Цената на олиото е спекула, а цените на горивата спекула ли са?

Цената на олиото е спекула, а цените на горивата спекула ли са?

"Олиото беше важна стока преди 1989 г., сега стново стана стратегическа. Защо трябваше да минат 30 г. безплодни години, като нищо не се е променило, тъпчем на едно място": народният анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

 

Нинова: Цена от 5 лв. за олио е спекула, производствената цена на литър олио е 2 лв.

А цените на горивата спекула ли са? Ресурсите за тях не се ли доставят на база дългосрочни договори при фиксирани цени, Корни? Суровините за производство на електроенергия от кога се пазаруват от електроцентралите ежедневно на спот-пазара, та хвръкнаха до небесата буквално от днес за утре?

 

Никой

Олиото беше важна стока преди 1989 г., сега стново стана стратегическа. Защо трябваше да минат 30 г. безплодни години, като нищо не се е променило, тъпчем на едно място.

 

Марин Маринов

Земеделците са най- големите галеници.Задържат по скадове и чакат повишение в цените. Да ме извиняват но това е субсидирана от държавата стока.Сега е момента за борбата със спекулантите.Пожелавам успех на кабинета.

 

Кики

След като идващите от югоизток бежанци не пожелаха да останат в България, се съмнявам, че такъв голям брой украинци ще се установят в страната. Журналистите, вече имате нова тема - да проследявате дали средствата, определени за бежанците, отиват по предназначение или се отправят към нечий джоб.

 

Елмо

А на българските пенсионери дали ще им се осигурят по 40 лева на ден. Все пак те са работили за България и някак си е несправедливо те да са с 3-4 пъти по-малко средства за съществуване от току що дошлите бежанци.

 

Кико

Преглеждам си телеграм канала сутринта и попадам на това: "США работают с Украиной над тем, чтобы не допустить попадания к российским силам материалов биологических исследований — Нуланд" Хубав ден!

 

Факти

Добрата новина - Нюланд лично потвърди това което казва Путин, - има лаборатории в Украйна. Сега кой кого ще напада, както и че те трябва да бъдат унищожени. Преди вереме с подобен мотив САЩ нападнаха Ирак, но лаборатории за ядрено оръжие - нямаше.

 

Ами, украинските официални лица

нали съобщиха, че няма такива лаборатории....много станаха лъжливите овчарчета и се разминават, та госпожата се яви да даде инструктаж з правилната линия.....

 

БауИздън

Марионетни правителства слагат САЩ, например в Ирак. Русия иска възстановяване на основни текстове в Конституцията на Украйна, които бяха променени след американския путч (през 2019 г.) и я превърнаха от неутрална държава в държава, която иска да я приемат в агресивния военен блок НАТО.

 

Ало, ало

Какво правят руски войски на територията на суверенна държава?!

 

Стига!

Донбас в коя държава е - в Украйна или в Русия!? Какво търси Путин в чужда държава!?

 

САЩ не забраниха вноса на уран от Русия

Хахахаха, голям смях. Не е важно какво не са забранили САЩ, а какво не е забранила Русия. Минимум 57% от необходимият за АЕЦ на САЩ обогатен уран е внос от Русия. Уранът е стратегическа суровина, която трябва да се търгува единствено срещу стратегически суровини и сигурност, а нагло-саксите не могат да предложат нито едно от двете на руските си партньори, не ли?

 

Bacho Кольо

Вече знаехме, че САЩ са готови да воюват с Русия до последния украинец. Сега стана ясно, че че САЩ са готови да воюват с Русия до последния полски пилот.

 

Златко

Ако не искаш да бъдеш наковалня, бъди чук. Бой последен е този! Кой разбрал, разбрал.

 

Уважаеми Ради,

Изглежда сте нов. Тук сме се събрали писатели, а не читатели. Никога не четем статии, защото това би ни повлияло.

 

Ало, ало

Какво правят руски войски на територията на суверенна държава?!

 

Стига!

Донбас в коя държава е - в Украйна или в Русия!? Какво търси Путин в чужда държава!?

До колегата, който пита къде сме ние? По нанадолнището, колега.

 

 

 

Коментари

 • рукола

  09 Март 2022 22:43ч.

  Едни и същи коментари, на един и същи трол... нищо общо с олиото, просто коментарър трябва да се набие 🤣 цели 8 г. тролене с ефект - 0, трябваше да ви стане ясно вече, че си е загуба на време и пари... Луд умора няма, само се поти! 😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  09 Март 2022 23:01ч.

  Не знам за олиото, но скоро ще дойде време, "умника" който реши да потопи в морето азотният тор от Вера Су, да си посипва главата с пепел... Има невероятни кретени, които взимат още по невероятно кретенски решения! Това е защото като малки са ползвали амониева селитра за димки...не за селско стопанство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  09 Март 2022 23:15ч.

  Българите спешно трябва да се ориентират към микро производство на хранителни стоки и да преоткрият плодородната си земя! Да забравят супермаркетите и промоциите, защото на есен ще си ядът ушите! Всичко което се случва е по план, ние поне си имаме наша земя и валута, доста хора и това нямат...но имаме и кретени управляващи, което е проблем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Магбет

  10 Март 2022 0:23ч.

  След като е взето решение да се дават по 40.00лв на ден за всеки украински бежанец, значи е изчислено, че потребителската кошница с оглед цените на стоките, за първа необходимост е 40.00.До тук добре, но тогава трябва на всеки работник и пенсионер, да му се осигурят тия средства, а не държавата за едните да е майка, за други мащеха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  10 Март 2022 0:40ч.

  Не бива така да се смята, защото няма да им се дават кеш, а в тях са калкулирани всичките разходи, за подслон и храна. Парите би трябвало да дойдат по линия на ЕС и ще останат в икономиката! Тези настроения според мен са хибридни, на майки с деца трябва да се помага, ако ще да са от Конго! Тъжното е че и те ще искат да бягат от тук...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Магбет, знаеш ли какво е демографски проблем?

  10 Март 2022 0:50ч.

  Ако българското обшество като цяло не беше отровено от хибридната съветска пропаганда да търсим врага, щеше да знаеш, че тези майки и деца щяха да се отблагодарят с труда и социалните си осигуровки, които ще ти повишат пенсиите. Най-вероятно си пенсионер, нали? Къде изчезна прословутата българска гостоприемност и доброта?! Дай, за да ти се даде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  10 Март 2022 1:01ч.

  Не бива така също да се заклеймява нашето общество, винаги сме помагали и винаги ще го правим! Много е неприятно обаче, че се появиха такива настроения срещу бежанци от война! На този който помага на вдовици, майки и деца, сам Господ ще въздаде двойно и тройно! В тези страшно-съдебни времена е направо шанс, човек да покаже човещина и да отдели от залъка си за нуждаещ се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия Потвърждава, Че Използва Вакуумни Бомби В Украйна

  10 Март 2022 0:45ч.

  TOС-1A (ТОС е "тежка огменетна система). Термобаричните оръжия използват кислорода от въздуха наоколо, за да предизвикат експлозия при висока температура. Ефектът от врива им е по-продължителен и опустошителен от обичайните експлозиви. Освен унищожаване на инфраструктура, тези оръжия може да нанесат вреда на вътрешни органи и да причинят смърт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Https://Tvzvezda.Ru/News/202239924-Micwe.Html

  10 Март 2022 0:45ч.

  На сайта на "Звезда" - телевизията на МО в Москва се говори за смазване на противника с ТОС-1А, унищожаване на "14 единици въоръжение и военна техника на противника и над 40 националисти".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тошко Тошев

  10 Март 2022 1:01ч.

  До БауИздън Първо НАТО никога не са били агресивен блок. Не пробутвай половината истина за Югославия защото НАТО се намеси когато сърбите се отдадоха на масови разстрели а не преди това. Войнолюбеца е Путин и Русия - да припомням ли нагорни карабах, кланетата в Чечня от руски войници, Грузия, Армения, … гнусен фашист и русофил си другарю.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи