Хърватинът, станал втори на "Евровизия", дарява 50 000 евро, които му отпусна правителството, на детски онкологични болници

Хърватинът, станал втори на "Евровизия", дарява 50 000 евро, които му отпусна правителството, на детски онкологични болници

Класиралият се на второ място на музикалния конкурс Евровизия хърватски изпълнител Марко Пуришич (Бейби Лазаня) съобщи, че се отказва от 50-те хиляди евро, с които го награждава хърватското правителство, и ги дарява, а неговите фенове „избухнаха“ в социалните мрежи, съобщи телевизия Ен1. 

На вчерашното правителствено заседание премиерът Андрей Пленкович предложи Бейби Лазаня да получи награда от 50 000 евро, но на официалния си профил в Инстаграм изпълнителят съобщи, че се отказва от наградата.

“Благодаря на хърватското правителство за паричната награда от 50 000 евро. Но не мога да приема тези пари. Мога да посоча много причини, но първата, най-важната и достатъчна е, че има други лица и организации, на които тези пари ще помогнат много повече,“ написа Бейби Лазаня.

Той помоли 25 000 евро да бъдат дарени на Института по детска онкология и хематология към болница „Младен Чепулич“, а останалите 25 000 евро на Института по детска хематология, онкология и трансплантация на хемопоетични стволови клетки към университетската болницата в Загреб.

Множество коментари в подкрепа и искрено възхищение към музиканта заляха социалните мрежи. "Поклон до земята, Марко! Човек. Браво, хора като теб ми връщат надеждата. Човече, Бог да е с теб! Купувам билети, дори и да не отида на концерта" - това са само част от многото положителни коментари за решението на Бейби Лазаня.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Чочо

  16 Май 2024 22:25ч.

  Браво на момчето. Да е жив и здрав !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи