Читатели на “Гласове”: Кой гласува от името на България против резолюцията на ООН? Геноцидът в Газа ще тегне върху нашите глави

Читатели на “Гласове”: Кой гласува от името на България против резолюцията на ООН? Геноцидът в Газа ще тегне върху нашите глави

Ивицата Газа, Снимка: АФП

България гласува против резолюцията на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления. "Аз не знам даже кой е субекта натиснал копчето да заяви от името на клетата България, че гласува против резолюцията на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления. Срам ме е от вас, срам ме е и от себе си"; "Замислихте ли се мадам, че синът ви Жан - Едуард докато се мръщи на печеното пиле или пък, напротив пълни си тумбачето с апетит, децата в Газа ядат храна за животни /информирай се в Интернет/ , оперират ги без наркоза, гледат с ужасени очи избиването на семействата им и очакват поредните куршуми и бомби ? Зададохте ли си въпросът - какви ще пораснат тези деца след ужасите и глада сред които живеят ? Вие хуманоид ли сте и ли Изкуствен Интелект без чувства и сбъркан софтуер ?": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Куци Коньов

Осъждащата и борещата се с военните агресори България, която иначе гласува "за" подобни резолюции относно военната агресия в Украйна, е гласувала "против" въпросната резолюция за Газа, което за пореден път показва престъпното лицемерие и долнопробната слугинажка същност на местните колониални марионетки.

 

Байдънвил

Време е да се разбере, че отговорността за дадена постъпка е лична и на извършителя. Не на семейството му, не на съседите от другите етажи, не на играещи наблизо деца. Не на всички палестинци, дори ако извършителят е палестинец. Не на очакван извършител в бъдеще, не на човек „изобщо неприятен“, а точно този, който е направил нещо незаконно. 2. Тези, които Нетаняху избива с бомби и глад, не са извършителите на престъпления по време на рейда на 7 октомври. 3. Окупираните имат международно признато право да се борят за свободата си с всички средства. Освен военни престъпления, но извършителят трябва да бъде заловен и редовно осъден. 4. Газа и Западният бряг на р. Йордан имат статут на окупирани територии. Окупаторът е длъжен ад спазва гражданските права и да осигурява прехрана и основни потребности на окупираните. 5. Ако окупаторът не е в състояние да поддържа сред тях ред без да трупа военни престъпления, още повече да предприема геноцид, като г-н Нетаняху, той е напълно свободен да прекрати окупацията, да си вземе роботизираните картечници и хилядите камери и да си се прибере на собствената международно призната територия.

 

тралала

Българският представител в ООН е срам за България. НЕ е първото гласуване, което ни дискредитира. Но историческото време ще го отвее скоро.

 

thenewone

Срам! Позорно!

 

до Мария Габриел

Замислихте ли се мадам , че синът ви Жан - Едуард докато се мръщи на печеното пиле или пък , напротив пълни си тумбачето с апетит , децата в Газа ядат храна за животни / информирай се в Интернет/ , оперират ги без наркоза , гледат с ужасени очи избиването на семействата им и очакват поредните куршуми и бомби ? Зададохте ли си въпросът - какви ще пораснат тези деца след ужасите и глада сред които живеят ? Вие хуманоид ли сте и ли Изкуствен Интелект без чувства и сбъркан софтуер ?

 

Северомакедонец

За такива гласувания решенията се взимат от Министра на вьншните работи и с правителствено решение. Те там е вьпросьт....Поне да се бяха вьздьржали. Такива дипломати които са изготвили решението са за уволнение.

 

Умен

Обикновено в тази роля е провалена държава като Хондурас или Салвадор, но дори в Латинска Америка негодуванието прекипява. А тук, на една крачка от арабския и мюсюлманския свят, трябва да си не само морален парцал, но и идиот, за да се излагаш на гнева на един милиард души.

 

Краси

Всичко ще си дойде на мястото,когато арабите гръмнат няколко бомби из село София и избият сума ти копелета

 

мара канибала

Нямаме нищо общо с това колониално антинародно правителство. Ние не подкрепяме израелско-наглосаксонския геноцид над палестинците и сирийците - светът трябва да знае, че ако народът ни едно време е спасявал евреи, той го е правел от солидарност със справедливи каузи. Затова миналото и днешното не са дело на едни и същи лица. Тези, които са гласували, не са част от българския народ. Те са слуги на сатаната.

 

До марчето канибилчето

Как да нямаме нищо общо бе Марче с подкрепата ни за геноцида ? Това антинародно правителство е дошло и е избрано от т.н. "народ" , а не от Марс. Огромна част от света не знае къде се намира България и каква е нейната история, но като чуят името и я свързват с мафията , каналите за наркотици и хора , най - голямата подкрепа за Украйна, а сега и с подкрепата на геноцида в Газа. "Народ" сме да плещим по форумите , а иначе да си видяла някой да протестира за всяка неправда или пък да ходи да гласува по изборите ? Направо ме разсмя ...

 

Срам и позор !!!

България не е държава , а географско понятие . Ние не сме народ , а племе. Не са виновни политиците , а ние. И кармата на този кървав геноцид в Газа ще тегне върху нашите глави . Ние сме безучастни , безпристрастни , унили и заспали . Важен е редът и спокойствието в собствените ни дворове . И утре когато дойдат изборите ще "изберем" пак тях - тези които с пренебрежение и отвращение се отнасят към държащите се като рая диванни бабаити. Липсва осъзнато социално общество и водачи , които виждаме в окупираните социалните медии и канали с мисията невъзможна "Събуди народа" . И аз съм един от вас . Аз не знам даже кой е субекта натиснал копчето да заяви от името на клетата България , че гласува против резолюцията на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления. Срам ме е от вас , срам ме е и от себе си...

 

Боби

България с позицията си, изпада в ситуация на двойните стандарти. Уж подкрепя демокрацията от една страна,а от друга подкрепя геноцида! Щеше да е смешно,ако не беше жалко!

 

гражданска съвест

За пореден път - голяма излагация за назначеното ни колониално правителство. Народът ни не подкрепя израелския геноцид над палестинците - нека това се знае от целия свят. И който отиде да пусне бюлетина, подкрепяйки пак ам.назначенци, тоя път няма да му се размине така лесно безотговорността.

 

Оле Отвори Очички

Не е ли очеизвадно? Допуснахме електронното гласуване и ни инсталираха правителство - чуждо тяло - паразит. Докато си траем така ще е. Няма вече оправдания. НЯМА ОПРАВДАНИЯ.

 

Нов Кмет

Само с евала не става, бюлетини си трябват.

 

баба Яга

Всуе се морите да пишете коментари. България е колония на САЩ в момента и по тази причина ще гласува като САЩ. Пак по тази причина, ако наредят от метрополията, българите ще воюват и умират за САЩ. Може ли изборите да променят нещо? Българските може би, американските със сигурност. Във всеки случай съдбата ни е тъжна.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Dimitrov

  06 Апр 2024 17:53ч.

  Колонията на ФАЩ гласува както се нареди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  06 Апр 2024 18:35ч.

  и сега какво излиза радев вика палестинския посланик да помагат за освобождаването на бълг моряци в същото време българия гласува против резолюцията някои да обясни какво е това мислете на изборите кого ще пратите в ес и в нс

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой да е обяснил на Марчето Габриелова какво предвижда Шарията за такива нейни работи? И какво става когато се вдигне червено знаме над някоя сериозна джамия в Арабския свят?

  06 Апр 2024 19:32ч.

  Веднага да си записва час в някоя по-оправна и дискретна козметична клиника, да си сменя физиономията, да си сменя името и да изчезва някъде къде Япония, или Нова Зеландия... Докато е все още жива! Какно стана със Салман Ружди, след като се кри и го пазиха 30 години? То бива бива чак такива невежи-идиоти, ама да се напъват да се самоубиват с чужда помощ...И един съвет за Софианци - избягвайте да минавате по Цариградско шосе покрай "външиното министерство"! Можете да хванете някой взрив на Тир-транспорт на втечнен газ с ефект на ОДАБ 10тона...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Далновидност

  06 Апр 2024 21:31ч.

  Тази персона Габриел да помисли ли ,че тези ужасени деца от Газа ще бъдат съвременници на синът и . Отговорността и не е само тук и сега !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЛИНЧ!

  06 Апр 2024 19:43ч.

  Името на представителя на България в Консултативната група към Съвета по правата на човека на ООН е ПЕТКО ДРАГАНОВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  06 Апр 2024 19:46ч.

  Съгласувал е, Л. Но са си мълчали като мишки и даже не се е намерила някоя мисирка да попита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Три въпроса

  06 Апр 2024 20:47ч.

  1.Искам да попитам кои политически партии в България са против резолюцията на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления в Газа ? Това за мен като избирател е изключително важно ! 2. Кой е представителят на България гласувал от нейно име ? Какви убеждения има и коя партия представлява . От кого е назначен на този пост ? 3. Какво становище имат официалните български медии и журналисти по този въпрос ? За мен това е важно като зрител и читател . Аз искам да бъда информиран , а не дезинформиран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На първия ти въпрос

  06 Апр 2024 22:11ч.

  Обърни внимание, че на власт все още е евроатлантическата сглобка на посраника от САЩ в състав: ППДБ+ГЕРБсдс+ДПС. Ако си достатъчно умен/умна, ще знаеш за коя партия да не гласуваш. Или пък да гласуваш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  06 Апр 2024 19:43ч.

  Ама спряха филма по нощите за пресконференция, а пропуснаха да ни информират как са гласували в ООН. Срам и позор! Парламента работи. Президента мълчи и той по въпроса. Не се ли намери някой да повдигне въпроса, анкетна комисия и т.н. някой да поиска сметка тук и сега Галче следват 6, 7 и т. н. Той народа така казва: като те чукне горният виждаш долния.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България

  06 Апр 2024 20:42ч.

  БЪЛГАРИЯ ЗАСТАВА ТВЪРДО ЗАД ДЕЙСТВИЯТА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ В БАТАК | ЗАЛЕЗ https://zalez.site/balgaria-zastava-tvardo/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това!

  06 Апр 2024 21:51ч.

  .............................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мика

  06 Апр 2024 21:10ч.

  Отчайваща ситуация. Светът не може да спре Нетаняху Диктатора. Страх ги е. Българските власти пък най-страхливи,че даже го подкрепят. Позор !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гад Юрий Щерк

  07 Апр 2024 2:20ч.

  Е Ционисткото Хазарче, представител на БГ в Съвета на ООН по правата на човека. Той ли е гласувал за своите роднини в Ерец Израел?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4vor

  07 Апр 2024 11:56ч.

  Майната му на исляма, Мохамед е прасе! Слава за Израел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • толерантност и емпатия

  08 Апр 2024 18:56ч.

  Така не става ! Всички сме деца на ТВОРЕЦЪТ и делим една ЗЕМЯ ! Без толерантност и емпатия няма да оцелеем. Обикновените хора не са онези луди политици , които искат да подпалят дома ни !!! И най - малкото , Израел е подсъден за този геноцид , защото самият му народ е бил подложен на такъв през Втората световна война !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи