Френски държавен секретар се появи на корицата на "Плейбой"

Френски държавен секретар се появи на корицата на "Плейбой"

Държавният секретар за социалната и солидарна икономика и асоциативния живот Марлен Шиапа бе разкритикувана от членове на собствената ѝ партия, затова че се е появила на корицата на списание "Плейбой", предаде Ройтерс. Според френските медии премиерът Елизабет Борн е привикала Шиапа, за да изрази възмущението си от случилото се, отбелязва агенцията.

Скандалът се развива на фона на бунтове и протести във Франция срещу пенсионната реформа на правителството, пояснява Ройтерс.

Освен на корицата на "Плейбой" Шиапа, която въведе закон срещу подвикванията и тормоза на публични места, се е съгласила да даде и интервю от 12 страници за списанието, в което говори за правата на жените и на общността ЛГБТ.

През 2018 г., още докато е държавен секретар по въпросите за равноправието между половете, Шиапа прокарва закон, според който, ако мъж подсвирне на жена на улицата или я нагруби вербално, може да бъде глобен до 750 евро.

Друг любопитен факт от биографията на френската министърка е, че през 2010 г. тя издава книга с инструкции за подобряване сексуалния живот на хора с наднормено тегло.

"Защитаването на правото на жените сами да контролират телата си трябва да става навсякъде и по всяко време. Във Франция жените са свободни. С цялото ми уважение към клеветниците и лицемерите, написа в "Туитър" Шиапа в своя защита.

Борн привика Шиапа, за да ѝ каже, че интервюто "изобщо не е било уместно, особено в настоящия момент", написа през уикенда френският в. "Паризиен".

Лидерът на крайно лявата опозиционна партия "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон, който беше трети на президентските избори през 2022 г. написа в "Туитър", че "Франция излиза от релси", имайки предвид появата на Шиапа на корицата на "Плейбой" и решението на президента Еманюел Макрон да даде интервю за детското списание "Пиф".

Въпросният брой на "Плейбой" ще излезе на 8 април, според в. "Паризиен". 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • ценител

  04 Апр 2023 8:13ч.

  снимката... не е подходяща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Найо Цицин

  04 Апр 2023 16:34ч.

  Ех, как ни трябва и на нас една такава евроджендър министърка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  06 Апр 2023 10:10ч.

  Едно време какви мацки имаше в Плейбой. А сега им изтипосали някаква увиснала лелка. Така им се пада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  04 Апр 2023 8:44ч.

  Май е на травестит или джендър. Това не е комисарката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  04 Апр 2023 8:49ч.

  Абе,обикновено не казвам, каквото ми е на акъла, аме сега ще направя изключение: Искам да видя големите срамни устни на френския държавен секретар или каквато тази там се води.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ддд

  05 Апр 2023 15:10ч.

  А малките защо не?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво, браво

  04 Апр 2023 8:53ч.

  Соросоидите май са го закъсали откъм кадри, вече ги събират от порно сайтовете и публичните домове, явно. Мислех, че Европата повтаря съдбата на Римската империя, но тези я надминага. Такава порнография би изчервила дори късния Рим. Време е за варварите, те вече са тука. И няма да са политкоректни, ама хич.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мислех точно

  04 Апр 2023 8:56ч.

  същото ++++++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  04 Апр 2023 10:42ч.

  Първо - уплаших се, защото жената от тази корица изглежда като стриптийзьорка във второразряден крайпътен американски стрип бар. Второ - съмнява ме да е истина, но ако е - пълно падение за френския PB!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уместно би било

  04 Апр 2023 10:43ч.

  Брижит също да се появи в Плейбой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  04 Апр 2023 10:47ч.

  Плейбой е списание, брошура за реклама на часовници и други подобни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  04 Апр 2023 10:59ч.

  After a year-long removal of most nude photos in Playboy magazine, the March–April 2017 issue brought back nudity

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истина е новината

  04 Апр 2023 10:57ч.

  Regardez-vous ! https://cdn.dnaindia.com/sites/default/files/styles/full/public/2023/04/03/2583017-playboy-french.png

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има надписи по гърдите

  05 Апр 2023 6:07ч.

  Но откачените неолиберали можеш да ги познаеш по кривите усти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  04 Апр 2023 11:02ч.

  Само на корицата ли??? А вътре, нещо голо, перверзно, грозно???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  04 Апр 2023 11:12ч.

  Преди 30 години политиците поне приличаха на елит. Сега са клоуни. Примери - колкото щеш. В колонията Бълария това са киро канадеца и кака Лена, тия от ПП-ДБ са си вражеска структура. Но така е в цяла Европа, може би с изключение на Орбан и хърватския президент. Но като цяло това, което е на власт в Евро-СССР си е планктон, папка-слушка, няма идеи, нито мисъл, нито чест, нито достойнство, нито вяра в бога.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелен потник

  04 Апр 2023 13:05ч.

  “Сега са клоуни” - За кого намекваш, бе ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До нашите оправнички,

  04 Апр 2023 11:29ч.

  моля не следвайте примера!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  04 Апр 2023 13:22ч.

  Ето я снимката, на която Марлен Шиапа позира за "Плейбой" . https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2023/04/NYPICHPDPICT000009171862.jpg?resize=768,1024&quality=75&strip=all. Нищо особено, поразсъблечено женско тяло, което по волята на нашия създател буди похотливи желания. Все пак трябва да отбеллежим една рядка нейна уникална способност - тя има говоряща вагина. Марлен често изпълнява задълженията, заставайки в позата, изобразена на снимката. По този начин вчера тя е разговаряла с управителния съвет на фирмата Рено, настоявайки вагиналнно за увеличение доходите на работниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  04 Апр 2023 14:18ч.

  "Нищо особено, поразсъблечено женско тяло, което по волята на нашия създател буди похотливи желания." Ако човек е содомит. Конят на Д'Артанян е бил по-красив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  04 Апр 2023 14:19ч.

  Освен тва сигурен съм, че не може да прави метранпаж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коча

  04 Апр 2023 15:59ч.

  Оставам с впечатлението, че нещо не е разбрала, какво се има предвид под страстите във Франция са разгорещени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • My body, my choice!

  04 Апр 2023 17:45ч.

  Има някаква странна, вътрешна противоречивост в поведението и тезата на тази жена. Снимайки се в тази поза и по този начин, тя настоява да получи внимание. Към кого е адресирано това настояване?! Аз субективно си мисля, че става дума за мъжете. Може и да греша - традиционалист и консерватор съм, някои неща от съвременния живот ме объркват. Нека приложим моята работна теза (само като работна). Защо ТЯ настоява да получи внимание от мъжете? Има ли хопотеза, че жените имат необходимост от мъжко внимание? Това лошо ли е? А има ли една друга хипотеза, че жените се хранят и се зареждат с жизнена енергия, която е почерпана от мъжкото внимание? Само реторика, де! А има ли житейски ситуации, в които понякога жените просто продокират и дразнят? По-хард тезите не са подходящи за тук, тях ги прескачаме. Продължавам нататък! Лирическата героиня излиза с едно категорично твърдение, че "Защитаването на правото на жените сами да контролират телата си трябва да става навсякъде и по всяко време. Във Франция жените са свободни. С цялото ми уважение към клеветниците и лицемерите, написа в "Туитър" Шиапа". Мога ли да помоля за помощ при дефинирането на понятието "контролирам"! Когато искам, настоявам, моля, нуждая се, дори прося мъжко внимание ТОВА ПОКРИВА ЛИ СЕ СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО НА "КОНТРОЛИРАМ"? Ако се покрива, този който не ми отдава търсеното и "дължимо" внимание НАРУШИТЕЛ ЛИ Е? Как така едновременно прося и го провокирам, а в следващия момент (когато ме дари с вниманието си) го обвинявам в сексизъм и насилие, нахалство и простащина?! Мили български момичета, много внимателно изследвайте тази територия и много отговорно решете по повод на отговора на въпроса "КОНТРОЛИРАМ". Тук разбира се добавям и любимото на резбеснелите се западни джендърки: My body, my choice! Това настойчиво ме навежда на размисли, който имат важни, драстични житейски последици, особено за жените, но далеч не само. Сега побеснелите западни джендърки се друсат от нерви и крещят, че щели да "КОНТРОЛИРАТ", освен това еднолично решавали съдбовни въпроси. Аз мислех, че става дума за равенство, а тук ми изглежда, че съзирам настояване за специални привилегии. В съвременния свят се развиват процеси, които са крайно врждебни към мъжете, осбено белите, образовани, хетеросексуални мъже! Особено тежко е положението в някои традиционно по-бедни общества. На прага сме и ние да кажем: My body, my choice! ИСКАМ КОНТРОЛ! Много настоятелно се обръщам с предложение (само предложение) да си представят един свят, в който мъжете също казват My body, my choice! във всякакви житейски ситуации - като се почне от досадните ежедневни битовизми, през всевъзможни обществени роли и задължения, та се стигне до леглото в спалнята! Не казвайте, че е невъзможно! Аз не бих харесвал един свят при прилагане на тази хипотеза!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  05 Апр 2023 16:50ч.

  За няколко часа изкарала някои лев, няма да я мислим чак толкова...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Некрофил

  04 Апр 2023 23:25ч.

  Сакам Макаронката по без нищо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  05 Апр 2023 19:26ч.

  Супер!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  05 Апр 2023 13:42ч.

  Тая е много подходяща за френски посланик у нас, тъкмо ще е конкуренция с Олеся, да не скучае, пък и обмяната на международен опит е много полезна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  05 Апр 2023 14:48ч.

  "Държавният секретар за социалната и солидарна икономика и асоциативния живот....." Много се смях на титлата. Нека мъжката част от форума коментира, аз разбирам повече от мъже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гаргантуа

  05 Апр 2023 15:52ч.

  Ти изрично няколко пъти си натъртвала, че не желаеш да имаш повече каквото и да вземане-даване с мъже. Конкретни причини не си изтъквала, но беше категорично ясно, че става дума за някакви лични разочарования, които граничат с отхвърляне и дори омраза. Заявеното "разбиране" от мъже ще се случи само на естетическа територия ли? Считаш ли въобще мъжката "красота" за някакво позитивно качество? Или обратното - цял живот си тичала по красавчовци, ама те се оказали ... негодници! Малко подробности по "разбирането", моля!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гаден мъж

  05 Апр 2023 16:05ч.

  Полова омраза и естетическа сублимация към идентичен обект не се връзват! Или и вие го подкарахте като гадните мъже - без чувства!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-по добре

  05 Апр 2023 17:24ч.

  От министерка да стане .......модел.Обратното от курва министър е по-лошо.За съжаление примери за втория вариянт и в България и в ЕС много.За първия-май само този е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  05 Апр 2023 19:09ч.

  Колкото и да чекне тия разплути телеса очевидно страда че е лишена от мъжко внимание!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  05 Апр 2023 19:49ч.

  До Гаргантуа 05 Апр 2023 15:52ч. Ако постът ти е до мен - Никога не съм казвала подобно нещо, още по-малко натъртвала. Напротив, има и забавни мъже, за съжаление все по-рядко, тъй като приоритетите им са парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гаргантуа

  06 Апр 2023 0:30ч.

  Казваше, Мери, казваше - чудесно си спомням! Ама понеже напоследък очевидно мислите и емоциите ти са заети с някакво по-младо жребче, удобно го играеш на забравила! Нали знаеш, няма начин да не знаеш като опитна кака - тази работа с по-младите жребчета сега е модерна, ама всичко е ден до пладне. Няколко пъти е добре, дори много добре, обаче после краят винаги е бърз, грозен и тъжен! Не думай, Мери - нима жребчетата са започнали да ви крънкат безспирно за пари?! Е, крайно време беше да се премине към игра в центъра. Много е досадно да мачкат само единия отбор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лима

  06 Апр 2023 0:11ч.

  Старичка и без чар.Абе,тези французойки се скапаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моралистите на преклонна възраст

  06 Апр 2023 0:29ч.

  са попрекалили с циничните си подмятания тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво МОЧА-та

  06 Апр 2023 12:35ч.

  А експерт по орални ласки се появи като посланик в София...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще видят те...

  08 Апр 2023 14:11ч.

  Като им пуснем нашия главен секретар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скука

  16 Апр 2023 20:01ч.

  Застаряваща лелка се снима по гащи разчекната. Изглежда точно така, както звучи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи