Фестивалът в Сан Ремо няма да излъчи посланието на Зеленски

Фестивалът в Сан Ремо няма да излъчи посланието на Зеленски

Видеопосланието на украинския президент Зеленски няма да бъде показано на фестивала в Сан Ремо. Обръщението му ще бъде прочетено от водещия, съобщава "Кориере дела Сера", цитиран от ТАСС. „Драмата, която преживява в момента в Украйна, всъщност не е нищо повече от епилог на един много по-дълъг конфликт в Донбас, за който най-големите държави от НАТО (същите тези, към които Италия сега се присъедини) имат голям принос“, се казва в петицията срещу изказването на Зеленски на известния музикален фестивал.

Ръководството на първи канал на държавната телевизия RAI, която организира и излъчва песенния фестивал в Сан Ремо, заяви, че видеопосланието на украинския президент Володимир Зеленски няма да бъде показано на форума.

Както обясни Стефано Колета, един от организаторите на шоуто, в съгласие с посланика на Украйна в Италия е решено водещият да прочете обръщението на украинския лидер. По-рано беше планирано да се покаже двуминутен видеозапис в последната вечер на шоуто в събота, 11 февруари.

По-рано телевизионният водещ Бруно Веспа, който наскоро направи интервю със Зеленски в Киев, каза, че той ще говори по време на фестивала. Според него това е желанието на самия Зеленски, който преди това е говорил чрез видеовръзка на други големи културни събития, включително филмовия фестивал във Венеция. Участието на Зеленски предизвика полемика и протести в Италия. Редица видни политици изразиха своето несъгласие, включително вицепремиерът и министър на инфраструктурата и транспорта Матео Салвини.

Няколко десетки представители на културната интелигенция подписаха петиция срещу изказването на Зеленски на фестивала. Текстът, който нарича поканата украинският лидер да говори на Сан Ремо „трагично нелепа и изключително неуважителна към тези, които не признават военната политика на правителствата на Драги и Мелони“, е подписан от почти 95 000 души.

„Драмата, която преживява в момента в Украйна, всъщност не е нищо повече от епилог на един много по-дълъг конфликт в Донбас, за който най-големите държави от НАТО (същите тези, към които Италия сега се присъедини) имат голям принос“, се казва в петицията срещу изказването на Зеленски на известния музикален фестивал.

Редица обществено-политически организации обявиха провеждането на демонстрация в Сан Ремо на 11 февруари срещу изпращането на оръжия в Украйна и войнствената линия на НАТО. Сред подкрепилите акцията са Фронтът на несъгласните, партията "Суверенната и народна демокрация" (бивша суверенна и народна Италия), "Единна Италия" и много други. Както съобщиха организаторите пред кореспондента на ТАСС, първо се очаква концерт, а след това митинг.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • >>>

  06 Фев 2023 17:13ч.

  Аууу, каква "загуба"... Но това е показателно... и е добър знак, за осъзнаването на Европа...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rover

  06 Фев 2023 17:15ч.

  поредно доказателство за това, че позицията на захранваните политически елити и мнението на хората са две большие разницы.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Китайски метеоролог

  06 Фев 2023 17:45ч.

  « Както обясни Стефано Колета, един от организаторите на шоуто, в съгласие с посланика на Украйна в Италия е решено водещият да прочете обръщението » - значи и в Италия, посланикът на Украйна им разрешава какво да правят и какво до говорят…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  06 Фев 2023 17:52ч.

  На о-в св. Елена, убежището на Наполеон, подготвено от британците, още се поддържа в перфектен ред, даже и сега има в наличност от акулите Джи на 185 години, същински рай за Зеленски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анти

  06 Фев 2023 18:04ч.

  Някой трябва да научи този противняр, в който Гласове явно са влюбени, какво значат граници а благоприличието и до къде може да се досажда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкело

  06 Фев 2023 18:28ч.

  Язък, щяхме да чуем че укрите ще победят злото, ако им дадат летящи чинии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  06 Фев 2023 18:40ч.

  не съм пропускал по рай 1 ремото. тази година няма да го гледам.виваком го шкартира.търся в мрежата възможност ( по нашему е алтирнътивъ ). експозето нъ зелевски ште миксиръ и без друго атолносттъ нъ последнити издания

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • алтернатива

  07 Фев 2023 2:27ч.

  https://www.rai.it/programmi/sanremo/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  06 Фев 2023 19:26ч.

  честно, като ходя до тоалетната вече ме е страх да вдигна капака. да не би да изкочи оттам лицето на Зенералисимуса

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :-))))))))

  06 Фев 2023 22:56ч.

  ?????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  06 Фев 2023 19:33ч.

  Totentanz? Verboten!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Използват техниката

  06 Фев 2023 20:13ч.

  На рекламата, а тя е повторението. Колко повече гледате рекламата, толкова повече тя ви въздейства подсъзнателно, за да купувате/вярвате в продукта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян

  06 Фев 2023 20:22ч.

  Зеленото човече , навсякъде ли трябва да се показва ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хихихи

  06 Фев 2023 23:48ч.

  Челентано и Тото Котуньо не е@аvqт джуджето - американски шут.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  07 Фев 2023 0:49ч.

  Да иде да им попее! Те заслужават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евоатлантически идиоти!

  07 Фев 2023 10:01ч.

  А защо Виваком премахна държавните Rai1 и RaiNews? Бяха интересни! Да не би все пак да са сгазили евроатлантическите ценности? А ни пусна някаква тъпа укротв и цял болюк безполезни програми?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демокрация по евгоГейски

  08 Фев 2023 11:59ч.

  А, ето защо българските кабеларки няма да излъчват Сан Ремо - защото там няма да "пее" украинския изрод!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи