Роботите на Tesla ще могат да приготвят храна и да се грижат за възрастни хора

Роботите на Tesla ще могат да приготвят храна и да се грижат за възрастни хора
Информацията разкрива лично Илон Мъск пред китайско издание

Миналия месец статия на Илон Мъск за обещанието за технологии, които ще променят живота, се появи в официална публикация на Китайския орган за киберпространство, който следи за въпросите на информационната сигурност. Наред с други неща, той сподели мнението си за приложенията на хуманоидните роботи, разработвани от Tesla.

Работещ прототип на такъв робот, наречен Tesla Bot ръководителят на компанията възнамерява да демонстрира в края на следващия месец, а серийното производство ще бъде пуснато в завод в Тексас през следващата година. По-рано Мъск обясни, че такива роботи ще се използват първоначално за елементарни и монотонни операции, но с течение на времето софтуерът им ще се развие до ниво, което ще позволи те да се превърнат в ежедневни помощници за голям брой хора.

В статията си за Китай Илон Мъск разяснява, че в дългосрочен план роботите на Tesla ще "служат на милиони домакинства, като участват в процеса на готвене, грижите за градината и дори ще оказват помощ на възрастните хора". Крайната цял на Мъск, както е обяснено в статията, е на Марс да има самодостатъчен град, населен с хора. Тук обаче той не спомена по обичайния си начин срокове за колонизиране на Марс на такова ниво. Милиардерът приписва определена роля в света на бъдещето и на разработките на компанията Neuralink, която е специализирана в осъществяването на интерфейс между човешкия мозък и компютъра.

Коментари

 • Роботите на Tesla ще могат да приготвят храна и да се грижат за възрастни хора

  15 Авг 2022 11:44ч.

  Нормално, че кой друг ще го прави, след като целта на девиантните задкулисни уроди е на първо време да се разбие нормалното човешко семейство?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигурно

  15 Авг 2022 12:50ч.

  Сигурно ще могат като се има предвид, че на представянето робот нямаше, а само една танциорка в трико. Вижте клипчето на Тесла и тези на Boston Dynamics и ми кажете кое от двете е истинска фирма за роботика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илон Мъск разказва пред журналисти за робот от серията Tesla Bot, който от осем месеца работи като готвач, градинар и асистент за възрастни от семейството на доц. Спиридонов от НБУ.

  15 Авг 2022 13:39ч.

  Интелектът на роботът е базиран върху методологията на адаптивния невронен резонанс. В момента неговият IQ e с 23 единици по-висок от този на стопанина му. Роботът се обгрижва половин декар двор насаждения с конопа. В кухнята пък е следовник на кулинарното направление SousVide. Придържайки се към него, роботът е осаламил тъщата на доцента, която е била изядена като плънка за сандвичи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "да приготвят храна и да се грижат за възрастни хора"

  15 Авг 2022 14:12ч.

  Не се уточнява, че става дума за възрастни хора от "златния милион".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е то за нас тук не е предвидено да остаряваме

  15 Авг 2022 18:42ч.

  Тук ще сме кжи (по Иван Ефремов)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  15 Авг 2022 21:02ч.

  Роботите на Tesla ще ползват като източник на енергия газ, който ще се добива от тялото на щастливия собственик чрез специална сонда, прикрепена в самия робот. За 24 часова работа ще са необходими два сеанса на съприкосновение – един сутрин и един вечер. За по-голяма енергоемкост на газа, менюто, приготвяно от робота, ще включва боб, грах, алабаш и череши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  15 Авг 2022 21:03ч.

  По този начин ще се осигурява затворен цикъл – роботът ще готви, а стопанинът ще го снабдява с енергия и всички ще бъдат щастливи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  15 Авг 2022 21:10ч.

  Освен готварски функции роботите на Tesla, ще изпълняват и ролята на съгледвачи – те ще следят стопанинът им да се държи прилично, да не повишава глас, да не прави резки движения, да не гримасничи и да не се смее. Роботите ще се грижат за това стопанинът да не мечтае, да не мисли за любов, да сетруди усърдно, да уплътнява времето си с обществено полезен труд и най-вече да мисли правилно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с ковида

  16 Авг 2022 7:51ч.

  Не успяха. Сега ще пробват да отвъдят старите с роботи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи