ЮАР очаква Обама, Мандела е в критично състояние

ЮАР очаква Обама, Мандела е в критично състояние
Американският президент Барак Обама се очаква да пристигне в петък вечерта на историческо посещение в ЮАР, което е помрачено обаче от влошаването на здравословното състояние на националния герой Нелсън Мандела, съобщава АФП. Самолетът "Еър форс едно" на президента Обама излетя от летището в Дакар в 11 часа по Гринуич с 45-минутно закъснение спрямо първоначално предвидения график. Той се очаква да пристигне довечера в Южна Африка, като официалната програма на Обама ще започне в събота.
<p>В ЮАР президентът ще говори за наследството на Нелсън Мандела, обяви съветникът на Обама Бен Роудс. Барак Обама ще се срещне с южноафриканския си колега Зума в Претория и ще посети Совето.</p> <p>Нелсън Мандела е по-добре днес, заяви снощи президентът Зума, след като го посети в болницата в Претория. Същевременно обаче семейството на южноафриканския герой призна за първи път, че краят на Мандела е близо. <em>Мога само да повторя, че татко е в критично състояние</em>, каза най-голямата му дъщеря, Маказиве. И добави: <em>Всичко може да се случи в един или друг момент.</em></p> <p>Но <em>той отваря очи, реагира винаги на докосване, </em>каза още дъщеря му, подчертавайки, че <em>само Бог знае кога е дошъл часът.</em></p> <p>Здравословното състояние на Нелсън Мандела, който е настанен в болница от 8 юни, се влоши миналия уикенд. 94-годишният носител на Нобелова награда за мир за 1993 г. е на изкуствено дишане<em>.</em></p> <p><em><img src="/uploads/editor/MANDELA.jpg" alt="" width="619" height="347" /></em></p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    29 Юни 2013 0:49ч.

    Виждам, че се интересувате от задкулисието на президентското чучело, но знам, че това чучело не е откритие на Бойко. Не виждате ли, че ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ КАТАЛИЗАТОРИ НА ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ ПРОТЕСТИ?! Не забелязахте ли паническия му страх при избора на Пеевски за шеф на ДАНС?! Той се ужасява от възможността някой правоимащ да поиска информация от германските служби за дейността му в Германия между 1990 и 1994 г.!\r\n\r\nВсе още има свидетели (някои са известни на обществото), които знаят кой дотътри токущо излюпеното инженерче в Германия, кой му даде началния капитал да основе Iris International GmbH, кой вкара шушумингата Роско като подизпълнител на един от най-крупните строителни магнати (с над 1 милиард марки годишен оборот!) с участие в най-значимите строителни обекти в Германия!!!\r\n\r\nКучето е заровено в Германия, не – в Кипър.Познавам част от играчите, защото по него време бях вече 20 години в Германия.Не искам да споменавам имена, защото някои от тях бяха на сцената преди 1990, някои от тях се познаваха с Путин, преди светът да беше чул за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи