Читатели на “Гласове”: Запомнете партиите и лицата, които гласуват за въвличането на България в братоубийствена война!

Читатели на “Гласове”: Запомнете партиите и лицата, които гласуват за въвличането на България в братоубийствена война!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

НС реши: Изпращаме военна помощ за Украйна. По време на гласуването от групата на БСП издигнаха бележки с надпис „Не на оръжията! МИР!“: "Срам за България!"; "Днес сме свидетели на поредното национално предателство!​​"; “Предлагам да пратим жива сила. Всички тия, които са за военна помощ за Украйна да отидат да се бият на нейна страна”; “Швейцария забрани на Германия да изпраща швейцарски боеприпаси в Украйна! Италия спря износа на оръжие за Украйна! Българските лакеи обаче се самозабравиха!”; "Всеки народ си заслужава съдбата. Управниците са длъжни да избегнат войната, точно както капитан на кораб избягва корабокрушение"; "Какъв ще е ефекта? Нищо няма да промени в Украйна, но ще промени много в България": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

кой въвлича България във война

Това е предателство !

 

съждител

Времето за двусмислени ходове и противоречиви приказки изтича като пясък през пръстите! Следва неотменимият и задължителен ход на Президента Радев! Решението на НС не е Закон и Радев няма право на вето. Това, което може и е длъжен да направи: Има право да изиска пълна информация, която има отношение към отбранителните способности на страната. Да свика кснс! Да излезе пак при народа с вдигнат юмрук!

 

Ангелов

Всеки народ си заслужава съдбата. Управниците са длъжни да избегнат войната, точно както капитан на кораб избягва корабокрушение. Но в България лакеите са на власт и продават род и родина!

 

Doktor

Срам за България!

 

Позор

О,неразумни юроди!

 

thenewone

Срамен ден.

 

Оръжие за Украйна ни въвлича във войната

Е добър вечер, аз съм ваш'та леля! Че точно това е целта! Сега и чужд контингент ще имаме по линия на "инициативата на НАТО за усилване на източния фланг", "включително и за съвместна охрана на въздушното пространство".

 

ElCondor

Предлагам да пратим жива сила. Всички тия, които са за военна помощ за Украйна да отидат да се бият на нейна страна. И това е помощ. Пък няма да ни струва нищо повече от самолетните билети до Киев.

 

Отвратен

Швейцария забрани на Германия да изпраща швейцарски боеприпаси в Украйна! Италия спря износа на оръжие за Украйна! Българските лакеи обаче се самозабравиха!

 

без имена

Новият български парламент започва с решаване проблеми на друга държава. А се говореше, че са необходими приемане на някакви закони, за да получим парите от плана за възстановяване. Но това е дребна работа и може да почака.

 

Мери

Много съжалявам, че го казвам, но българският парламент е огледален образ на нещастното ни днешно "общество".... Безспорно вината на додрапалите до ръководните позиции е по-голяма, но и тези от "простолюдието" не реагираха подобаващо, пък после се обиждат, на квалификациите на оядени безмисленяци.

 

Много мислиш

Парламентът легитимен ли е? Легитимен е. Там имат ли ограничения да си предлагат и гласуват каквото искат? Нямат. Антибългарско мнозинствто има ли? Има! Хак да им е на тия, дето ходят за "гъби" по време на избори, иначе ДБ ще гледат парламент само на картинка, а броят на другите трансвойнолюбци ще са силно редуциран.

 

Ретранслатора

На първо място, трябва да се вземе предвид, колко процента от населението ни е за военна помощ. На второ място е нужно да се отчете колко процента са спечелили на изборите партиите искащи военна помощ за Украйна и на последно място, колко от симпатизантите на тези партии са за военна помощ!

 

Схемата

Има ли някой, който ес всичкия си и вярва, че след като сме поканили официално чужди войски, можем да следим и контролираме, какво точно оборудване и с какво предназначение ще влезе в страната. Прифронтовите отански държави от централния и южния край - Полша, Румъния и България, реално ще станат фронтови и има много реалистична перспектива за развитие на горещи хипотези! Делнична логика!

 

Какъв ще е ефекта?

Нищо няма да промени в Украйна, но ще промени много в България.

 

запомнете тези партии и тези лица

които гласуват за въвличане на България в братоубийствената война. Поименно!

 

Бай Иван

Днес сме свидетели на поредното национално предателство! То не беше ликвидацията на 4 броя атомни реактори на АЕЦ Козлодуй, Не беше спирането на АЕЦ Беляне, не беше ликвидацията на селското стопанство, промишленоста, енергетиката ни, спирането на Южен поток!

 

Мимето

Това, което аз виждам като процес в България, е плавен преход към президентска република, оформяне на буржоазна клика, узурпирала жълтите павета и неразбираща защо 200 лв. кубик дърва е проблем, и радикализиращ се избирател.

 

Мира

Защо украинците не са в бежанските лагери като останалите бежанци. Какво е това различно третиране и отношение към бежанците. Нали всички са хора и бягат от войната. Каква е тази наглост да изискваш от държава, в която търсиш помощ и подслон, луксозно пребиваване. Ние имаме ли държава, имаме ли закони или правила за приемане и осигуряване на прием и помощ за бежанци. В тях упоменато ли е кои да са в хотели и кои в лагери, за колко време ги приемаме и т.н. С това различно отношение загубихме и уважението на хора, които уж са в беда. И накрая искам да добавя, че има българи в изключително мизерно положение, които никога не са били в хотел на Слънчев бряг, но не съм видяла да протестират. Ако депутатите, които избрахме да направят правителство и да изработят необходимите за държавата закони, искат да осигурят луксозни условия на украинците и да пращат оръжие, да бъдат любезни да платят от собствения си джоб.

 

colibri

Мира-съгласна съм с написаното от Вас, но се сещам за нещо друго- защо никой не зададе следният въпрос-КОЙ им написа на бълг. език плакатите- хотелиерите или някое НПО? :)

 

любопитен

"Тя посочи, че те искат да останат в хотелите, в които са в момента, защото има деца, които ходят на училище и детски градини. " ............. Мдаа, на Златните е пълно с училища и детски градини.

 

Отпред пропаст, отзад Мечка. Ами сега?

Питам аз и отговор не искам.

 

 

 

 

Коментари

 • Гуца от Биримирци

  04 Ное 2022 9:29ч.

  Срам е да се поддържа един масов убиец като Путин. Нека да мачка нещастните си събратя, които без чужда помощ няма да се впишат в схемата Давид срещу Голиат, белким стигне скоро до полската граница. Там обаче не го чака Рибентроп да делят парчетата от баницата, а коридорът към Атлантида, пардон, Атлантика е свободен. Сталин не го успя, но кагебисткия хулиган е класи над него. Срамна е не позицията на патрона на сайта. Знаем си го как лети палачинката и как се притиганява. Срамна е клаката, която дежурно го аплодира. За такава ли публика си мечтахте, борецо за правда и антицензура?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк 16

  04 Ное 2022 9:50ч.

  От Козяк 16 ви поздравяваме за вашето евроатлантическо и демократично мнение. Ние също подкрепяме свободата на словото в Украйна, както и списъкът им с журналисти за убиване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гуца от Биримирци

  04 Ное 2022 10:46ч.

  Ах, и те ли имат списък за убиване. Ако не са изкарали курс по токсикологияи други методи за пращане в отвъдното при световните майстори в този спорт, ортаците от КГБ, шансовете им да успеят не са големи. Поредното доказателство, че Путин не е закърмен само с козе мляко, е новата книга на Катрин Белтън "Хората на Путин". Просто няма как всичко да е инсинуации и фотомонтажи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я да се скриеш в козяшката помийна яма, откъдето си изпълзял

  04 Ное 2022 16:53ч.

  Малко ви остана

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Платен

  04 Ное 2022 21:18ч.

  Катрин Белтън е бившият дългогодишен московски кореспондент на Financial Times. Преди това тя работи за Moscow Times и представителството на Business Week в Русия. През 2008 г. тя бе включена в списъка за бизнес журналист на годината на British Press Awards. Белтън изследва възхода на Путин в обявената за книга на годината от The Economist, Financial Times, New Stateman и The Telegraph - „Хората на Путин“. Изданието е обект на пет отделни съдебни дела, заведени от руски милиардери и Роснефт. Днес тя живее в Лондон и в момента работи като разследващ кореспондент на Ройтерс със седалище в Лондон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи