Пати Бойд продава на търг любовни писма от Ерик Клептън и Джордж Харисън

Пати Бойд продава на търг любовни писма от Ерик Клептън и Джордж Харисън

Пати Бойд и Джордж Харисън 

Любовни писма до Пати Бойд от Джордж Харисън и Ерик Клептън ще бъдат предложени на търг на аукционна къща "Кристис" заедно с дрехи, бижута и други сувенири от известния модел и муза на музикантите, предаде Асошиейтед прес. Бойд, която е била омъжена както за "бийтъла" Харисън, така и за легендарния китарист Клептън, продава набор от артикули от времето, когато е в епицентъра на контракултурата през 60-те и 70-те години на миналия век, съобщи "Кристис". 

За Бойд Джордж Харисън написва Something - една от най-популярните песни на прочутата ливърпулска четворка "Бийтълс". 

Страстта на Клептън към жената на приятеля му вдъхновява песента Layla. По-късно, когато Пати Бойд напуска Джордж Харисън и се омъжва за Ерик Клептън, той ѝ прави серенада с Wonderful Tonight.

На търга ще бъдат предложени две любовни писма от Клептън, писани по времето, когато Бойд е омъжена за Харисън, както и оригиналната обложка на албума на Derek and The Dominos от 1970 г. Layla and Other Assorted Love Songs, представляваща картина на рус модел, който напомня на Клептън за Бойд. Очаква се тя да бъде продадена за сума между 40 000 и 60 000 британски лири (между 51 000 и 76 000 щатски долара).

Участниците в търга ще могат да наддават и за писма и бележки от Харисън, както и за ръкописния му текст на песента Mystical One, чиято приблизителна оценка е между 30 000 и 50 000 британски лири (между 38 000 и 63 000 щатски долара).

От "Кристис" отбелязват, че животът и кариерата на Пати Бойд "очертават някои от ключовите моменти на културната революция, която промени света през 60-те години на 20-и век", а търгът предлага на колекционерите и феновете "несравним шанс да видят и притежават част от културната история".

Над 100-те лота включват и снимки, направени от Бойд, която става опитен фотограф. Сред тях са фотографии на "Бийтълс" от посещението им в Индия през 1968 г.

"Щастлива съм да се откажа от тези неща, които ценях и обичах толкова много години", казва 79-годишната Пати Бойд. "Тези предмети представляват специални моменти в живота ми, но сега мисля, че е време да продължа напред и да споделя с другите това, което имам", допълва тя. 

Артикулите ще бъдат предложени на онлайн наддаване между 8 и 22 март. От 15 до 21 март те ще бъдат изложени в централата на "Кристис" в Лондон.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • ценител

  27 Фев 2024 14:16ч.

  хубава жена е била...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Но това което прави не е красиво

  27 Фев 2024 15:51ч.

  Разбира се не знаем дали не е в отчаяна нужда от средства за живот

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерика

  27 Фев 2024 14:24ч.

  Това не е ли почти противно? Кое налага тази търговия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • история

  27 Фев 2024 14:52ч.

  Това вече са исторически документи! Времето минава! Имаше такъв албум на Джордж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ценител

  27 Фев 2024 15:39ч.

  права е ерика. джордж го няма, но ерик е жив и здрав. писмата са били предназначени за госпожата, едва ли авторът е имал на ум точно тези мисли и чувства, които са в тях, да стават достояние на другиго. верно, на запад нравите са по-особени, но все пак...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  27 Фев 2024 16:56ч.

  тъжен свят в което си продават и това, което са ценили някога..такива ни дават наклон днес дори и тук на родната земя

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очаквах от Джордж

  27 Фев 2024 15:51ч.

  по-добър вкус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А не да си пада

  03 Март 2024 16:37ч.

  по разни патки. Много съм разочарован!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи