им е манталитетът - икономическа и здравна криза, народът още не знае какво го чака след Нова година, а те .... хоро друсат. Боже, прости им, те не знаят какво правят !

 

faд

Е, що да не играят хоро? Гербаджиите, ако бяха били, сигурно щяха да се приберат вкъщи, да пият по един чай и да зачетат любимата си книга? Медиите постоянно насочват вниманието на хората към на практика несъществени неща. Проблемът не е някакво хоро, а какво правят политиците докато управляват и как го правят. Изобщо нямаше да ми пука дали Боко има кюлчета злато, ако си вършеше работата и България просперираше.

 

Have

А Херо Мустафа що я няма на хорото?

 

Мда

Пир по време на чума...Наистина.

 

Повече от 80% не гласуваха

Какво празнуват тия?

 

Радев - 66.70%, Герджиков - 31.82%

При изборна активност, която не легитимира избора или?

 

Къде е ?

Избирателната активност ? Колко човека са гласували ?

 

ивайло

Избирателната активност си е съвсем нормална, с оглед на предизвестената победа на Радев .

 

Избирателната активност си е съвсем нормална

Царе сме да спорим на инат. Кое му е "нормалното" на изборите с най-ниска избирателна активност от 1989 насам ?

 

Мимето

Че кво им дреме на избралите на Радев и на Радев, че 82 % от избирателите не ги били избрали, щото по-голямата част от тях не са излезли да гласуват! Той нали спечели изборите и ще управлява в следващите години чрез правителството си! Герджиков що не успя да изкара всичките тези 82 % на избори - да го изберат него?!

 

чугун

Честито на победителите. Стана трудно да се коментира, защото в еуфорията на победата и перспективата за окончателното изчегъртване на Боко, всеки, който покаже някякво съмнение в правилността на Радев или неговия курс, бива обявяван за боковист и мерзък поддръжник на еднокнижника. Затова само цифри. Радев печели първия си мандат със 2 049 260 гласа (59,35% от гласувалите 3 452 824 души при обработени 99,33% протоколи) и и избирателна активност от 51, 62 процента. От което правим нетрудния извод , че по онова време общия брой на избирателите в България е бил 6 668 927 гласа. Колко са сега, не знаем, каква е избирателната активност, засега не знаем, явно за 5 години има някаква промяна в демографията, ще направим елементарните сметки, когато обявят процента на избирателната активност спрямо общия брой гласували. Ако условно вземем за общ брой гласове в страната старите данни и сега за Радев са гласували при 100 процента от протоколите 66,7 процента или малко над 1 милион и 537 хиляди гласа, а за Анастас Герджиков са гласували 31,82% или 733 307 хиляди гласа, то избирателната активност, по прости бакалски сметки, е около 34 процента. От които около 1,5 процента не избират никого. Радев е избран, по тези сметки на стара база, с около 22 процента от всички имащи право на глас. По точно ще се определи,когато ЦИК най после публикува избирателната активност. Но сравнението с президентските избори през 2016 се налага. Изводите всеки да си прави сам, още повече при изборите за Парламент картинката е подобна.

 

учуден

Пак си сложиха розовите очила. Каква смазваща разлика, избран с 13-15 процента от българите, другият претендент и той събрал минимално количество гласове. Радев да вземе да се замисли защо не отидохме да гласуваме днес. Нито ходих за гъби, нито имах работа, просто нямах желание и избор.

 

Стига демагогия....

Какво се учудвате за ниската избирателна активност?Това са активните граждани на България 2,5-3,0 милиона души.Останалите една част са разпиляни по Европа и света/САЩ,Канада и т.н./,а другата част по селца и малките градчета отдадени на непосилен живот за оцеляване.ТЕ не им е до избори.От сутрин до вечер мислят за оцеляване.Малка част от така нареченият народ около 200-300 хиляди надменно живеят в незаслужено охолство.И те не се интерисуват как преживяват хората.Те със зъби нокти бранят ограбеното през годините на прехода.Не се заблуждавайте,че лесно ще се предават.Истинската промяна ако я бъде ще бъде труден и не лесен процес.Но надежда има.Успех на всички в тази посока.

 

баба мара

не разбрахте ли че ние не гласуваме защото няма за кого не вярвам на никои притеснява ме 3 морета и ам кораби и учения в черно море конфликти с русия не искам искам мир и дружба какво не разбрахте та все статуквото ви е в устата

 

thenewone

(...)При тая ужасяващо ниска активност, най-ниска в историята, която е присъда на обществото срещу Диктатора,(...) Защо ниската активност да е проблем само на Радев? Защо да не е проблем на Герджиков? Ваш, на противниците на Радев, проблем? Нали е диктатор? Излизате, гласувате, избирате Герджиков и дишате свободно. Ако приемем, че ниската активност е проблем, този проблем си е ваш и най-малко на Радев. Що не земете да спретнете един Майдан, с Тиквата начело? Щото уважавате демократичните принципи? По-скоро нямате вътък, силиците ви стигат само да скимтите пред дисплеите. Един приличен конкурент не можете да намерите - Герджиков се разскимтял - "терор, репресии". Курназ мъж не писка, г-н професоре.

 

Анонимен, който не съучаства в измамата

Чолаков, намерете го тоя стар телефон, пък после му отваряйте очите на Радев кои са "предизвикателствата" пред него! Той има 5 години, а на вас ви остават 4-5 месеца, понеже през март ще имате процентите на ДБ и понеже след краха на редовното правителство ще има пак служебни! Но възможно е и друго - за 5 години да имаме 13-14 парламента и също толкова служебни правителства, без нито едно редовно! Какво стана със Спецов? Нищо? Какво стана с Киро и Конституцията? Нищо? Какво стана с всички издънки на Радев, който смяташе, че вирус няма? Нищо! Много починали, подробности! Щом дори за Дончева и 500К не се появи гейт, значи си остава запазена марка за ГЕРБ в медиите! Значи, каквото медиите решат да ни съобщят, това ще бъде т.е. не е важно какво се е случило, а как медийно е представено! При това положение няма на кого да сте "конструктивна опозиция", вие просто сте пътници извън политиката изобщо! Преди бяхте токсични, а сега сте на "мала врата долен праг"! Видя се, че до всички телевизии и радиа, включая БНР, БНТ и БТА, е разпратено Окръжно за ликвидацията ви и като парламентарна партия, понеже ги домързя да чегъртат! Бъдете живи и здрави, за да видите възхода и успехите на ликвидаторите си, които с толкова всеотдайност и толерантност доведохте в парламента! Че избиратели няма да са ви останали е само статистика!........P.S. Това, дето не излязохте на улицата когато на милиони българи им беше отнето правото да гласуват с бюлетина, както и най-тъпо зададения въпрос до КС за машинното гласуване, би трябвало да ви отрезви колко ви остава! Подобни нагли посегателства не знам някой да е решил "конструктивно"!

 

Минаващ

Герджиков губи във всички интелектуални и възрастови групи. Това е ненормално и достойно за съжаление! Ако навремето ми беше казано, че нькой от предишните Ректори на СУ ще изглежда така срещу висш офицер от ВВС, щях да му се изсмея.

 

ТОР

Питам инициативният комитет на Герджиков ЗАЩО не беше с него на пресконференцията след балотажа? Това трябва да говори много на "феновете" му, а и на самия професор!

 

Поручик Ржевски

Радев е комплект с харвардските лъскави възпитаници и американската мечта, но е опакован в лъскав русофилски целофан, така че феновете на БСП да гласуват за него. Има и голяма част от т.нар. градски елит, която е много интелигентна и е прозряла, че Радев си е верен на американците и НАТО. Това е най-сложната манипулация правена в нашата политика, поне аз за пръв път наблюдавам такъв цирк.

 

trassporter

Някои упорито не искат да влязат в крак с реалността на времето след 19:00 часа днес. Радев е втори мандат президент, ПП, БСП, ИТН и ДБ ще редят правителство. Герджиков, Герб и вътрешната опозиция на Нинова са губещи. Вълната от протеста от лятото на 2020 с новото поколение избиратели вече има легитимна власт. Интригите около Нинова вече ще са в историята. Разочарованите ще търсят утеха и реванш в опозиция. Демокрация!

 

Flick

Добро утро! Чета коментарите на гербавите симпатизанти и не мога да не призная, че ми е кеф! Все още сте в първия етап (отричането), по модела на Кюблер-Рос. Ще преминете и през останалите, за да стигнете до финалния - приемането на фактите. Е, повечето от вас ще си намерят нови любими партии и политици, просто следващия път внимавайте повече с избора.

 

Маги

И какво ги засяга САЩ влизането на Македония в ЕС? Това не е тяхна работа, това касае единствено нас и Македония, и отчасти ЕС. И защо да "трябва"? Когато се споразумеят двете страни без ощетяване нито на едната, нито на другата, те сами ще решат този въпрос. Никоя друга страна няма право да им се бърка в отношенията!

 

Минаващ

Интересно, а САЩ кога ще си решат проблемите с BLM че и с индианците? Щото все пак се пишат водач на човешката цивилизация, а разни там професорки по LGBT и африканистика призовават в Интернета за избиване на мъжете от бялата раса, а ние се чувстваме силно неконфортно като държава с бяла раса население с такъв водач... Да се вземат в ръце, и веднага след деня на Благодарността (или поредния Черен Петък) най-много до Коледа да решават проблема , да не се мотаят! Горното да се предаде за сведение на н.п. Херо Мустафа!

 

Ох, Касандриии....

Добре, че нищо не познавате. Ама пробвайте, колкото повече глупости изговорите, се увеличава вероятността да уцелите нещо.

 

whit

по-интересно е каква всъщност ще е промяната

 

 

 

Коментари

 • Отвратен

  22 Ное 2021 12:41ч.

  Отвратителна гледка, в която копринката и жена му са върха на сладоледа. Боже, пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  22 Ное 2021 12:42ч.

  Бойковидупелизачи, яд ви е! Народа ви удари по едно дикме и ви прати на сметищата оставени от вашите платени фенове-мангалите!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един

  22 Ное 2021 12:44ч.

  Ало, поручик ли си не знам, но просташката лексика показва що за персона сте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  22 Ное 2021 12:46ч.

  Индивиди, които не проумяват, че президент, избран само с 35% гласували, реално с 18% от българските граждани, е изпразнен от съдържание, все едно дали е радев или герджиков, са част от легендарните 80%. Не електоратът на Герб отхвърля Чорапа, той си гласува вчера,а всичките безпартийни 65% българи, отвратени от всички. И доколкото в НАТО няма президент, за когото да се гласували 63% от 36% гласували избиратели, то това е натовият Мунчо. Може да е президент на мунчовците, но не и на българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  22 Ное 2021 12:59ч.

  Ако Радев има чест и достойнство трябва да се оттегли защото 80% от бг народ не го иска. Нови избори докато президента не се избере с мнозинство,същото важи и за НС. Накъде вървите като никой не ви иска,не ви уважава,и няма да ви слуша за нищо?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласувах за Радев

  22 Ное 2021 13:24ч.

  Но хоро в президентството е простотия! А хората в Слвяново ми бяха много приятни и симпатични. Празниците и местата на празнуване трябва да се разграничават! Това не може българинът - къде какво да прави и да говори! Ген....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  22 Ное 2021 13:44ч.

  България не е в интезивното, тя от 30тина години е колония от третия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • държавничеството като гражданска ценност

  22 Ное 2021 13:54ч.

  Днес положението е станало дотолкоз тоталитарно, че самостоятелна гражданска позиция се изразява по-скоро с негласуване, отколкото с гласуване. Гледам, някои форумци това нещо така и не са го разбрали, например мимозата. Трябва да му дреме на Радев и на всички останали, вкл. и от Боковата шайка. Народът ги бойкотира с негласуване, а на тях нямало да им дреме... Ами и на нас няма да ни дреме тогава, след като накъдето и да се обърнеш, все сервилници на мафията, които не са за избиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  22 Ное 2021 14:23ч.

  Болния по македония проф. Ивица Христович и той на ХОРОТО на Херо....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радват се на успеха си.

  22 Ное 2021 14:54ч.

  Ако glasove.com извади записи на празнуванията на Караянчева и на колата с която катастрофира в нетрезво състояние, едва ли ще е по-красива гледка. Поне хоро играят, а не се кефят на кафанската музика от аудио-фона на всички записи на 'популярните' разговори на Борисов с Томи(слав Дончев), или пък с червените ферарита на Слави... Да не очакваме да слушат 9-тата симфония на Бетовен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...онова бебенце, което се задушило от неграмотността на родителите си..."

  22 Ное 2021 15:02ч.

  За да изчезнат случаите с такива бебенца, трябват десетилетия упорит труд от цялото ни общество и пълно спиране на всички парични поточета и ручейчета към чекмеджетата. Тъкънта на нашето общество в момента е - само основата, вътък... Благодарение на последните 30 години, и по-специално на най-последните 12 от тях... Запознайте се какво правят хората по-света: https://glasove.com/categories/novini/news/georgi-markov-chetirite-koledni-podartsi-na-orban-za-ungartsite.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  22 Ное 2021 15:17ч.

  Не виждам проблем хората да се веселят, така трябва да се живее. Тези възмутените - вие не правите ли рожденни дни на децата си? Или може би вместо детски рожден ден си пускате записи от интензивните отделения и ревете заедно с детето си?? От милиони години едни се веселят, едни берат душа, това е просто част от живота и мисля, че е много естествено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещо в стил "кънтри"

  22 Ное 2021 15:37ч.

  Щеше да е по в контекста на "победата".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • помня

  22 Ное 2021 15:43ч.

  Ако бяха спечелили гербаджиите, може би нямаше да играят хоро, но нямаше да пропуснат да изпеят ЦЪФНАЛ ГЕРП. Все тая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно това хоро --

  22 Ное 2021 15:44ч.

  (северняшко) не е много добър вкус да се играе по време на смяна на властта. В която и посока да е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • to thenewone

  22 Ное 2021 17:43ч.

  Настрана, че ниската избирателна активност в проблем на всички, но преди 5 години Радев спечели над 2 милиона гласа и то на избори, организирани от ГЕРБ! И ние, избирателите, би трябвало да сравним, но! Ето го голямото "но" - с какво да сравним? За Радев били гласували половин милион по-малко, а ако са милион по-малко? Кой да ти каже? Радев имаше 2 милиона при чувалите с бюлетини, а сега колко има? Как така социолозите сбъркали за ГЕРБ, а прогнозите им за балотажа верни до последната цифра! Герджиков се явява за първи път на избори и спечели повече от добър резултат! Я виж Лозан Панов, дето го развяваха с години като знаме, а има 3,5%! Машините са измама и аз не гласувам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ффр

  23 Ное 2021 5:03ч.

  Проблема другари е другаде. Първо Радев и ПП спечелиха с обещания не с програма. Обещанията бяха само едни - долу Борисов и смяна на Гешев. Питане в задачката дали Гешев е лош или тези които са писали законите за длъжността главен прокурор са идиоти. Май второто. И май въпроса е стани за да седна не промяна и развитие. Същото е с глупака Радев. Бил борец срещу корупцията. Как с Бойко Рашковите стъкмистики ли? До момента само шум и бомбастични приказки но не и дела и факти. От това следва - ще видим след година дали ПП ще е пак първа или 17та и дали Радев няма да се крие зад общи фрази.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  23 Ное 2021 9:54ч.

  Глупава, злобна и заядлива публикация. И глуповати коментари под нея. Напоследък читателската аудитория на 'Гласове' става все по-примитивна, редакционната политика - необективна и неадекватна. Все по-рядко надниквам тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  23 Ное 2021 12:28ч.

  Браво Радев, браво на щаба за добре свършената работа. При около 2 млн. и 300 х. гласуващи, разликита е 805 х. в полза на Радев. На Гербджипков му скъсахме шортите. А гербовите опллаквачки нека квичат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  24 Ное 2021 14:07ч.

  Към отвратен.... Аз се обръщам към отвратителния отвратен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи