Нидерландия блокира приемането ни в Шенген, пуска Румъния и Хърватия

Нидерландия блокира приемането ни в Шенген, пуска Румъния и Хърватия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, посочва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра заяви след заседанието, че все още е "твърде рано" да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност, предаде БТА.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите държави е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз на 8 декември. Повечето държави вече са взели решението си по-рано. На срещата министрите трябва да постигнат единодушно съгласие за приемането на нови държави. Така че дори ако Нидерландия е единствената, която гласува против, България няма да получи разрешение, отбелязва медията.

Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви на пресконференция днес, че решението да не бъде подкрепено присъединяването на България към Шенген не е политическо, а се основава на факти. Според него Нидерландия не е единствената страна, която има съмнения по въпроса, съобщава уебсайтът "Дъчнюз".

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    02 Дек 2022 18:11ч.

    Казано честно, Рюте е прав(дори когато е легнал в леглото на ШВааб) По далече от тези нищожества, тоя мръсник унищожава собственото си земеделие и животновъдство, та нас ли ще оправи?! Рюте марш на червените фенери, което ме подсеща, абе какво става с Китай?! Комунизмът е обречен на провал, и в Пекин и при Рюте и при Джустин Кастро...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е показателно

    02 Дек 2022 18:31ч.

    честно казано, невлизането в шенген е добра новина; и показва много за това какво мислят за нас западните комунисти-убийци; освен всичко друго румъния е католическа, а ние не сме когато стане време за разделяне, на нашите престъпници ще им се наложи да ближат други задни части; едва ли някой обаче ще допусне едни и същи хора да бъдат хрантутени като паразити; отсега предвиждам съдбата на политиците и този път не няма да уредят нито деца нито внуци, а всички право в затвора-това вече се е случвало;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    02 Дек 2022 18:38ч.

    Румъния е православна. Благодаря ти , Марк Рюте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lindentown

    02 Дек 2022 18:49ч.

    Това наистина е показателно- колко си неграмотен! А бе в какви училища ходите, бря, та не знаете, че румънците са православни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румъния не само че е православна,

    02 Дек 2022 20:43ч.

    но и литургиите им се водят на ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ език! Употребяват изрази като "За Бог да прости!" които дори не са част от румънския език!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По БДС стандартите

    03 Дек 2022 5:48ч.

    Това е така, защото : До средата на 18 век дедите на днешните румънци използват като официален език старобългарския и среднобългарския, а кирилицата – до средата на 19 век, когато по политически причини е въведена видоизменена латиница, въпреки изпитаното българско влияние в румънския език. Затова и на нашите хъшове им е било толкова лесно и конвинтиено да се крият по Влашко, защото по онова време разликата между българския и румънския езици е била колкото днес е между българския и "баш чистиот и аФтентическиот макядонячкиот" язикот! Четете Историята бе тюфлеци, а не се захласвайте със сръПска чалга и гръТцски филмови музики и сиртакита, изобретени през 1964 г. от Микис Теодоракиос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на ви, български еврогейци

    02 Дек 2022 18:33ч.

    Баш мире кеф! Хайде сега и bgexit!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлант

    02 Дек 2022 18:33ч.

    Щом не поканихме Зеленски , така ще е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    02 Дек 2022 18:34ч.

    Лукойл ще плаща вече данъци у нас и веднага реакция от Холандия. А там е центъра на наркомафията за Европа, но това не се брои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    02 Дек 2022 18:35ч.

    Страхотна новина! А нашите нищожни "пудели-близачи" от парламента и президенството как се чувстват ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    02 Дек 2022 18:46ч.

    Едно разумно решение...никакъв шенген

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • awsed

    02 Дек 2022 18:47ч.

    Отказът няма нищо общо с корупцията, мигрантите и престъпността... За съжаление, истината е, че България бе определна да бъде под друга сфера на флияние и Нидерландия в случая е само техническият разпределител. За още по голямо съжаление, грозната истина е че този път сферата на влияние на е на Русия а е на Турция и затова приемането ни в шенген изобщо не стои на дневен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само Източна Румелия е към Високата порта

    02 Дек 2022 18:57ч.

    Долна Мизия ще е под друг скиптър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Княжество България

    02 Дек 2022 18:48ч.

    Значи според Вас , от България ще остане само Княжество България , а румелия и мизия отиват под шапката на султана и съответно на императора. Нормално е турчеещите се и циганеещите се със български паспорти да отидат при господарите си. Но българите си остават във северна България , все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не видяхме ли как доволно се

    02 Дек 2022 20:47ч.

    усмихваше Мустафата вчера, като си върнаха хартиената бюлетина... Нещо казаха ли за броя на секциите? Само Б. Рашков можеше да ги оправи тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е тотално циганизирана и турцизирана

    03 Дек 2022 8:16ч.

    Няма север, няма юг. Турци е пълно в Североизтока , а ДПС взе позици дори и Северозападна България ! Циганите са навсякъде. Който си фантазира че ще има Румелия и Княжество е в сериозна заблуда. Всички булгаристанци под скиптъра на Ердоган ! Ще се спасят само българите в чужбина, и то тези които са взели второ гражданство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Дек 2022 18:56ч.

    За да сме в Шенген, трябва да сме дигитализирани андроиди 5G зомбита, със сертефикати за всичко и всякакви гнусни приумици на глобалистите, които направиха света не търпим, както се вижда... Предпочитам "свободата" на блатото, пред нацистката ":чистота" и планировка- зелена сделка, Грета, голям рестарт и CBDC- електронно "евро" купон на ЕЦБ за купуване на насекоми и киселици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Дек 2022 19:02ч.

    За мен е любопитно, какво ще ни обяснят бълг. политици, вкл. депутатите. Р.Р.как ли ще коментира този отказ на Нидерландия- отново сме недооценени/?/ или нещо друго ще измисли като обяснение? Дали не ни спират, защото портовете в Бургас и Варна ще са конкуренция на Ротердам, т.е. има иконом. причини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нидерландците са пичове

    02 Дек 2022 19:11ч.

    Не им трябват селски тарикати и български индийци, крадци и мошенници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Рюте е пич

    02 Дек 2022 19:12ч.

    Нидерландците са супер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се знае колко е пич, но ни помага в момента.

    02 Дек 2022 21:07ч.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Rutte Мисля, че като наследник на една от най-богатите фамилии в Нидерландия (веригата Unilever), явно не е във възторг от шуробаджанашките ни реалности, и от състоянието на нашата икономика / държава ни като цяло... което никак не им пречи да придобият сливенския завод за килими, наследник на столетни традиции, и добре да печелят от него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от тук на сетне

    02 Дек 2022 19:12ч.

    на всяка нидерланска кандидатура да се налага вето! а да видим колко са им големи топките на нашите политици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на евнусите са им отрязани топките

    02 Дек 2022 19:31ч.

    Що за перверзно любопитство, да видиш нечии топки? Нашите политици са скопени, те ползват топките на Мустафата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и в Библията пише: око за око, зъб за зъб!

    03 Дек 2022 11:14ч.

    От тук нататък Холандията трябва да има дежурно вето от България, включително и за желание да ходи в тоалетната! А всякакви холандски инвестиции в България трябва да се дерат по-яко и от Руските такива. Таман за целта може да се ползва опита на Бойковските рекетьори в Данъчното, поне някаква полза да имаме от техния опит. Или пък да почнем масово да издаваме фалшиви холандски пасавани на цялата мигрантска паплач на турската граница - директно за Хага, и да ги товарим на всяко свободно самолетно место на чуждите превозвачи в софийското летище

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    02 Дек 2022 19:19ч.

    Междувременно в DW: "Нидерландия е наркодържава, в която наркопрестъпниците са натрупали прекалено много власт". Така че Нидерландците може да ни спестят лицемерието си ние не сме умрели да бъдем заедно с тях никъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навярно вече не е

    02 Дек 2022 20:18ч.

    Преди няколко дни разкриха и заловиха много народ от нарко мафия. И разбира се, холандците са начело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дуюю

    02 Дек 2022 19:24ч.

    крадци и мошенници като нас не се допускат. браво, няма да сме с пеееддерассите от европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нидерландците са пичове

    02 Дек 2022 19:28ч.

    Ако ударят и едно рамо за Еврозоната (да ни оттърват от еврото), цена няма да имат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    02 Дек 2022 20:21ч.

    И каква е ползата от тоя Шенген? Че като ходим на екскурзия из ЕС, няма да ни проверяват личните карти? Големият праз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нарко държава ли е Нидерландия?

    02 Дек 2022 20:32ч.

    Отговора е на шефа на полицията им и е ДА. https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-50821542 Хвалеха се със свобода, че свободно се продават “леки” наркотици. Но наркоманите от леки минаха на твърди и междувременно наркомафията се засили и сега Нидерландия заприлича на Колумбия. Убийства на улицата с какашници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    02 Дек 2022 20:51ч.

    Плюсовете от влизането в Шенген са почти никакви, а минусите са доста съществени. Така че - дръж здраво, Рюте, ние сме с теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    02 Дек 2022 21:20ч.

    Нито Сив ще се върне, нито Варшавския.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-не бих се обзаложил

    02 Дек 2022 22:22ч.

    Но ако стане първо ще се върне Сталин!За това бих се обзаложил.И даже съм сигурен че ще е скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стефан караджа

    02 Дек 2022 21:59ч.

    НИЕ СМЕ НАЙ-БЕЗГРЪБНАЧНАТА НАЦИЯ В ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! подлизуркофци и клатиташункофци.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-не щат конкуренти

    02 Дек 2022 22:18ч.

    Холандия е нарко държава.Годишният оборот на наркомафията в Холандия преди години само от синтетични наркотици беше над 10млрд.По техни полицейски оценки.Холандия е бивша роботърговска държава-България НИКОГА в своята история не е държала роби.Холадците са тройно ваксинирани.Вие искате ли да имате нещо общо с тях?Аз не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вл. П.

    03 Дек 2022 2:32ч.

    Добра новина за България. Едва ли има някой, който да ми изброи предимствата СЕГА И В БЪДЕЩЕ от влизането в Шенген срещу недостатъците. Дано да стане същото и с еврозоната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    03 Дек 2022 5:21ч.

    Дано! Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предимствата

    03 Дек 2022 5:28ч.

    Предимствата на Шенген, ако си редовен гражданин (имаш изряден документ за самоличност - лична карта или паспорт): като пътуваш в Западна Европа, вместо на 6 опашки по летищата, ще се наредиш на 5. Времето за което ще влезеш в страната в повечето случаи пак ще е същото, защото в крайна сметка пак ще трябва накрая да изчакаш да ти разтоварят чекирания багаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редовно пътуващ

    03 Дек 2022 7:48ч.

    Няма никакви "шест опашки" . В Европа се пътува спокойно и със Шенген , и без Шенген. Единствената разлика е че пътниците пътуващи за и от НЕшенгенски страни минават паспортна проверка, която обикновено е бърза. При излитане нямам как да те забави. При кацане - губиш 5-15 минути, зависи по кое време кацаш , дали има много народ пристигнал, колко гишета са отворени... Общо взето е бързо, специално за нашите гранични полицаи на Летище София мога да кажа че работят добре и не създават големи опашки. Същата впрочем е и процедурата за всички пътуващи от и за НЕшенгански страни към /от/ шенгенската част на ЕС - те също си минават паспортни проверки и на тръгване , и на пристигане ! Така че практически няма никакви ползи за обикновените пътници от членството на страната ни в Шенген. Обратно , има потенциални опасности за следене , доносничество. Пътуващите българи с коли с българска регистрация ще станат "видими" за камерите из цялата Шенгенска зона, глобите ще пристигат ТУК , В БЪЛГАРИЯ ! И ако не се получат /по някаква причина/ на адреса ви, изпуснете срока, ще плащате наказателно високи глоби, а могат и да ви СЪДЯТ в някоя шенгенска страна , без дори да подозирате за това ! Как мислите , дали българските власти ще ви защитят, или с готовност ще ви предадат в някой немски затвор ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    03 Дек 2022 5:32ч.

    Голям праз ! Притрябвало ни е .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки самолет и автобус

    03 Дек 2022 7:21ч.

    от София до Амстердам и обратно представлява един голям цигански катун. Как да им се сърдим на холандците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закона за Привличането работи с всеки самолет и автобус София Амстердам

    03 Дек 2022 12:04ч.

    Според информацията от Филма Тайната, 3-те стъпки на Закона за Привличането са: Искай! Вярвай! Получи! -- или: Купи си билет! Мини границата! Пристигни в Ниската земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пускайте мигрантите, не ги спирайте

    03 Дек 2022 11:58ч.

    Пускайте ги, който е за Холандия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амин

    03 Дек 2022 12:07ч.

    Добра новина за България. Дано да стане същото и с еврозоната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скрита Благословия

    03 Дек 2022 12:09ч.

    Скрита Благословия за БГ. Боже, пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяко зло - за добро!

    03 Дек 2022 12:18ч.

    Румъния, по подобие на Гърция, ще се превърне в ПЪРВА ШЕНГЕНСКА ДЪРЖАВА ЗА МИГРАНТСКИЯ ПОТОК И ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПЪРВА ЕВРОПЕЙСКА РОДИНА ЗА МИГРАНТИТЕ. Там и от там ще произтичат всичките грижи за новите им съотечественици! Когато всички балами вървят напред, към пропаста, мъдрите Нане и Вуте тръгват назад. И никакви ядове за Нане и Вуте. Защото по-високо от Витоша нема. Е, па нема! Баламите да се пооспокоят и да си гледат кефа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уями

    03 Дек 2022 16:03ч.

    прислужват, угаждат, свирки правят, оръжие пращат и пак не става и не става. ех ганьо ех

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи