Здравният министър иска оставката на шефа на НЗОК

Здравният министър иска оставката на шефа на НЗОК
Искам оставката на управителя на НЗОК Пламен Цеков, заяви от парламентарната трибуна здравният министър Таня Андреева, съобщава БГНЕС. "Аз единствено мога да се присъединя към искането на съсловните организации, на пациентските организации и да поискам оставката на Пламен Цеков. Моята позиция не може да бъде по-различна от тази, която защитават всички хора, свързани със сферата на здравеопазването", заяви тя.
<p><em>Свидетели сме не само на една непрозрачност, свидетели сме на действия на НЗОК в лицето на нейния управител, които бяха оборени в съда. Вчера не получихме отговор на въпроса по коя методика работи в момента НЗОК. Липсва нормален диалог между институциите, между Министерството на здравеопазването и НЗОК</em>, коментира здравният министър.</p> <p>В отговор Пламен Цеков заяви, че министърът на здравеопазването иска оставката му, защото изпълнява политическа поръчка.<em>Това е политическа поръчка на БСП, на управляващото мнозинство, на Тройната коалиция</em>, твърди Цеков в интервю за Агенция "Фокус".</p> <p><em>Единственият начин за защита за мен са фактите, искам срещу мен да се говори с данни, факти и цифри, за да можем да съпоставим двете страни с еднакви критерии и да видим къде има разминаване и ако има проблем, да видим кой поражда този проблем. Последните една &ndash; две седмици виждаме една тенденция за всички проблеми в здравната система да бъда обвинен аз, което е твърде несериозно. Това е начин да се отвлече вниманието от истинските проблеми, защото касата в момента се намира в най-стабилното си състояние от години наред</em>, твърди още Цеков.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    29 Юни 2013 0:48ч.

    Виждам, че се интересувате от задкулисието на президентското чучело, но знам, че това чучело не е откритие на Бойко. Не виждате ли, че ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ КАТАЛИЗАТОРИ НА ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ ПРОТЕСТИ?! Не забелязахте ли паническия му страх при избора на Пеевски за шеф на ДАНС?! Той се ужасява от възможността някой правоимащ да поиска информация от германските служби за дейността му в Германия между 1990 и 1994 г.! Все още има свидетели (някои са известни на обществото), които знаят кой дотътри токущо излюпеното инженерче в Германия, кой му даде началния капитал да основе Iris International GmbH, кой вкара шушумингата Роско като подизпълнител на един от най-крупните строителни магнати (с над 1 милиард марки годишен оборот!) с участие в най-значимите строителни обекти в Германия!!! Кучето е заровено в Германия, не – в Кипър.Познавам част от играчите, защото по него време бях вече 20 години в Германия.Не искам да споменавам имена, защото някои от тях бяха на сцената преди 1990, някои от тях се познаваха с Путин, преди светът да беше чул за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи