Антъни Хопкинс: Животът е хореография. Нищо не искай, нищо не чакай и приемай всичко спокойно

Антъни Хопкинс: Животът е хореография. Нищо не искай, нищо не чакай и приемай всичко спокойно

Предлагаме ви размишления, изречени или написани от великия актьор Антъни Хопкинс по различин поводи: 

“Най - добрите от нас се развиват късно. В училище бях идиот. Необщителен тип - другите деца изобщо не ме интересуваха. В днешно време това го наричат нарушение на вниманието. А аз просто бях глупав. Именно затова и станах актьор."

„Мога да играя чудовища добре. Разбирам чудовищата. Разбирам лудите.”

"Моят баща беше хлебар и изобщо не му пукаше за изкуството. Помня как свирех на пиано, а той влиза, изтупва брашното от косматите си ръце и казва: “Каква е тая помия, дето я свириш?”, “Бетовен” - отвръщам аз. А той - “Нищо чудно, че е оглушал. За Бога, излез и прави нещо смислено!” На тези години, съвсем добре разбирам цинизма на баща ми."

"Ние бавно убиваме себе си, мислейки за всичко, по всяко време, без да спираме. Мисли, мисли, мисли... Така или иначе, никога не можеш да се довериш на човешкия ум. Той е смъртоносен капан."

"Имаше времена, когато пиех всичко, което се разливаше. Сега уж никой не пие, не пуши, не яде въглехидрати. Малко е странно, но аз се радвам, че бях алкохолик. Разбира се, съжалявам, че заради това страдаха други. Но да бъдеш в кожата на алкохолик - това е изключително богат житейски опит. Имаше дни в които изпивах бутилка текила и ми беше все тая, дали ще живея или ще умра. Бях напълно опустошен - тотален банкрут в емоционален смисъл."

"Животът е хореография. Нищо не искай, нищо не чакай и приемай всичко спокойно. Тук няма нищо за печелене, нищо за губене и нищо за доказване. Тази мисъл дойде при мен преди 16 години, когато седях в един римски хотел, потънал в дълбока депресия. И аз си я повтарях като мантра. Имах дълбок проблем с егото си, защото не получавах онова, което исках. Оттогава до сега, много невероятни неща се случиха в живота ми.”

"Баща ми беше суров човек. Беше доста лют, а беше и студен. Освен това беше малко разочарован от мен, защото не бях добро дете в училище, нали разбирате. Но се поучих от това, харесваше ми тази студенина, защото беше сурова. И той ме научи да бъда издръжлив. Така знам как да бъда издръжлив. Знам как да съм силен. Знам как да съм груб. Това е част от природата ми. Не бих бил актьор, ако не бях такъв."

 

 

 

 

 

Коментари

 • Добри и откровенни мисли на

  22 Авг 2022 16:38ч.

  един добър актьор!Чест му прави че се саморазобличава като Еди загубеняк който израства до добри постижения в английското(не американското)кино!В Холивуд е падение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смолец

  22 Авг 2022 17:25ч.

  Голям актьор.Отрицателните роли му пасват поразително.Със сигурност има не много добри помисли.Не бих се качил в асансьора сам с него!Глупости!Бих го помолил за автограф!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нък Чорис

  22 Авг 2022 17:39ч.

  Със сигурност е велик актьор. Във филма "Инстинкт" е видно че е много добър. Особено как си партнира със Куба Гудинг Джуниър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  23 Авг 2022 16:08ч.

  успял артист,но не е голям (казъх)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  24 Авг 2022 16:20ч.

  Англосаксите са родени да "играят роли". Няма по-добри актьори от тях а специално тези от мъгливия Албион са безподобни. Антъни Хопкинс не ми е баш любимец, но и досега си спомням играта му в "Човекът слон" на Дейвид Линч....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  24 Авг 2022 23:04ч.

  Кажи го на някой български пенсионер! Сит глупак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи