Кевин Спейси трябва да плати над 30 млн. долара на продуцентите на "Къща от карти"

Кевин Спейси трябва да плати над 30 млн. долара на продуцентите на "Къща от карти"

Съдия разпореди на актьора Кевин Спейси и на продуцентските му компании да платят на създателите на сериала "Къща от карти" близо 31 млн. щатски долара обезщетение за загубите, свързани с уволнението му от продукцията през 2017 г. заради сексуални злоупотреби, съобщи Асошиейтед прес.

Решението на съдията от Висшия съд на Лос Анджелис Мел Ред Рекана означава, че Ем Ар Си и другите компании - продуценти на сериала на "Нетфликс" трябва да получат 30, 9 млн. щатски долара.

Спейси отрече обвиненията чрез адвокатите и говорителя си. Арбитърът между актьора и продуцентите е установил, че Спейси е нарушил изискванията в договора си за професионално поведение, като е "влизал в определени отношения с няколко членове на снимачния екип във всеки от петте сезона, в които участва във водеща роля и като продуцент на "Къща от карти". В резултат на това Ем Ар Си уволнява Спейси, спира работата по шестия сезон на сериала, пренаписва сценария, за да отстрани героя на Спейси и съкращава епизодите от 13 на 8, за да спази сроковете, което води до загуби от десетки милиони долари, пише в съдебните документи.

Адвокатите на Спейси го защитиха в съда с аргумента, че решението за изключването му от шестия сезон на сериала е взето и изпълнено преди приключване на вътрешното разследване, следователно не е част от условията за нарушение на договора на актьора. Те твърдяха също, че действията на актьора не са съществена причина за финансовите загуби на продукцията.

Съдебната битка по казуса между продуцентите и Спейси продължи повече от три години. Кариерата на 63-годишния носител на награди "Оскар" бе прекъсната внезапно през 2017 г., след като към него бяха публично отправени няколко обвинения в сексуални злоупотреби. Спейси бе уволнен или отстранен от няколко проекта, сред които популярния политически трилър на Нетфликс "Къща от карти", в който той бе във водещата роля на конгресмена и президент Франк Ъндърууд. Срещу актьора бяха заведени дела за сексуално насилие.

Източник: БТА

 

Коментари

 • nan

  05 Авг 2022 8:08ч.

  тотално са изтрещели тия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  05 Авг 2022 8:18ч.

  Бахти наглоста, уволняват го щото го обвинили, а после му искат и компенсации за това че без него били загубил пари. Това американците са баси изродясалите тикви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen.Gurko

  06 Авг 2022 7:08ч.

  Унищожиха един от талантливите, съвременни американски артисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да,съгласен съм с този самозванец

  07 Авг 2022 8:33ч.

  gen.Gurko че Спейси е голям актьор но генерала забравя да добави че като гражданин на своята масонска държава Кевин е пъкна нула и отгоре на всичко редови педераст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-голямото зло на света са педофилите

  06 Авг 2022 14:39ч.

  Да не би да е обидил с нещо педофилите? За най-малкото могат да съсипят кариери или да поръчат ликвидиране по един или друг начин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи