Откриха големи количества оръжия и муниции в дома на Ален Делон

Откриха големи количества оръжия и муниции в дома на Ален Делон

72 броя огнестрелни оръжия и над 3000 патрона бяха открити при обиск в дома на френския актьор Ален Делон, съобщи АФП, позовавайки се на изявление на прокуратурата, която започна разследване за незаконно притежание на оръжие. Ален Делон, който е на 88 г. и е тежко болен, няма разрешение за притежание на оръжие, подчерта прокурорът Жан-Седрик Го.

Филмите "Под яркото слънце" (1960 г.), "Роко и неговите братя (1960 г.), "Гепардът" (1963 г.), "Басейнът" (1969 г.) правят Ален Делон световна звезда. 

Обискът в дома на актьора е проведен в четвъртък миналата седмица и е следствие от доклад на съдия във връзка с попечителство от 8 февруари. Служебното лице, отговарящо за правната защита на Ален Делон, е посетило дома на актьора и е забелязало, че той притежава огнестрелно оръжие, обясни прокурорът. Констатирано е и наличието на стрелбище в имението на актьора, който е голям любител и колекционер на оръжия. Делон продаде колекцията си  на търг през 2014 г. 

Семейството на Ален Делон стана причина за множество публикации в пресата през 2023 г., когато трите деца на актьора подадоха жалба срещу неговата компаньонка Хироми Ролен. 

От края на януари Делон, който страда от лимфом, беше поставен под правна защита. Беше назначен законов представител, отговорен за оказване на помощ във връзка със здравословното му състояние, което именно стана основа на конфликт между децата на Делон - Антони, Анушка и Ален-Фабиан. 

Наличието на огнестрелно оръжие в имението на Делон в Души, където актьорът заяви, че иска да изживее последните си дни, стана обект на нова вълна обвинения между Анушка и Антони. "Най-лошото е, че макар Антони и Ален-Фабиан да знаят колко ненавиждам оръжията - това е слабост на баща ми, белег на мъжественост от друга епоха, те ходят въоръжени в къщата", каза Анушка пред сп. "Ел".

По-възрастният брат - Антони, отговори в Инстаграм, обвинявайки сестра си, че е прекарала лятото, стреляйки с пистолет "Глок". "Накрая отнесе пистолета в Женева като спомен от татко."

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Е много ясно

  27 Фев 2024 21:27ч.

  Последния истински мъж в еврогейландия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  08 Март 2024 20:22ч.

  Ще го обвинят, че не е подарил оръжието на Украйна !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ален Делон

  27 Фев 2024 21:30ч.

  „Мразя времето, в което живеем, повдига ми се от него”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неуувладяно як фен на битвито

  27 Фев 2024 22:25ч.

  Такъв голям актьор да завърши живота си по такъв жалък начин, направо ми се плаче! 72 огнестерли оръжия и всичките незакони?!? Срещу кого е искал да се защитава???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти ли бе, цървул

  01 Март 2024 9:23ч.

  Колко жалък трябва да е твоя живот на прокъсан цървул?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Фев 2024 22:43ч.

  Той може да притежава. Даже незаконен танк. Той може. И Белмондо, и Жан Габен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СтрапоЛена Кирува

  28 Фев 2024 6:45ч.

  еврогейовете се лекуват само с пректили в чутурите...с нищо друго...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Николов

  01 Март 2024 11:21ч.

  Не пректил, чутуро, а ПРОЕКТИЛ!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи