Орландо Блум посети детски център в Киев и се срещна със Зеленски

Орландо Блум посети детски център в Киев и се срещна със Зеленски

Актьорът Орландо Блум, който е посланик на добра воля на детската организация на ООН УНИЦЕФ, посети детски център в Киев, предаде агенция Ройтерс. Звездата от филмите "Карибски пирати" и "Властелинът на пръстените" се срещна и с президента на Украйна Володимир Зеленски. Това бе първото пътуване на британския актьор в Украйна от 2016 г. насам.

"Не съм си представял, че войната ще ескалира в цялата страна, когато бях там" (през 2016 г.), сподели актьорът в Инстаграм. 

"Днес имах щастието да чуя детски смях в центъра "Спилно", подкрепян от УНИЦЕФ, който е безопасно, топло и възпитаващо пространство, където децата могат да играят, да учат и да получават психо-социална подкрепа", посочи Орландо Блум.

Центровете "Спилно", разположени в цяла Украйна, предлагат подкрепа за разселени деца и техните семейства, като повече от половината от един милион деца и хората, които се грижат за тях, са посетили такъв център през изминалата година, се посочва в изявление на УНИЦЕФ на неговия уебсайт.

По данни на Главната прокуратура на Украйна в 13-месечната война на Русия срещу Украйна са били убити най-малко 465 деца.

В нощното си обръщение и след срещата с Орландо Блум президентът Володимир Зеленски заяви: "Той знае до какво е довела тази агресия, колко пълномащабни трябва да бъдат усилията на света, за да я спрем, да възстановим Украйна след войната".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • отврат

  27 Март 2023 10:02ч.

  Този доста го е закъсал щом и той си прави реклама с идиота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ......

  27 Март 2023 11:36ч.

  Пениуайз заприлича на Слави Трифонов, всяка седмица по една международна знаменитост му сяда на диванчето за мижав хонорар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Охи

  27 Март 2023 14:48ч.

  И ти ли Бруте?Тоя бая позакъсня...Руснаците аха да стигнат до Киев,той сега се сетил,ма никога не е късно да станеш за резил...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ^^©∆@

  27 Март 2023 23:17ч.

  Еврейска солидарност? Или ционистка заповед?...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  30 Март 2023 3:34ч.

  Този посетител кога за последен път имаше работа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  03 Апр 2023 13:49ч.

  Айде и тоя е в тренда. След малоумния Шон Пен сега и този ми се срина в очите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  03 Апр 2023 23:58ч.

  Този ,, посланик на не много добра воля", защо навремето не посети Ирак, като сънародните му войници избиваха и цивилни??? И защо тогава не се срещна със Садам, а сега се среща с клоуна??? Аааа, сетих се. Защото Садам беше диктатор / неудобен за краварите/, а зеленото клоунче е удобен за краварите. Не двоен, а отвратителен стандарт. Отврат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи