Катрин Деньов е на афиша на 76-ия кинофестивал в Кан

Катрин Деньов е на афиша на 76-ия кинофестивал в Кан

Кинофестивалът в Кан представи афиша за 76-ото си издание от 16 до 27 май , който отдава почит на Катрин Деньов, предаде АФП.

Афишът е черно-бял, по снимка от плажа в Пампелон до Сен Тропе, когато актрисата участва във филма "Ударите на сърцето" на Ален Кавалие, уточниха организаторите.   

"Повече от 60 години най-голямата френска звезда не спира да снима, да преоткрива себе си, да изразява себе си, да поема нетипични роли или да се включва в първи филми (на нови режисьори)… Деньов въплъщава по свой начин богатството на киното, което фестивалът иска да защитава: авторски филми, но и висококачествени популярни филми", заявиха от фестивала.

Деньов участва отдавна в кинофестивала в Кан. През 1994 г. тя е заместник-председател на журито заедно с Клинт Истууд. През 2005 г. тя получава почетна "Златна палма", три години преди да й бъде присъдена специална награда за цялата й кариера.

Кинофестивалът в Кан още не е обявил състава на журито за основната конкурсна програма. Председател е шведският режисьор Рубен Йостлунд, който спечели втората си награда "Златна палма" миналата година за филма "Идиотският триъгълник". 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Анонимен робот

  21 Апр 2023 6:54ч.

  А сега си представете лейди гага, мадона джей ло и останалите боклуци до нея...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  03 Юни 2023 12:56ч.

  какво да си представим, това е реалността. оня ден рових в плочи втора ръка в едно магазинче на "ангел кънчев"... до майлс дейвис беше точно мадона. а до джон колтрейн - джей ло. кашата е като във ваилонската кула, предполагам и краят ще е подобен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи