България гласува против резолюцията на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления

България гласува против резолюцията на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления

Автор: obektivno.bg

Съветът по правата на човека на ООН прие резолюция, призоваваща Израел да бъде подведен под отговорност за възможни военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени в Ивицата Газа, и настояваща за спиране на всички продажби на оръжия за страната. България не подкрепи резолюцията.

Съветът на ООН по правата на човека: Израел да бъде подведен под отговорност за военни престъпления в ивицата Газа

Гласуването в петък бележи първия път, когато най-висшият правозащитен орган на ООН зае позиция относно шестмесечната война, предупреждавайки за геноцид в конфликта, при който загинаха повече от 33 000 палестинци.

26 от 47-те държави членки на Съвета на ООН подкрепиха резолюцията, 13 се въздържаха и 6 бяха против. Единствените „против“ бяха България, САЩ, Германия, Аржентина, Малави и Парагвай.

 

 

Според Съвета гласуването е необходима мярка, наред с други, „за предотвратяване на по-нататъшни нарушения на международното хуманитарно право и нарушения и злоупотреби с правата на човека“.

Съветът на ООН подчерта, че Международният съд (МС) постанови през януари, „че има риск от геноцид“ в Газа, като изрази „силна загриженост относно съобщенията за сериозни нарушения на правата на човека … включително за възможни военни престъпления и престъпления срещу човечеството” в палестинката територия.

През март Международният съд  единодушно нареди на Израел да предприеме всички необходими и ефективни действия, за да гарантира, че основните хранителни доставки пристигат незабавно в Газа, предупреждавайки, че палестинците са изправени пред влошаващи се условия и че гладът се разпространява.

„Символично това е важно. Това е първият път, когато висшият правозащитен орган взема позиция по този конфликт. Това е отражение на безпрецедентния характер на този [конфликт]“, каза пред „Ал Джазира“ Марк Оуен Джоунс, доцент по близкоизточни изследвания в университета „Хамад Бин Халифа“ в Катар.

Резолюцията беше представена от Пакистан от името на всички държави членки на Организацията за ислямско сътрудничество с изключение на Албания.

Мейрав Ейлон Шахар, посланикът на Израел в ООН в Женева, заклейми резолюцията като „петно ​​за Съвета по правата на човека и за ООН като цяло“.

 

 

Коментари

  • 2979

    06 Апр 2024 8:53ч.

    България не е държава, а географско понятие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам и позор !!!

    06 Апр 2024 10:39ч.

    България не е държава , а географско понятие . Ние не сме народ , а племе. Не са виновни политиците , а ние. И кармата на този кървав геноцид в Газа ще тегне върху нашите глави . Ние сме безучастни , безпристрастни , унили и заспали . Важен е редът и спокойствието в собствените ни дворове . И утре когато дойдат изборите ще "изберем" пак тях - тези които с пренебрежение и отвращение се отнасят към държащите се като рая диванни бабаити. Липсва осъзнато социално общество и водачи , които виждаме в окупираните социалните медии и канали с мисията невъзможна "Събуди народа" . И аз съм един от вас . Аз не знам даже кой е субекта натиснал копчето да заяви от името на клетата България , че гласува против резолюцията на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления. Срам ме е от вас , срам ме е и от себе си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • [email protected]

    06 Апр 2024 11:58ч.

    Мария Габриел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    06 Апр 2024 12:35ч.

    Коя правителствена мастия нареди на представителната мастия в ООН да гласува за избиването на цивилни . Да се знае, че всичко се връща !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позор за окупацията ни!

    06 Апр 2024 13:11ч.

    от крадците на ф-ки и реактори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Мария Габриел

    06 Апр 2024 13:31ч.

    Замислихте ли се мадам , че синът ви Жан - Едуард докато се мръщи на печеното пиле или пък , напротив пълни си тумбачето с апетит , децата в Газа ядат храна за животни / информирай се в Интернет/ , оперират ги без наркоза , гледат с ужасени очи избиването на семействата им и очакват поредните куршуми и бомби ? Зададохте ли си въпросът - какви ще пораснат тези деца след ужасите и глада сред които живеят ? Вие хуманоид ли сте и ли Изкуствен Интелект без чувства и сбъркан софтуер ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам ме е от вас , срам ме е и от себе си...

    06 Апр 2024 14:35ч.

    Не само срам, но и позор! Не ни е възможна еволюция, защото трябва да чакаме дълго, затова само революция, та да изритаме тази продажна политическа сган. Да се отлепихме от диваните и напред…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При Втория Народен Съд цялото Външно Министерство - м Белене да копа новата дупка на атомната централа, освен ако за някои се определи директен път към бесилото!

    06 Апр 2024 17:41ч.

    Такова предателство към общо -човешките ценности май до сега не сме имали от т.н.български"политици" и "Чиновници". По тази логика дори Баташкото клане вече ще минава за безобидно селско спречкване на религиозна основа... Поне да бяха се Въздържали в подлога на ЕВроатлантизма... Лошото е, че при такава позициия дори идеята на Бате Бойко с дюнерджийниците - НЯМА ДА НИ СПАСИ! До края на годината - поне няколко кървави АТЕНТАТА да чакаме! Лошото е ,че обикновения Ганьо и Пена ще го отнесат - арабите едва ли ще тръгнат да взривяват Народното събрание или Министерския съвет... И спешно купувайте бронежилетки за граничната и пътно-патрулната полиция - вече транзитиращите бежанци от Авганистан или Ирак няма да бягат и се крият, а направо ЩЕ ГИ РАЗСТРЕЛВАТ - ще имат оправдание за Джихад!След като цял свят осъжда днешната човеконенавистническа политика на Израелстата държава, кой ще се смили над нашата ГЛУПОСТ, та да пожали простия ни народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народът

    06 Апр 2024 20:12ч.

    Никъде в интернет пространството не пише конкретно КОЙ български политик е гласувал от името на България за геноцида в Газа . Навсякъде пише "България гласува ........." . След като е излязъл въпросният "държавник" пред целият свят с това становище , има ли смелостта да излезе и каже : " Аз гласувах от името на България и респективно българският народ. " Въпросът остава отворен !!! Искаме да знаем конкретно КОЙ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    06 Апр 2024 8:55ч.

    Пореден комсомолски срам за нашата страна. Нищо случайно в регулярните ни падания под чуждо владение, ние така сме си най-добре. Ибрикчиите на силния на деня, презрени скоро от всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    06 Апр 2024 10:18ч.

    Защо намесваш комсомола в нещо,което няма нищо общо с него?Или просто не можеш да се отървеш от набитите в главите ви опорки?А защо не напишеш примерно "със скаутско послушание и евроатлантически ентусиазъм",а?Още повече,че е много по-близо до истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото днешните скаути са вчерашните комсомолци, днешните Антикомунисти са вчерашните Комунисти!!!

    06 Апр 2024 15:05ч.

    Гошето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Гошето

    06 Апр 2024 18:35ч.

    Пионер не е българска дума, а е дума от англо-речника. Американските пионери по-по-най-пионерите на света. От тях сме изкопирали и пионерските връзки. Не си ли гледал американски кравари по каубойските филми? Комунизмът е западноевропейско, а не руско учение. Русия е била намразена от френските, английските и германските сатанисти, защото е била християнака държава, за разлика от Първата френска република - анти-християнска държава от 1789 г., известна най-вече с Великата френска буржоазна и анти-християнска революция (в действителност анти-християнска контрареволюция), която прави от френските църкви обори за коне, премахва седмицата, дадена от Бога и я заменя с декадата, а великото им революционно откритие е гилотината за разане на главите на несъгласните със сатанистите, начело с юдо-сатанистите. Дори Маркс (атеист) и Енгелс (атеист) са били русофоби, защото са виждали в православното християнство пречка за пролетарската революция. В крайна сметка с юдо-сатанински пари Ленин (атеист) осъщетвява антихристиянска революция в Руската империя, противно на учението на Маркс, че пролетарската революция трябва да бъде реализирана в най-развитите индустриални държави - Германия, Британия, Франция и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Passkal

    06 Апр 2024 8:57ч.

    Изпратете Лорер, Д. Митов, Н.Младенов запас в Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    06 Апр 2024 12:37ч.

    Пропускаш Кунева, Елена Йончева, Радан Кънев, Биджерано / Шулева / и т. н .............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    06 Апр 2024 20:30ч.

    Забрави ли за Соломон Паси и поколение ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    06 Апр 2024 9:08ч.

    Българският представител в ООН е срам за България. НЕ е първото гласуване, което ни дискредитира. Но историческото време ще го отвее скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изроди

    06 Апр 2024 9:14ч.

    Винаги сме били фашисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    06 Апр 2024 9:40ч.

    Чак сега ли го разбра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    06 Апр 2024 12:40ч.

    Ако обичате "Изроди" и "Монархофашист", говорете лично за себе си. Българския народ никога не е бил нито фашистки нито нацистки. Бактън от отцеругателство и храчки по България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Апр 2024 14:47ч.

    Лъжете, фашаги! Ние традиционно сме по-толерантни от "цивилизования свят"! През 1943 год. германският посланик Бекерле пише: „Българското общество не разбира истинското значение на еврейския проблем. Наред с малкото богати евреи, в България има много бедни, които са работници и занаятчии... Обикновеният българин не разбира смисъла на борбата против еврейството, още повече, че и расовият въпрос по природа не му е понятен”. "... манталитета на българския народ, комуто липсва идеологическо възпитание, което ние имаме... Българите... не намират у евреите никакви недостатъци, които да оправдаят някакви особени мерки срещу тях...”. Аташето на Гестапо К. Хофман пише: „Еврейски проблем, както той съществуваше в Райха, няма в България... Тук не съществуват нито идеологически, нито расови предпоставки да се представи еврейският въпрос пред българския народ като бърз и нуждаещ се от разрешение, така както бе случаят в Райха. Интерес представлява и коментарът на щведския търговски представител у нас по онова време Утгрен: „Моето впечатление от българите е, че антисемитизмът им е чужд и те гледат на депортацията или на други мерки срещу когото и да е било поради религиозни причини като нещо абсолютно незаконно ...” Ето какво пише и Хари Нисимов, един от спасените български евреи - „...като обръщам поглед назад, съм доволен, че бях възпитан и бях живял като свободен човек в България...”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    06 Апр 2024 9:15ч.

    България с позицията си, изпада в ситуация на двойните стандарти. Уж подкрепя демокрацията от една страна,а от друга подкрепя геноцида! Щеше да е смешно,ако не беше жалко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    06 Апр 2024 12:43ч.

    Не е ли очеизвадно? Допуснахме електронното гласуване и ни инсталираха правителство - чуждо тяло - паразит. Докато си траем така ще е. Няма вече оправдания. НЯМА ОПРАВДАНИЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    06 Апр 2024 9:16ч.

    Нямаме нищо общо с това колониално антинародно правителство. Ние не подкрепяме израелско-наглосаксонския геноцид над палестинците и сирийците - светът трябва да знае, че ако народът ни едно време е спасявал евреи, той го е правел от солидарност със справедливи каузи. Затова миналото и днешното не са дело на едни и същи лица. Тези, които са гласували, не са част от българския народ. Те са слуги на сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До марчето канибилчето

    06 Апр 2024 10:57ч.

    Как да нямаме нищо общо бе Марче с подкрепата ни за геноцида ? Това антинародно правителство е дошло и е избрано от т.н. "народ" , а не от Марс. Огромна част от света не знае къде се намира България и каква е нейната история, но като чуят името и я свързват с мафията , каналите за наркотици и хора , най - голямата подкрепа за Украйна, а сега и с подкрепата на геноцида в Газа. "Народ" сме да плещим по форумите , а иначе да си видяла някой да протестира за всяка неправда или пък да ходи да гласува по изборите ? Направо ме разсмя ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не сме народ

    06 Апр 2024 9:23ч.

    не сме народ, а

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краси

    06 Апр 2024 9:27ч.

    Всичко ще си дойде на мястото,когато арабите гръмнат няколко бомби из село София и избият сума ти копелета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжата Буча

    06 Апр 2024 9:38ч.

    Тероризмът е юдейско изобретение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-големият тероризъм е геноцидът

    06 Апр 2024 19:07ч.

    Геноцидът към другите народи е неразделна и главна част от учението на юдаизма и е залегнал като фундамент в Тора/Стар завет във Второзаконие, дадено на юдаистите (тогава все още евреи) от Моше (Мойсей), който говори на народа на Израил от името на Бога. Ето защо, няма нищо чудно нито в най-зловещото в българската история геноцидно клане - Старозагорското клане от юли 1877 г. - извършено от дьонмето Сюлейман паша ( Соломон Леви), с юдеиско възпитание като дете, при което за три дни са изклани над 20 хиляди невинни деца, жени и мъже в Стара Загора и околностите, а над 10 хиляди деца и жени са отведени в робство и продадени на робските пазари в Одрин и Истанбул. Така са били клани българските агнета, шилета, овци и овни - всичките собственост на султана и велик Халиф на Османската империя. Иначе мирно сме си съжителствували с турските аги, които цели пет века, от време на време са се преобразявали в аскер и башибозук, за да ни поизколват в името на Аллах. Юдаистите и циганите по нашите земи дейно са помагали на турските аги и са се приобщавали към башибозука. За зверствата на башибозука и на аскера не ще споменавам - който се интересува от българската история, ще прочете за тях - има книги има и статии в Интернет, Старозагорското клане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Апр 2024 9:30ч.

    Срам! Позорно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    06 Апр 2024 9:33ч.

    ...30 000 ПАЛЕСТИНСКИ МИРНИ ГРАЖДАНИ... ...ОТ КОИТО НАД 10 000 ДЕЦА... И НАД 10 000 ЖЕНИ... ...УБИТИ САМО ЗА ТРИ СЕДМИЦИ ОТ ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ... ....А БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЧРЕЗ СВОЯ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ Е ИЗРАЗИЛО ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА ТОВА ЧУДОВИЩНО И ГНУСНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО И ГЕНОЦИД ИЗВЪРШЕНО ОТ ИЗРАЕЛ.... ...И ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ ДОРИ Е ГЛАСУВАЛ ПРОТИВ РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ООН, КОЯТО ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ОСЪЖДА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЗВЪРШЕНО ОТ ИЗРАЕЛ И ИЗИСКВА ПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЯ НА ИЗРАЕЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО И НАЛАГАНЕ НА ЕМБАРГО И САНКЦИИ НА ИЗРАЕЛ... ...АМИ ЩОМ КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ СМЯТА, ЧЕ УБИЙСТВОТО НА НАД 10 000 ДЕЦА И ОЩЕ НАД 10 000 ЖЕНИ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ЩОМ ПОДКРЕПЯ ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА ТЕЗИ УБИЙСТВА..., ...НЕКА ПОЖЕЛАЕМ НА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА ВККЛЮЧИТЕЛНО И НА ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА ИМ И НА ВСИЧКИТЕ ИМ БЛИЗКИ И РОДНИНИ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО КОЕТО СЕ СЛУЧИ С ОНЕЗИ 10 000 ПАЛЕСТИНСКИ ДЕЦА И С ОНЕЗИ 10 000 ПАЛЕСТИНСКИ ЖЕНИ КОИТО БЯХА УБИТИ ОТ ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    06 Апр 2024 9:33ч.

    Добре, че спасихме хиляди евреи през ВСВ, за да може наследниците им да колят и бесят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква България, бе?

    06 Апр 2024 9:48ч.

    Като споменете САЩ, нататък всичко е ясно. Да се прекръсти на Мертения, и стига глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поне от кумова срама

    06 Апр 2024 9:53ч.

    Да бяхме “въздържали се”…Ама не ! Сахибите са казали - до край ! България подкрепя геноцида 🇮🇱

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Апр 2024 10:01ч.

    От 21-ва постоянен представител в ООН е Лъчезара Стоева. Не че има промяна в политиката на предшествениците и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неон фитрилски

    06 Апр 2024 10:15ч.

    Като видиш фотото на Л. Стоева - все едно гледаш В. Нюланд. Интересно дали е случайност или дадени възгледи променят външния вид по този начин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    06 Апр 2024 12:53ч.

    Нюланд е красавица в сравнение със Стоева, която е явно от потеклото на баба Яга ............................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга е известна,

    06 Апр 2024 19:19ч.

    че е пекла в пещта си малки деца. Така разказва приказката. А историята разказва, че семитските племена следовници на Молокх (семитски идол, омразен на Бога и на Моше - Мойсей) са пекли децата си в ръцете на каменния идол, в каменната фигура на когото са наклаждали огън, а в протегнатите му нажежени ръце са полагали бебета като жертвоприношение. Това е идеологическата причина Рим да разруши семитската колония Картаген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    06 Апр 2024 10:17ч.

    Какво очаквате от една колонийка? Ще слуша какво и нарежда краваро-юдейския господар и ще изпълнява. Като гледам и как я обезлюдяват нищо чудно да е заплюта за резервна "обещана земя" на юдеите. 🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    06 Апр 2024 10:23ч.

    Именно и за това щях да напиша:Че отдавна има гражданственост една конспиративна теория,че България е заплюта от евреите като една от резервните им територии,още повече,че отвреме-навреме излизат факти в подкрепа.И ще припомня,че друга,силно желана от евреите територия е част от Окраината,още повече че там те имат амбиция да възстановят древа Хазария.Нещата наистина стават сериозни,но кой от нашия самозван и продажен елит има способност да мисли за неща,по-далеч от утрешния ден?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    06 Апр 2024 10:19ч.

    Защо са гласували против ми е ясно за всички тях но за Малави не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    06 Апр 2024 10:29ч.

    На вниманието на нашите джендърмени - "Хомосексуализмът в Малави е забранен и се наказва със затвор до пет години. Не се толерира демонстративното хомосексуално поведение на обществени места, както и свободното поведение между представители на двата противоположни пола. Нудизмът е забранен."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Апр 2024 10:42ч.

    Малавийци заместват палестинците от Газа като работници.Израел традиционно им е оказвал помощ.За тях е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рози

    06 Апр 2024 12:11ч.

    Малави е Британска колония, деколонизирана само на хартия.... Господаря се въздържа, но роба по указания е против.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя е таз България дето е гласувала така

    06 Апр 2024 10:29ч.

    Кой решава? По-точно кой носи отговорност? То е ясно, че Козяк решава. Това е важния въпрос? Не ни занимавайте с доптлненията в изречението г-н Дачков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    06 Апр 2024 10:36ч.

    Изключително правилно решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много ясно

    06 Апр 2024 10:41ч.

    Нали онзи мазен шили, ни е посланник. Защо толкова грозни, неприятни физически и психически хора, ни представляват по света?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    06 Апр 2024 11:03ч.

    Изпращачите и гласоподавателите на тези партии нека си видят евродепутатите и да не се чудят колко свестни хора ще гласуват на тези т.нар. евроизбори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    06 Апр 2024 11:05ч.

    Всуе се морите да пишете коментари. България е колония на САЩ в момента и по тази причина ще гласува като САЩ. Пак по тази причина, ако наредят от метрополията, българите ще воюват и умират за САЩ. Може ли изборите да променят нещо? Българските може би, американските със сигурност. Във всеки случай съдбата ни е тъжна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българите ще воюват и умират за САЩ

    06 Апр 2024 21:29ч.

    Е, баш това няма как да стане. И за това не го нареждат от Метрополията, щото знаят че няма как да стане. Ако имаше шанс до сега да е станало...ама няма шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванката И.

    06 Апр 2024 11:34ч.

    Кой е представителят/представителите на България в ООН? Защо в материала ги няма имената?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северомакедонец

    06 Апр 2024 11:57ч.

    За такива гласувания решенията се взимат от Министра на вьншните работи и с правителствено решение. Те там е вьпросьт....Поне да се бяха вьздьржали. Такива дипломати които са изготвили решението са за уволнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оставете емоциите настрани

    06 Апр 2024 12:48ч.

    Това е защитен механизъм. По ми е интересно какво ще се случи с държавите, които определят Израел като военен престъпник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм България

    06 Апр 2024 12:48ч.

    И аз никога не съм гласувал против. И не бих гласувал. Както и останалите 85 % българи. Крайно време е България да започне да се представлява навсякъде по света от Суверена си, а не от 15 % кириакстефчовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умен

    06 Апр 2024 13:30ч.

    Обикновено в тази роля е провалена държава като Хондурас или Салвадор, но дори в Латинска Америка негодуванието прекипява. А тук, на една крачка от арабския и мюсюлманския свят, трябва да си не само морален парцал, но и идиот, за да се излагаш на гнева на един милиард души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nezavisim

    06 Апр 2024 13:50ч.

    Eto,sega stana za seten pat stana yasno kakvo pravitelstvo imame- prodagnici i anglo-saksonski agenti, s edna duma - bokluci,za besiloto!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    06 Апр 2024 14:52ч.

    Когато избирате лайна да ви управляват, неизбежно и вие се превръщате в лайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    06 Апр 2024 14:55ч.

    Кой е боклукът гласувал против ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обяснете

    06 Апр 2024 17:23ч.

    Какви са аргументите за такова гласуване?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    06 Апр 2024 18:16ч.

    Съществото се нарича лъчезара стоева. Същата тая угoена твaр като машинка гласуваше в подкрепа на всяка антируска декларация, въпреки че руснаците в украйна рискуват своя живот, за да пазят цивилните. И не обяснявайте, че това било решение на МВнР, а тя само се подчинявала. Ако полицейски началник заповяда на някой редови полицай да отиде в близката детска градина и да застреля напосоки десетина деца, трябва ли той да стане масов детеубиец и после да каже: "Ми шефът ми нареди"? Всеки човек носи ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за действията си. А това живoтно трябва да носи наказателна отговорност. Незабавно да бъде екстрадирана и правомощията и - прекратени, а в ООН да ни представлява някой почтен човек !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    06 Апр 2024 18:26ч.

    Това деградирало нещо е назначено от президента... господин Радев - ОТЗОВЕТЕ Я НЕЗАБАВНО, ако ви е останало някакво достойнство !!! А след това с нея да се заеме прокуратурата !!! Защото тази попада под ударите на Чл. 419а от Наказателния кодекс !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За пет години (2019-2024)

    06 Апр 2024 22:56ч.

    г-жа Стоева от дебела жена се е превърнала в дебела свиня. Не я укорявам за фигурата и мазната физиономия, която констатирам от наличните снимки, а за свинските и деяния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    06 Апр 2024 19:27ч.

    Утре, когато Нато ни накара да нападнем Русия, искам всичките мърши-"политици" (вклч. и в ООН) да дадат светъл пример и да заминат първи на фронта. Няма да намесвам децата им, че е грях. Цялата кохорта ПП и ДБ, предвождани от о.з. ген. Атансасов и Тагарев да командват нашите войски при щурма на Авдеевка например. Манолчо мое да го пратят да брани Кринки, че там са блатата на Днепър, а той ще плава като шамандура в тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    06 Апр 2024 20:03ч.

    Онези, които сме спасили от лагерите, днес провеждат под закрилата на САЩ геноцид на други семити! Пази Боже, сляпо да прогледа!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЪЛГАРИЯ

    06 Апр 2024 21:50ч.

    БЪЛГАРИЯ ЗАСТАВА ТВЪРДО ЗАД ДЕЙСТВИЯТА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ В БАТАК https://zalez.site/balgaria-zastava-tvardo/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, България!

    06 Апр 2024 23:49ч.

    Ама не оная на Мравояда Иванов. А тая, която е гласувала с ръката на представителя в ООН по нареждане на Жирафка Габриел. Ето, това е жалкото. Впрочем жалкото е за избитите в Газа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ка

    07 Апр 2024 12:48ч.

    Подкрепям. Много бързо забравихте 7 октомври 2023. Само преди половин година същите тези палестинци ходеха зад Хамас с цели семейства, да си "берат" ранени заложници, да доубиват и грабят. Да не говорим за обезглавените, изнасилените, разчекнатите които не можаха да погребат прилично, нарязаните, изгорените деца, майки, баби и дядовци, които не оказваха съпротива. Има ли невинен палестинец, след като всички празнуваха смъртта? Браво на България в ООН. Повторение на тези зверства не щем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи