Кънтри звездата Брад Пейсли издаде песен, в която участва Зеленски

Кънтри звездата Брад Пейсли издаде песен, в която участва Зеленски

Отбелязвайки една година от началото на руската инвазия в Украйна, кънтри звездата Брад Пейсли издаде нова песен с участието на украинския президент Володимир Зеленски, предаде АП.

Трикратният носител на награда „Грами“ още помни чувството на безпомощност, което е изпитал, докато е гледал телевизионните кадри на руски войски, навлизащи в Украйна преди година.

„Имах чувството, че светът се е превърнал в нещо, което не беше бил от десетилетия“, каза той.

По-рано днес, по случай навършването на една година от началото на войната, Пейсли издаде новата си песен „Same Here“ с участието на украинския президент Володимир Зеленски. Държавният глава се включва с няколко кратки изречения, с които изразява гордостта си от родината и сънародниците си.

Песента е първият сингъл от новия албум на кънтри певеца, който ще се казва „Son of the Mountains“ и ще бъде издаден по-късно тази година.

„Как се пее за нещата, които са наистина важни и за които не пееш обикновено? В този албум наистина се разравям дълбоко и се опитвам да кажа нещо важно“, казва той.

Песента е под формата на разказ от три части за всеобщите сходства между хората, независимо от техния произход. Украйна не се споменава конкретно, но в края на парчето е включен разговор между Пейсли и Зеленски от тяхна виртуална среща.

„Нашите държави не се разминават, когато става дума за този тип идеологии“, Зеленски казва на американския певец, след като споменава свободолюбивостта на украинския народ.

„Просто не се различаваме“, казва Пейсли пред АП. „Дори да сме на различни места с различни знамена и различни езици, хората си приличат толкова много.“

Певецът е сред знаменитостите, които станаха лица на украинската благотворителна кампания „United24“, но дори след прякото си участие в такъв тип благотворителни каузи той си признава, че не е вярвал, че ще успее да се свърже със Зеленски.

„Мисля, че той разбира, че чрез изкуството се достига до най-много хора – особено до сърцата им. Би могъл да изнесе още много речи, но е много по-лесно за хората да чуят нещо с мелодия.“

Според Пейсли Зеленски дори е предложил да се направят някои промени в песента.

Всички приходи от сингъла ще бъдат дарени на „United24“ и ще бъдат използвани, за да се финансират строежите на нови домове за хиляди украински граждани. Пейсли е известен с благотворителността си, като сред примерите за това е от един милион порции храна, което направи по време на пандемията от КОВИД-19.

Кънтри изпълнителят добави, че би се радвал да посети Украйна, където вече е поканен.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Кой помни как се е казвал последният ръководител на Картаген?

  24 Фев 2023 22:19ч.

  А каква длъжност е заемал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макар, че бившата УССР няма да остави чак такава следа в историята, ако изобщо се запомни

  24 Фев 2023 22:20ч.

  Честта да бъде наследен Картаген в нищото се пада на Лондон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ален Мак

  24 Фев 2023 22:27ч.

  Позеленях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Некадърник!

  25 Фев 2023 6:31ч.

  Отвсякъде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Фев 2023 9:04ч.

  Гнусари, колко невинен народ затриха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илиян Роев

  25 Фев 2023 13:15ч.

  Пръц!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  26 Фев 2023 13:57ч.

  кънтри либераст, обладан от американски пропагандни телевизии, и решил да не остане по-назад от слабоумния шон пен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи