"Виждаме те“: Топмоделът Джиджи Хадид беше порицана от израелското правителство заради подкрепата си за палестинците

"Виждаме те“: Топмоделът Джиджи Хадид беше порицана от израелското правителство заради подкрепата си за палестинците

Топмоделът беше смъмрена, след като изрази в Инстаграм подкрепата си Палестина, съобщава "Мадам Фигаро".

Джиджи Хадид ядоса израелското правителство, след като сподели послание в подкрепа на Палестина в настоящия конфликт между Израел и Хамас. През уикенда в стори в Инстаграм 27-годишният топмодел, чийто баща Мохамед Хадид е от палестински произход, сподели репост със следното послание: „Няма нищо еврейско в отношението на израелското правителство към палестинците. Осъждането на израелското правителство не е антисемитско и подкрепата на палестинците не е подкрепа на Хамас". Пристрастие, което Израел не пропусна да забележи и критикува.

Чрез официалния си акаунт в Инстаграм @stateofisrael, еврейската държава смъмри топмодела. "Джиджи Хадид, спа ли миналата седмица? Или просто си затваряш очите за избиването на еврейските бебета в домовете им? Твоето мълчание беше много ясно за позицията ти. Виждаме те".

Както разкрива Page Six, след това израелското правителство прикачи снимка от окървавена детска стая, добавяйки: "Ако не осъдиш това, думите ти не означават НИЩО", подчертавайки последната дума с главни букви. И изтъквайки: "Подкрепата за израелците в борбата им срещу варварите терористи е правилното нещо".

На 10 октомври Джиджи Хадид беше една от първите известни личности, която реагира публично за атаката на Хамас срещу Израел. "Мислите ми са с тези, които бяха засегнати от тази неоправдана трагедия, и всеки ден невинни човешки животи са унищожавани от тази конфликт - и твърде много от тях деца", написа в Инстаграм топмоделът, следвана от 79 милиона души. "Изпитвам дълбока съпричастност и голяма болка към борбата на палестинците и живота под окупация. Живея с това всеки ден. Също така имам отговорност към моите приятели евреи да изясня позицията си, както съм правила в миналото: въпреки че храня надежди и мечти за палестинския народ, нито една от тях не включва причиняването на зло на евреин".

В същата публикация в Инстаграм, където коментарите бяха деактивирани, Джиджи Хадид държеше да нюансира позицията на палестинците. Според нея, да бъдеш пропалестински настроен, не означава да бъдеш против евреите. "Тероризирането на невинни човешки животи не е в съответствие с това, което защитава "Движението за свободна Палестина" (“Free Palestine Movement”), и не му носи негова полза. Твърдението, че това е така, породи болезнен цикъл на отмъщение, който продължава от десетилетия (на който нито един невинен цивилен, палестинец или израелец, не заслужава да бъде жертва), и допринася за разпространението на погрешното схващане, че да си пропалестинец означава, че си антисемит".

Източник: Мадам Фигаро

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • прикачи снимка от окървавена детска стая

  17 Окт 2023 16:35ч.

  В Украйна се нагледахме на доста исценировки, които да жегнат първичните ни чувства. Особено "западните" чувства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коренът на проблемите в Близкия изток е незаконната брутална израелска окупация на Палестина

  17 Окт 2023 17:59ч.

  За 6 дни Израел хвърли 6 000 бомби върху обсадената Газа, използва забранен бял фосфор, извършва геноцид. Израелският президент Исак Херцог обвини всички палестинци, половината от които са деца. Израел убива журналисти, лекари, хуманитарни работници, непрекъснато бомбардира и разрушава всичко. САЩ забраниха на дипломатите си да използват думата "примирие". САЩ е империя на злото. Трябва да бъдат наложени санкции на Израел и да бъде задължен да се върне в границите от 1967 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи