НС реши: Изпращаме военна помощ за Украйна

НС реши: Изпращаме военна помощ за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Това стана с гласовете на ГЕРБ, "Продължаваме Промяната", ДПС, БВ и "Демократична България"

Депутатите решиха на първо четене - България ще предостави военна помощ на Украйна. Предложението бе прието със 175 - „За“, 49 „Против“ и 1 се въздържа. 

По време на гласуването от групата на БСП издигнаха бележки с надпис „Не на оръжията! МИР!“.


Първоначално бяха входирани две предложения – на ГЕРБ-СДС и на Демократична България, но в последствие те бяха обединени в един общ проект, който днес бе подкрепен от мнозинството в парламента. Той предвижда Министерския съвет да предостави военна и техническа помощ на Украйна. Преди това обаче предстои гласуването на предложението и на второ четене. 

С ясно мнозинство в парламента за даване на военна помощ за Украйна. С гласовете на ГЕРБ, „Продължаваме Промяната”, ДПС, "Български възход" и „Демократична България” решението беше прието. 

В сряда служебният министър на отбраната Димитър Стоянов предупреди, че армията не разполага с излишно оръжие, което да бъде изпратено в помощ на Украйна. Час преди да започнат дебатите в залата пък, партия "Възраждане" организира протест пред Народното събрание срещу приемането на решение за помощ.

Зад решението да изпратим оръжие на Украйна застанаха от ГЕРБ, ПП, ДПС, БВ и ДБ.

Когато украинският външен министър Дмитро Кулеба дойде да иска военна помощ от нас, чу: Ние ще ви дадем каски, жилетки. Тогава той погледна и каза: значи вие искате да умрем защитени, припомни в началото на дебата Атанас Славов от ДБ. "Днес имаме истински шанс да поправим това нещо", настоя той пред колегите си.

Говорим за изтребление на украинския народ. Умират деца всеки ден. С неприемането на помощ за Украйна, подкрепяме Русия, подчерта пък Георг Георгиев от ГЕРБ.

Мнозинството от страни не изпраща оръжие за Украйна. Това решение има за цел да въвлече България във война от страна на войнственото мнозинство, настоя обаче Ангел Георгиев от "Възраждане". Той поиска анализ от Министерството на отбраната за това какво оръжие може да се даде и нарече колегите си "евроатлантическа сбирщина, която ще вземе неинформирано решение".

След изказването му пък ген. Атанас Атанасов от ДБ се скара на председателстващия заседанието Росен Желязков от ГЕРБ, че не му е направил забележка.

Три пъти в речта си нарече депутатите “сбирщина”. Оскърбление към народното представителство е и би трябвало да му отнемете думата. Това е недопустимо, възмути се Атанасов. А Желязков прие забележката и призова депутатите да се въздържат от такива квалификации.

Моля ви да поканите министърът на отбраната Димитър Стоянов и министърът на външните работи Николай Милков в залата, поиска пък депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков от Росен Желязков. В този момент Димитър Стоянов наистина бе извън залата, но външният министър бе до Таслаков на парламентарната трибуна. Милков обаче не обърна внимание на изказването му и невъзмутимо продължи да чете документи, които си бе донесъл в папка.

Повече конкретика за това какво оръжие ще договаря с НАТО група от Министерския съвет, както предвижда проектът, поиска пък лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Решението е прибързано, неподготвено, чисто политически мотивирано и без нужната информация, коментира и Кристиан Вигенин от БСП. Изказването му обаче бе прекъснато от колегата му Георги Свиленски, защото се оказа, че двамата са разменили депутатските си карти.

Не бяха поискани анализи за това каква военна помощ може да окаже България. Решението, което искате да приемете днес, създава ясен институционален разлом, доколкото президентът се обяви против изпращането на военна помощ, продължи Вигенин. Той подчерта, че приемането на това решение е колективна безотговорност, защото изпълнението му щяло да се възложи на служебен кабинет, назначен от президента, който няма общо с депутатите.

Възмутително е, че срещу зимата стотици остават без вода, без ток и отопление, но България тук може да има друга роля - да окаже сериозна хуманитарна помощ, да помогне за възстановяване на инфраструктурата. Аз смятам, че този текст е непоправим, каквито и поправки да му се направят, допълни Вигенин и призова колегите си да размислят. Освен това настоя и, че трябва да се чуе мнението на службите по въпроса.

Няма нужда да изслушваме службите, защото помните ли като ги изслушвахме и те казаха - няма да има война, а тя започна няколко дни след това. Сега ще е същото, допусна Атанас Атанасов от ДБ.

Чух коментар, че било цинизъм да се говори за изпращане на оръжие и замяната му с ново. Истински цинизъм е да поддържаш съветско въоръжение от миналия век и да обясняваш, че искаш модерна армия.

Няма да оголим тази българска армия, ако се разделим със съветските доспехи

Бъде спокойни - не участваме в конфликта, така както не участват и останалите 50 държави, настоя пък Даниел Лорер от ПП.

Казвате, че трябва да се отървем от ръждясало оръжие -  танковете затъват, а гаубиците не могат да стрелят, това ли ще е, което ще изпратим като оръжие за Украйна?, запита Свиленски, а след това установи, че с Кристиан Вигенин отново са объркали депутатските си карти.

Какво бихме дали, ако тези оръжия не работят?Какво се случи като ликвидирахме единствените ни балистични ракети? Имаме ли нови сили на тяхно място? От 24 февруари Украйна е получила оръжие на стойност за милиарди. Нещо промени ли се? Има разруха и повече жертви. Изходът са преговори и спиране на войната с допълнителни средства. Мисля, че някои тук искат да се харесат на други посолства, а не да мислят за сигурността на страната ни, настоя и Борислав Гуцанов от БСП.

Колега Гуцанов, говорите за предоставяне на оръжие, но те се продава. САЩ са продали оръжие на Украйна за 21 млрд. долара. Не се дава оръжие, а има страхотен бизнес с цената на стотици животи и от двете страни,  заяви Румен Гечев.

Кремена Кунева от ДБ пък прочете обръщение към президента Румен Радев, подписано от малко над 800 българи, живеещи в Украйна. В него се призовава че „българския Президент, българското Народно събрание, българското правителство да заемат ясна и категорична позиция и да подкрепят Украйна с реални действия и постъпки“, да бъде спряна „продължаващата в българските медии руска пропаганда, която ни наранява, компрометира и оскърбява паметта на загиналите герои-българи“, както и да бъде изпратена военна помощ на Украйна.

За кого работят първите двама - Татяна Станева и Александър Барон, които са се подписали под писмото. Вярно ли е, че работят за Виктор Куртев, който беше депутат от партията на Зеленски? Вярно ли е, че тяхната група се открои ярко през 2017-2018 г. когато защитаваше тезата, че Болградския район не трябва да съществува? вярно ли е, че нито една българска организация не е подкрепила това писмо?, попита пък Костадин Костадинов, председател на "Възраждане.

Седем месеца работя с тези хора и на пропагандни въпроси няма да отговарям, отвърна му Кунева.

В последните месеци това се поставя като цивилизационен избор. За нас обаче това е мирът. С предоставяне на оръжие, на която и да е от двете страни, не носи мир. Нашата позиция е, че

трябва да се преговаря, да се спрат военните действия и да се търси мирно решение.

Ние осъдихме агресията на Русия в Украйна и я нарекохме война, а не военна помощ. Подкрепихме хуманитарна помощ за Украйна и в правителството помогнахме за приемане на бежанците. Но винаги сме били против да се даде оръжие. БСП спряхме решението да се даде оръжие тогава на Украйна, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Сега очевидно има разлика. Партиите, макар да са ни опоненти, заслужават уважение за това, че следват ясна позиция по въпроса. Но ме изненадват две неща, ще цитирам Кирил Петков от юли - "България няма да дава оръжия на Украйна". Нещо днес се е променило. А "Български възход" ще цитирам Стефан Янев от 21 април: Изпращането на военна помощ за Украйна ще удължи агонията на хората там. Допълнително изпращане на помощ би било грешка". Да, това беше преди избори. Въпросът е какво се е променило сега и кой е излъганият? Влизате ли, колеги, в коалиция на войната с ДПС и ГЕРБ срещу коалицията на хартията? Кое е по-страшно? Отговорът оставям на българските граждани, каза Нинова.

Имаше ли ултиматум към колегите ви, когато пътуваха до Украйна и тези ваши съвети отразиха ли се на политиката на правителството?, запита Георг Георгиев от ГЕРБ Нинова.

Ще започна с изречението, с което приключи нейното изказване г-жа Нинова, а именно "да има мир в Европа и в света", а аз искам да припомня думите на великия Ататюрк "мир в страната, мир в света", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Дори по време на Втората световна война българската армия не изпраща нито един патрон за нашия евроатлантически съюзник Германия. Това спасява България от геополитическия погром. Преди осем месеца никой тук не говореше за даване на оръжие, а да си представим какво може да се случи след още осем - да говорим как трябва да спасяваме Украйна, нищо, че не ни е партньор, каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.


Източник: NOVA TV, dariknews.bg, "24 часа"

 

 

 

 

 

Коментари

  • То си беше ясно

    03 Ное 2022 14:14ч.

    Че ще пратим оръжие, както и че Янев ще завърти задни части. Само най- глупавите са очаквали друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    03 Ное 2022 14:38ч.

    Това е реалността, раята е гласувала така, не че има какво да пратим. Мисля че мита за русофилска Бъкгария бе разбит. Лично аз презирам тези 60-70% от населението, да ходят да се бият за Уконацитата и да требят Руснаци щом искат, не само да подтрекават с такива решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността

    03 Ное 2022 14:38ч.

    Да вземем направо война на Русия да обявим. Така ще е по-сигурно, че ще приключат мъките ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    03 Ное 2022 17:12ч.

    Българите сме от векове прогресивен народ, народ с мисия, едва сега разбираме, чя тя е била предначертана от съдбата. Историческата ни съдба, с ориентализацията и съветизацията, шест века ни пречи да осъществим историческата си мисия като дух и народ да станем съвършените евроатлантици, каквото е нашето същинско призвание и орис. Изстрадали сме всичко това, за да бъдем живите факли на евроатлантизма, оставяйки светла следа в мрака на настоящото си съществуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха

    03 Ное 2022 17:38ч.

    " Ще изгорим за да светим". На другите народи( които оцелеят). С радиоактивна светлина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    03 Ное 2022 14:19ч.

    Един сандък калашници да им пратят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    03 Ное 2022 14:20ч.

    Нищо няма да пратим, щото няма какво да пратим. Този целият цирк е да се покажат колко са готови да следват нарежданията от вън. Войната рязко променя хода си и вече всички се чудят как да се измъкнат от заеманите "твърди", антируски позиции. Ние пак таман да решим какво правим и то взе, че свърши...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    03 Ное 2022 14:21ч.

    Бог да пази България! Бог да пази Русия и руската армия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    03 Ное 2022 14:41ч.

    Ако Руснаците дойдат на гости, ще ги посрещна с хляб и сол. А ако някой не им отваря вратата аз ще им помогна да влязат, ако трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    03 Ное 2022 14:43ч.

    Аз също!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те ще влязат

    03 Ное 2022 15:54ч.

    Ама как ще излязат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Marko Totev

    03 Ное 2022 17:34ч.

    Днес гласуваха- уре са на опашка за хонорара, може и в натура...както са се навели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен до бандеровец

    03 Ное 2022 17:43ч.

    Истинските българи ме се кръщават на украински колаборационисти и предатели. Понял ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алчни и прости

    03 Ное 2022 14:23ч.

    Не мога да повярвам! Тия наистина ли не знаят, какво означава това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    03 Ное 2022 14:26ч.

    окървавяват ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как'Сийка

    03 Ное 2022 16:30ч.

    Ама не им трябва да знаят! Те са там само да натискат бутона. Ще разберат какво са направили, като ги закарат под строй да се сражават на фронта. Надявам се да отидат със същия ентусиазъм, с който днес гласуваха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    03 Ное 2022 14:26ч.

    Не зная какво оръжие ще пратят, но целта е напълно да се скъсат връзките между Русия и България. Вече се вижда, че има ясно мнозинство за проамериканско правителство. Натискът за такова е много голям. Баце е много яко стиснат в менгемето на Чичо Сам, другите са доброволци и обикновени лизачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    03 Ное 2022 14:48ч.

    Така е,и последният пирон ще бъде изпращането на 1,2 батальона български момчета, да се бият с руските братя,и това ще е краят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Ное 2022 14:27ч.

    Срамен ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако забелязвате,

    03 Ное 2022 14:27ч.

    по загробващите антибългарски решения в парламента има удивителен трансатлантически консенсус, различията идват само от разпределението на баницата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народният съд ще въздаде справедливост

    03 Ное 2022 14:32ч.

    Въпрос на време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами

    03 Ное 2022 14:41ч.

    Той слугинажа е предрешен за тези майцепродавци. Въпроса е на кой от послушковците ще му хвърлят кокалче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позор

    03 Ное 2022 14:28ч.

    О,неразумни юроди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коце се оказа прав!

    03 Ное 2022 14:29ч.

    И Янев е от трупата на КК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    03 Ное 2022 14:29ч.

    Защо си мисля, че ще има правителство с премиер Янев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече е без значение

    03 Ное 2022 14:33ч.

    България ще бъде поделена и ще престане да съществува за дълго време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз

    03 Ное 2022 14:42ч.

    И аз мисля така.Дано само се падна откъм славянската част /ако има такава/,че вече съм стар,тепърва да започвам да се моля на Аллах...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам дали ще има място за християнска част

    03 Ное 2022 15:07ч.

    Oт едната страна Аллах, от другата Молох...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да повярвате, че Путин отново го измамили

    03 Ное 2022 14:35ч.

    С. Лавров: „Изпълнението на украинската част от зърнената сделка е възобновено, но няма резултат по разблокирането на износа на руски торове и зърно“. Телеканал "Сталинград"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    03 Ное 2022 14:41ч.

    Над сградата на правителството в Херсон вече го няма знамето на Руската федерация. Ново предателство? Доста възможно. Това е характерният стил на Путин. https://t.me/TELEKANALSTALINGRAD/12985

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    03 Ное 2022 14:43ч.

    Предлагам да пратим жива сила. Всички тия, които са за военна помощ за Украйна да отидат да се бият на нейна страна. И това е помощ. Пък няма да ни струва нищо повече от самолетните билети до Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Ное 2022 14:48ч.

    Янев веднага да бъде разжалван до подредник, защото при редниците има достойни хора. Всъщност това е началото на края на тези българяни, до 3 години ще се изчистим от тази чума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиквата

    03 Ное 2022 14:52ч.

    и Простото - brothers in arms.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    03 Ное 2022 14:53ч.

    Срам за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка

    03 Ное 2022 14:58ч.

    Подкрепям ElCondor. Такава страст ги е обзела, сигурно ще са много ефективни на бойното поле. Ще ги изпратя с кеф и ще им купя еднопосочни билети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    03 Ное 2022 15:02ч.

    НАРОДЕ... Какво чакаш? Докато не ги изхвърлим от властта, тези жалки НЕЩАСТНИЦИ и МАЙКОПРОДАВЦИ няма да мирясат. Срамувам се, от тези ... не мога да ги нарека хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    03 Ное 2022 15:08ч.

    На тяхно място ще сложат други гладни за големия кокал. След Рейгън молохистите не оставят нищо на случайността. Не само в Щатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    03 Ное 2022 15:06ч.

    Макар това да е лошо, поне е добър начин хората да видят кои партии и техни представители подкрепят престъпната фашизирана Украйна! И на изборите да го имат предвид, да не гласуват за депутати които слугуват на чужда държава, те са врагове на България, е искат да включат Българя във войната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    03 Ное 2022 17:16ч.

    Хората тук са толкова прости, че няма никакво значение какво ще видят. Ако ще да видят как Боко изнасилва Кокорчо в ефир, пак ще ги изберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Ное 2022 18:31ч.

    Видя се, че с избори не става. Влизат такива, които са удобни на чужди посолства. Други методи трябват. Какво правят такива с двойно гражданство в народното събрание?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямало значение какво ще изпращаме на Украйна

    03 Ное 2022 15:09ч.

    важно било да вземем решение за това, защото това било въпрос на морал - дереше се някакъв нашенец по телевизията онзи ден. Не виждам какво морално има в това, да подпомагаш с оръжие фашистка хунта, неофашистки режим. Ето къде е проблема. Той не е в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    03 Ное 2022 15:12ч.

    МЕРЗАВЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕРШ

    03 Ное 2022 15:15ч.

    Ма Стефан Янев ,кога ще покани Зеленски .закъсняваме !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    03 Ное 2022 15:20ч.

    Затваряте го това НС! ИНСТАЛИРИНИТЕ В НЕГО , не защитават интересите на НАРОДА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    03 Ное 2022 15:22ч.

    Украинците сега ще умрат от кеф буквално. В Телеграм е пълно с клипове как ВСУ се оплакват от българските снаряди, които се взривяват в самите цеви и унищожават техниката и персонала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангелов

    03 Ное 2022 15:27ч.

    Всеки народ си заслужава съдбата. Управниците са длъжни да избегнат войната, точно както капитан на кораб избягва корабокрушение. Но в България лакеите са на власт и продават род и родина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питам

    03 Ное 2022 15:31ч.

    Това с 800-те българи да не излезе същата история като бурканчето с прах за пране представено като химическо оръжие в ООН-ето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • работещ беден

    03 Ное 2022 15:32ч.

    Сега чакам решението на уж Народното ни събрание да се даде на украинските бежанци в България оръжие, за да си защитят "нарушените" права на туристи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските правителства и

    03 Ное 2022 15:32ч.

    преди (до 1944 та) и сега (след 1989 та) са били фашистки както и цяла Европа. После да няма не разбрали защо за втори път така нареченият 'елит' и 'цветът на нацията' ще свърши зле в Народен съд 2! И всичко това се направи под диктовката на Нацистка Америка при все, че правителство не могат да съставят и вероятно няма да съставят. Продажна българофобска пасмина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    03 Ное 2022 15:36ч.

    Янев нали даването на оръжие му беше причината да се отдели от правителството на Киро и да прави партия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    03 Ное 2022 15:40ч.

    Предлагам да дадем адресите на тия 175 депутати на Путин, ако се зачуди къде точно да стреля в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Ное 2022 18:35ч.

    Не, не на Путин. Ние трябва да идем на тези адреси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    03 Ное 2022 15:41ч.

    Естествено малоумниците , които са гласували за тези майцепродавци няма да направят връзка между войната в която ще бъдат забъркани те и децата им и тяхното безмозъчно и предателско решение. Горете в пълкала продажници вие и които е гласувал за вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Ное 2022 15:43ч.

    Времето за двусмислени ходове и противоречиви приказки изтича като пясък през пръстите! Следва неотменимият и задължителен ход на Президента Радев! Решението на НС не е Закон и Радев няма право на вето. Това, което може и е длъжен да направи: Има право да изиска пълна информация, която има отношение към отбранителните способности на страната. Да свика кснс! Да излезе пак при народа с вдигнат юмрук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    03 Ное 2022 15:48ч.

    След като дори аз - редовият и обикновен глупак от улицата бях в състояние да дам категорична оценка на това НС и неговата потенциална вредност за България, защо президентът още не може да се ориентира и стимулира тази агония и вредоносно съществуване? Защо вече не се въртят мандатите? Дали пък не се налага отново да прегледаме състава на отборите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    03 Ное 2022 15:59ч.

    Извънреден коментар.Слава на Русия.Долу колонията с нейните предатели.Удряйте братя руснаци по тая насрана колония.Удряйте.Догодина е 100 години от 1923.Не забравяйте българи кой ви донесе свободата и паспортите днеска-е,не са англоамериканците в всеки случай. Те Ви бомбардираха.Ей така,за назидание.Мразя я тая колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буда

    03 Ное 2022 16:01ч.

    Така и партизаните като гледали бомбардировките на София - ръкопляскали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не си ти яре,

    03 Ное 2022 17:13ч.

    а краставо магаре. Слугуваш някъде на запад и плещиш глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кара

    03 Ное 2022 16:00ч.

    След като беше решено изпращането на български контингент от 4700 души под Херсон, руската армия реши да се изтегли на левия бряг. Колко метафорично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв ще е ефекта?

    03 Ное 2022 16:00ч.

    Нищо няма да промени в Украйна, но ще промени много в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    03 Ное 2022 16:11ч.

    Звучи доста добре. Когато дойде руската армия ще знае кого да прочисти. Или някой смята, че Русия ще се откаже от Черно море и някои сухопътни коридори и заради България ще избухне термоядрена война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Ное 2022 21:22ч.

    И аз мисля, като тебе. Нашите дебили, които гласуваха днес за официалното ни влизане в коалицията срещу Русия все още не могат да проумеят, какво са направили! Фактически дадоха юридически обоснован повод, руската армия да ни дойде на гости! В. Путин е силно привързан към юридическата обосновка на действията си и сега едва ли ще изтърве такъв шанс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Ное 2022 21:32ч.

    Русия е приятел на България! През последните 30 г. направиха много приятелски жестове към нас: така бе и с Белене-само за 4.8 милиарда $ за два реактора (срещу 8,6 милиарда $ за един блок от Уестинхаус), Южен поток-3 тръби: 1-та за Турция, 2-та и 3-тата за нас, Сърбия, Унгария, Австрия и Италия и всички транзитни такси за нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Ное 2022 21:36ч.

    Благодарение на нашите еничари, сега ние плащаме транзитни такси на Турция! Осанаха ни само 2 реактора на АЕЦ Козлодуй, Транзитираме газ само за Сърбия, Унгария и Австрия и поради някакво чудо Б. Борисов явно се изплаши от чутовното предателство (тръбата щеше да мине през Гърция) и направиха Балкански Поток, та сега не сме съвсем капо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марги

    03 Ное 2022 16:20ч.

    А, ЧЕСТИТО! "Свободният свят" победи и в България! Отдъхнете си сега! Изпълнихме поръката на САЩ и можем да почнем народните веселия! Не се изложихме пред чужденците и честно си заработихме хляба - ДА ВКАРАМЕ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА! Сега новата коалиция може да запретне ръкави, и да направи ПРАВИТЕЛСТВО! Дружно си окървавиха ръцете! Това е ИСТОРИЧЕСКИ ПОДВИГ в историята на БЪЛГАРИЯ и тя заслужено стана легитимна цел на руските ракети!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    03 Ное 2022 16:33ч.

    В градинката пред НС ще се състои погребален ритуал . Групата гласувала за това безумие че препикава гроба на България. Преди това радостни американски дечица че летят на хелоуински метли около "Ал.Невски"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко

    03 Ное 2022 16:47ч.

    Хитлер би се радвал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рибата се разваля откъм главата

    03 Ное 2022 17:17ч.

    Ужасно мирише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    03 Ное 2022 17:39ч.

    Това е позор за българския народ. Не вярвам, че тези депутати са избрани от хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    03 Ное 2022 17:51ч.

    ех мъко рубладжийска

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е представителната демокрация

    03 Ное 2022 17:58ч.

    в която група нагаждачи взема и най-важните решения като война и мир без капка мислене за народа на чиито интереси са се заклели да служат. А такива въпроси трябва да се решават само на референдуми, защото ще засегнат от корен съществуването ни като държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не трябваше руснаците да подаряват държава на българите

    03 Ное 2022 17:58ч.

    Сега щяха да са част от Турция и да живеят достойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    03 Ное 2022 18:20ч.

    Ангел Георгиев от "Възраждане" добре ги е нарекъл "евроатлантическа сбирщина", сега всички знаят, че това са депутатите от ГЕРБ, ПП, ДПС, БВ и ДБ, дето са гласували за изпращане на оръжия за Украйна. Днеска за оръжия, утре за миротворци. Малко история за жертвани българи от подобни мисии: Камбоджа 10; Ирак 13;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Ное 2022 18:43ч.

    Сопа, сопа трябва. Оръжие трябва да се даде, но не на Украйна а на населението в България, което да се защити от предатели на високи позиции. Без бой няма да се кротнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    03 Ное 2022 18:51ч.

    Швейцария забрани на Германия да изпраща швейцарски боеприпаси в Украйна! Италия спря износа на оръжие за Украйна! Българските лакеи обаче се самозабравиха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    03 Ное 2022 18:53ч.

    СРАМ и ПОЗОР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    03 Ное 2022 18:53ч.

    Швейцария забрани на Германия да изпраща швейцарски боеприпаси в Украйна! Италия спря износа на оръжие за Украйна! Българските лакеи обаче се самозабравиха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз не знам защо българите постъпват толкова наивно

    03 Ное 2022 18:56ч.

    Ще дойде ли време за разум? Ще се противопоставят ли на елементарните манипулации на медии и политици? Това народно събрание е избрано с фалшиви избори, то не е легитимно да взема решения. Изборният кодекс е противодържавен документ за намеса на чужди държави и сили. Докога ще си мислите че ще издържи тази фалшивикация. Започвам да си мисля, че всички ние в България плащаме, за да поддържаме хората с двойно гражданство живеещи извън България, особено тези които не плащат български данъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой въвлича България във война

    03 Ное 2022 19:00ч.

    Това е предателство !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    03 Ное 2022 19:06ч.

    "....и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа." Некой верва ли в това, все още?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политическата инициация

    03 Ное 2022 19:17ч.

    с парманетарно решение да се даде оръжие е факт. Да се наредим сред партньорите, да не секнат парите и пр. Преди това продаването на оръжие беше също факт. Планчето на Фридман за русофобския пояс от Прибалтика до нас вкл. – също факт. Аджендата – изпълнена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политическата инциация

    03 Ное 2022 19:26ч.

    Когато гарантите на всичко най–добро си тръгнат оттук, по крилата на самолетите, метафорично казано, ще следва да се закачат всичките 175 + подвизаващите се тук и там "бандеровци". А ние ще трябва да живеем между световете. Единствената добра новина е, че тези 175–има са ги избрали малцина, един сериозен процент избиратели – поради поредната заблуда. Аз не съм избирал никого, но това не е никаква утеха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЛАВА РОСИЙ.

    03 Ное 2022 19:39ч.

    Браво ,най накрая се сетихте да цензурирате наглите провокатори които създават смут в сайта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    03 Ное 2022 19:59ч.

    Да припомним на родните неофашисти евро-атлантици ГЕРБ-СДС, ПП, ДПС, ДБ, БВ: На 3 юли 1945 г. Главният народен обвинител Георги Петров докладва, че са произнесени 2618 смъртни, 1226 доживотни тъмнични, 8 20-годишни, 946 15-годишни, 687 10-годишни и 3741 по-кратки присъди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    03 Ное 2022 20:00ч.

    Между осъдените на смърт са тримата регенти, 22 министри, 8 царски съветници, 67 депутати, 47 генерали и полковници и др. На доживотен затвор са осъдени 4 бивши министри, 2 царски съветници, 22 депутати, няколко професори и други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    03 Ное 2022 20:04ч.

    Та така, тези 176 уж "народни избраници" гласували днес ЗА това решение да не се чустват недосегаеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпотията е зла сила

    03 Ное 2022 20:00ч.

    България върви към катастрофа ! Несъмнено ! 5-6 милиона народец се самоубива с голямо желание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    03 Ное 2022 20:27ч.

    От Козяк 16 поздравяваме българската колкониална администрация за своя принос в удължаването на конфликта. Мирът в региона представлява сериозна заплаха за нашите интереси и трябва да бъде избегнат на всяка цена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • maagiiiiiic

    03 Ное 2022 21:19ч.

    Така, 141 регистрирани, но гласували 227 човека!? WTF!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласувалите извършиха

    03 Ное 2022 22:09ч.

    Страстен анилингус на Козяк 16 !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Ное 2022 23:00ч.

    Представително сатанинско сборище е този парламент, единственият им консенсус е смъртта, и с огромно мнозинство я одобриха, ей така за хайрлия, първо решение в името на народа- смърт...честито и да ви се връща!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свикнете с мисълта,

    03 Ное 2022 23:53ч.

    че България вече не съществува. Хиляда триста и кусур години и толкова. Това беше. Всичко си има начало и край. Краят за нас вече е факт. Болезнено е, но трябва да го приемете. Властта навсякъде се упражнява от чужденци, ненавиждащи българите. Всичките медии вече открито работят срещу българите. Подменят историята им, комици и шоумени представят българина като най-простия дивак, унищожиха културата им, здравеопазването им, образованието им. Е, от тук насетне само чудо може да ни помогне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реалист

    04 Ное 2022 7:44ч.

    Всъщност, една много корумпирана колония дава военна помощ на друга особено много корумпирана колония, защото метрополията така е казала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майска

    04 Ное 2022 9:13ч.

    Двамата генерали разжалвани и да се бият на страната на нацистките орки в Украйна заедно с всички гласували този акт! Позор! Предатели а питахте ли народа какво казва ? Избори до дупка докато гласувалите този позорен акт не бъдат дадени под съд. Затвор за предателите до живот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи