Читатели на “Гласове”: Ще влезем в Шенген заедно с Украйна

Читатели на “Гласове”: Ще влезем в Шенген заедно с Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Нидерландия блокира приемането ни в Шенген, пуска Румъния и Хърватия". "Радев за Марк Рюте: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм": "Когато губиш, не знаеш какво печелиш"; "Благодаря на Нидерландия, че ни спасява от примката на Шенген!"; "Това е добре за нас. Балканският маршрут от бежанци ще се промени и ще напъне към Румъния и Хърватия"; "Дано не ни приемат и в еврозоната! Това вече ще е истински късмет!": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Клара Кулакова

Добро утро, господин президент! Ние много отдавна получаваме само и единствено цинизъм. Във всяка сфера на живота.

 

"България получава цинизъм"

Не просто цинизъм, а *европейски* цинизъм и арогантност.

 

Наскоро трима български полицаи загинаха

Това някаква хвалба ли е? Според мен доказва немощ и безсилие да се справим с проблема. Очевидно не сме в състояние. Това ни казвам Рюте, за да не ни го каже някой друг.

 

Идеалист

Като влезете в българските тоалетни на Капитан Андреево или мините по шосето преди Калотина, няма да бъдете така обидени! Благодаря на Нидерландия, че ни спасява от примката на Шенген!

 

Когато губиш, не знаеш какво печелиш.

Рюте го играе полезен бг-идиот, а българските ни хитреци са в ролята на безполезни юес-идиоти. Добра партия хитра дипломация. За големия брат остава ролята на прост идиот.

 

Тарильома

Ще влезем в Шенген заедно с Украйна.

 

bodar4uk

Това е добре за нас. Балканският маршрут от бежанци ще се промени и ще напъне към Румъния и Хърватия.

 

съждител

Дойде време за най-тъжната част. Традиционно това е запазена територия за нашата национална съдба. Сигурно вече направи впечатление, че гарантирано получаваме отказ за Шенген. Това не е технически въпрос! Донякъде е политически, но основно е културен и геостратегически. НИЕ НЕ СЕ ВПИСВАМЕ! Не ставаме, а ресурсът който можем да предложим е повече от скромен - едната територия и ДРУГО НИЩО! Ето една чудесна илюстрация, как ВСИЧКО е съврзано с ВСИЧКО. Не забравяйте, ама никога не забравяйте как криминалните и бившите политически елементи започнаха да крадат преди 30, чу и повече години!

 

Ifjfjcjvjvjcjc

Дано не ни приемат и в еврозоната! Това вече ще е истински късмет, но се съмнявам!

 

Честито!

Следвайки така мъдрите практики на ЕС, и аз сложих таван на цената на бензина от местната бензиностанция. Само че те взеха, че се изсмяха и отказаха да ми продадат бензин на цената, която аз искам. После нещо закъсах с колата на магистралата, защото ми свърши бензина. Не знам дали има общо с тавана на цената, която въведох, но ви моля, помогнете ми, скъпи евроатлантически партньори!

 

Чудесно

От утре и аз слагам таван на тока, водата, парното, телевизията, интернета и телефона. Крайна цена на всичко определям = 50 лв. Толкоз! Край! Точка! Остатъка от пенсията е за лекарства и кисело мляко.

 

На практика, това е:

Списък на държавите на които Русия няма да продава нефт.

 

Какво ли ще се случи след 9-ти декември

Другарят Си ще посети Саудитска Арабия и ще се проведе среща с организацията на арабските държави. Голяма част от тях са в ОПЕК, а Китай е най-голям вносител на нефт. Арабският свят започна да се отделя от САЩ и ЕС. Ще е интересно до какво ще доведе тази среща.

 

Cicero

Досега помагаха на Украйна и тя остана на "тъмно и студено", а сега като продължат да помагат какво ли още ще се случи на Украйна?

 

без имена

Путин използвал Зимата като съюзник. Ами какво чакате-санкционирайте я!

 

Точно

Така, оръжие означава убийства и смърт, който позволява това ,да тежи на съвестта му, трябва насърчаване за мир, а не оръжие за смърт, но нашите нагаждащи и и продажници не мислят, и това,че ставаме част от войната

 

Бай Иван

Днес спорих с един от тези дето са гласували за просто Киро. Гледаш го млад , изглежда интелигентен, занимава се с бизнес с една дума би трябвало да е наясно със ситуацията по света и у нас! Изведнъж по въпроса с поскъпването на газа, започва да ми твърди, че Путин е виновен, че той вдигнал цените на газа! Щях да падна от изненада! Как така ще е Путин виновен, когато самите дебилни европейци сами се отказаха от руския газ, че и от въглища, петрол, метали и какво ли още не, за да накажели Путин и да не плащали за войната му в Украйна! Това естествено вдига цените на всички тези енергоресурси, защото те са нужни и ако се прекрати вносът им от Русия, ще трябва да се купуват от други много далечни географски страни и естествено ще струват много по-скъпо дори като себестойност, а да не говорим, какво става с цените при недостиг на дадена стока! Въпреки това моя човек си остана на мнението, че оправда и Кирето за покупката на руски газ на много по-високи цени през фирми прекупвачи! Как да спориш с такива хора, които имат такава "желязна" логика! Накрая му обясних, че най-вероятно руснаците ще ни осъдят да им платим и 80% от газа, който не взехме от тях до изтичането на договора в края на годината, та тогава той ще реве, че газа е станал още по-скъп! Не знам, как България ще просперира с такива млади хора с обременено съзнание и замъглена логика!

 

thenewone

Пълен крах на секви стратегии, тактики и тинтири - минтири. Пълен и безусловен. И което е най-готиното - сами си го съчинихме и реализирахме, с бодър бригадирски плам.

 

И разбира се, оправдават се с Русия

Инфлация на български означава надуване. Надуване на пари. Надуването стана с раздаване на милиарди по време на епидемията. Сега държавите трябва да си приберат парите. Докато не ги приберат, цените ще вървят нагоре.

 

Кирчо

За съжаление ледена епоха забелязвам и в Софийския градски транспорт. Пътувам много и ми прави впечатление, че не във всеки автобус или трамвай е топло. Бих казал 50 на 50. Тия дни ще питам официално, да видя какво ще обяснят от общината.

 

Някой

Така излиза, че българите са най-големите защитници на евр. ценности - тука масово се мръзне от години. Това да ни се признае за заслуга!

 

Това е моментът, в който трябва да изпратим на Владимир Путин ясен сигнал, че сме единни

в ритуалното самоубийство. И к'во да направи тоя зъл Путин, освен да умре от смях. Да не се опитват да го уморят така?

 

Helleborus

Влезе ли на наш терен украинската мафия, с нея първо ще се разправи българската мафия, освен ако не си стиснат ръцете за някои неща. Българската държава не я виждам в скоро време да може да застане против мафии с какъвто и да било произход, основната заслуга е протестърското малоумие да се бори с „авторитарни“ институции като прокуратурата и да разпуска спец служби.

 

Въпрос на приоритети

Русофобията винаги е била водещата. По-силна е и от антибойковизма, и от демократизма, и от либерализма, и от всички други изми и клизми. В името на русоборството всичко е допустимо, позволено, че дори и наложително. Принципам слава!

 

 

Коментари

 • ElCondor

  03 Дек 2022 11:17ч.

  Крайно време е да покажем на нискоземните, какво е да сме измън Шенген. Просто трябва на всички гранични пунктове всеки поданик на Нискоземия да бъде основно проверяван, претърсван (на голо) и багажът муу да бъде преравян до последно. За дипломатите - да бъдат "помолени" да изчакат във ВИП зоната 3-4 часа преди да бъдат допуснати да влязат в или излязат от България. Така ще видят, че ние пазим границите на ЕС не по-зле от останалите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bg-to

  03 Дек 2022 11:40ч.

  Добре де, полицаите по границата са служители на бг полицията, така, както и тия във вътрешността на страната, които обслужват бандитите, като онзи, който уби две момичета на пътя. Самият прокурор на България говори за разцвет на престъпността. Няма по-големи циници от бг дебилите- политици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  03 Дек 2022 11:55ч.

  Просто трябва да си излезем от ЕС, това е .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  03 Дек 2022 11:56ч.

  И друг път съм ви казвал - излизайте индивидуално, но с еднопосочен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не става, Копейкин. Такъв цвят на нацията сте заформили, да ти е драго да го откъснеш

  03 Дек 2022 15:42ч.

  Имаме работа с вас да вършим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  03 Дек 2022 20:45ч.

  ...да го откъснеш след като го препикаеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясеп Р.

  03 Дек 2022 14:43ч.

  Абе защо трябва някъде все да влизаме и да се молим? Да работим, да се трудим, да произвеждаме и те ще искат да влязат при нас. Докараха ни да прасешка тояга, защото искаха да им работим при тях. Бог нам е дал много слънце и ние Го забравихме и се радвахме на огледалцата им и дрънкулките с които те ни измамиха и ни откъснаха от земята, която Бог ни дари. Не е късно, човешко е да се правят грешки, но да прозрем всичко това и им покажем дебелия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С трици маймуни ще ловиш !

  03 Дек 2022 19:31ч.

  Без парите на европейските данъкоплатци, магистрали, пътища, инфраструктура и др. са абсолютно невъзможни в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Valpet

  05 Дек 2022 6:24ч.

  Какъв парадокс! - Холандия, в която проституцията и наркоманията са официално разрешени и е най-големият трафикант на тези "прелести", има претенции към България, която отхвърли Истанбулската конвенция.!? При това претендира нейният премиер, който е известен с неясната си ЛГБТ-ориентация. Да не говарим за исторически обременената Холандия с мръсното си колониално минало! Струва ли си изобщо да членуваме в общност, в която членува бивша колониална държава като проститутска, трафикантска, наркоманска и ЛГБТ-анска Холандия?! Пфу!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи