Читатели на “Гласове”: Полуграмотното простолюдие и грантаджиите-новоеничари

Читатели на “Гласове”: Полуграмотното простолюдие и грантаджиите-новоеничари

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Хампарцумян: Не е работа на полуграмотното простолюдие да решава за еврото": "Яворе, след статия с такова заглавие си длъжен да разрешиш официално да може да се псува в коментарите. Това е абсолютно наложително, или не пускай такива заглавия"; "В този ред на мисли явно и унгарци и датчани са от простолюдието. и чехите да не забравям"; "А, бре, суяци, марш по дупките! Голям праз, че хлябът ще стане по 3 евра, а сиреното - по 25. Важоното е, че човекът ще получава 20 000 евро заплата": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Бай Иван

Приемането на еврото ще доведе до още по-голямо обедняване на страната ни (не на грантаджиите-новоеничари, които от сутрин до вечер по телевизиите тръбят, колко е важно да приемем еврото) Това окончателно и безвъзвратно ще затегне примката около България!

 

Двойна обида

Значи хем полуграмотно, че и простолюдие. Можеше да бъде малко по-обран, например - полуграмотно население. Ама той, директно с бутонките влиза. Не че да нарича хора, които с данъците си издържат цяла България, полуграмотни не е обида. Но простолюдие..., ех гиди дряновица

 

полуграмотното простолюдие

Не ме интересува мнението на този банков кръвопиец.

 

Павел Асенов

Заглавието не е коректно! Тълкуват се думите на Х. ! Моля бъдете добри журналисти и си вършете работата! А иначе референдумите в България найстина не бива да засягат теми, който изискват експертни знания!

 

Схемата

Заглавието е агресивно, привлича внимание, върши чудесна работа от журналистическа гледна точка, но в последна с/ка е некоректно. Изреченото от ЛХ е различно от твърдението. Тезата му е - абстрактни разсъждения на академични кадри за различни хипотези не са предназначени .... Той е повече политик, нещо като "инфлуенсър на статуквото", което го е позлатило

 

наложително

Яворе, след статия с такова заглавие си длъжен да разрешиш официално да може да се псува в коментарите. Това е абсолютно наложително, или не пускай такива заглавия.

 

thenewone

Ся, заглавието било некоректно. Е, да е внимавал кво е приказвал. Какво не е искал да каже, а пък то му е вменено от журналята? Квото е искал да каже - казал го е, квото е искал да внуши - внушил го е. Ма проф. дин. Румен Гечев нямал бил право да дискутира - щото ... За какъв абстрактен академичен спор иде реч? Компетентност се доказва с дипломи и публикации. Тоз има ли ги? Гечев ги има.

 

thenewone

Не мога да си обясня следното - снощи го писах, Гечев им задава простичък и естествен като усмивката на дете, въпрос - Как така Дания и Швеция, държави от ЕС, с референдумен отказ от €зоната, си въртят синджирчето и не се сещат, че ако продължават да слушат неграмотния си народ, ще я вапцат. Отговор - няма. Не сме дорасли, галиба.

 

тралала

В този ред на мисли явно и унгарци и датчани са от простолюдието. и чехите да не забравяме.

 

black out

Не ми се мисли как ще се чувстват такива капацитети един ден, ако се случи black out в цяла Европа или в света, за което все повече се говори в Европа. Ако настъпи тотален срив на електрозахранването, единствено оцеляването ще е от значение. Без електричество цивилизацията ще отиде на кино, включително банките и банковите плащания.

 

....

Господин Хемпарцумян, когато народа решава нещо се казва демокрация, а когато само избрани люде решават нещо му се вика диктатура.

 

Схемата

Отиде си Антон Дончев, той е авторът на "Време разделно", изключително знаково и символно произведение! Авторът му сякаш избра момент за привличане на вниманието ни върху нещо съдбовно. Абсолютен факт е, че и борещият се от сутрин до здрач, достигайки предела на силите си гражданин, дори оклюманият и отчаял се от всичко лентяй, нямат реален шанс да осмислят

 

До: СХЕМАТА

Опитите за оправдания са нелепи. Можещите да четат и да правят изводи не са малко! Бившият кремиковски работник, произведен в капиталист забравя, че социалистическа България подготвяше образовани хора, мнозина от които са все още живи, четат и пишат не само на матерния си език, могат да сравняват и анализират.

 

The Pied Piper

А, бре, суяци, марш по дупките! Голям праз, че хлябът ще стане по 3 евра, а сиреното - по 25. Важоното е, че човекът ще получава 20 000 евро заплата. Jedem das Seine, както са казвали просветените люде презд първата поливина на XX в.

 

Чезаре Ламброзо

Доста силно обръщение на г-жа Робева. Много хора в България мислят за тези проблеми по същия начин. п.с. А Ристю да не демагогства дърводелската, а да даде личен пример - шмайзера, каската и при онова недоразумение Глиги на източния фронт. Генера Наско и останалите пишман демократи да го последват. На България война не и трябва, още по-малко с Русия.

 

nan

г-жа Робева е по-голям мъж от Ристю, както и да го погледнеш. Ристьо, гет ин дъ ринг с Робева в национален ефир!

 

colibri

Н.Робева не би трябвало да се ограничава само с името на Иванов.Написаното от нея се отнася за много от "кресливите"ни, т.н. "демократи".Списъкът би могъл да е почти безкраен... ;)

 

все повече

обществото се убеждава, че служебни правителства работят относително по-добре.

 

Мила от Марс

Това, което така настойчиво искат от нас със съгласието да дадем оръжие, е всъщност официално да се обявим срещу Русия. Имам чувството, че настояващите за това, начело с нашите евроатл. натегачи, изпитват някакво садистично удоволствие да пречупят българския народ и да го накарат да застане срещу собствените си чувства, да покаже пред света, че мрази Русия.

 

Мила от Марс

Защото да мразиш Русия е определено като добро и правилно. Това е едно невъобразимо морално издевателство. Затворени сме в капана на русофилията и русофобията, и няма измъкване. Русия трябва да е или боготворена, или сатанизирана, нямаш шанс за друга позиция. Ако се опиташ да кажеш нещо разумно извън тази схема, започват да те ругаят и от двете страни.

 

рис

Това, че най-после някои европейци се сетиха да прочетат Оруел е добре. Но вероятно ще им трябват години за да го разберат (ако изобщо мислят). Струва ми се, че няма да имат време за разбиране - влакът няма да ги чака.

 

България ще я бъде напук на враговете ѝ

Чета тук постовете на голямата част от форумците и съизпитвам гордост, че съм част от многострадалния българския народ, който е запазил стародавния си здрав морал, природната си интелигетност и няма сила, която да го накара да загуби ориентация в сложната и противоречива ситуация. Нека Бот с наша помощ да пази България!

 

 

Коментари

 • Georgi Georgiev

  29 Окт 2022 14:55ч.

  Обзалагам се, че тоя Пърдолян не е изкарал 2 лева реални в живота си. Може само да дъвчи труда на хората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • затвори плювалника

  29 Окт 2022 19:32ч.

  пишман банкерино.Това не ти е химията а финансите-които не са пари-това едва ли знаеш но катоподставено лице си мислиш.За такава обида към скромниа народ този пудел заслужава затвор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганьо мрази

  29 Окт 2022 21:47ч.

  Богатите, чужденците, жена си и обича само себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Окт 2022 21:51ч.

  А защо да ги обича? Има ли за какво?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи