Йовчев: Няма да допуснем грубо нарушаване на обществения ред

Йовчев: Няма да допуснем грубо нарушаване на обществения ред
Няма да допуснем груби провокации на обществения ред, които целят насилие. Законът много точно определя границите и протестиращите трябва да спазват закона. Tова каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в сутрешния блок на БТВ. В личен аспект оставката не е никакъв проблем за мен. Когато го поставим на друга плоскост, има рискове за държавата, ако се направи една непремерена оставка, каза Йовчев.
<p>На въпрос какво ще стане, ако депутатите не отидат три дни на работа, той отговори: като не отидат три дни на работа, ще си тръгне правителството.</p> <p><em>Трябва да имаме едно изключително отговорно поведение всички. Аз ще се държа отговорно спрямо гражданите</em>, каза вътрешният министър. По думите му, ако в момента правителството подаде оставка, рискува сериозната икономическа криза да се задълбочи. Безработицата е висока, потреблението е ниско, каза Йовчев. <em>Вече няколко пъти казах, че е необходимо много отговорно да се държим всички в тази ситуация</em>, добави той.</p> <p class="justified">Никога не бих си позволил да коментирам депутат, каза вътрешният министър по повод поведението на Волен Сидеров. <em>Ние сме парламентарна република и това, което са избрали хората, това имаме в парламента &ndash; и като поведение, и като реакции</em>, каза Йовчев. На въпрос дали ще осигури охрана на медиите, заплашени с хвърляне на яйца и камъни по тях от председателя на етичната комисия в парламента, Йовчев заяви, че ще направи всичко, което зависи от него за запазване на реда. <em>Медиите са четвъртата власт и трябва да останат независими и аз никога няма да си позволя да се бъркам в работата на медиите,</em> добави вицепремиерът. <em>Ще запазим пълно спокойствие, министърът на вътрешните работи не трябва да реагира емоционално</em>, смята той и заяви категорично, че не подкрепя никакви действия, които провокират каквато и да е форма на агресия или насилие.</p> <p class="justified">По повод назначаването на Иван Иванов за зам.-министър и уволнението му едва след няколко часа, Йовчев коментира, че то е било политическо. Има много спекулации защо в МВР и ДАНС няма информация, каза Йовчев и допълни, че няма данни от 1995 г. и Иван Иванов не е извършил престъпление. Според вътрешния министър наличието на такива факти в биографията му подрива доверието към МВР.</p> <p>По думите му решението за нов председател на ДАНС няма да е негово, въпреки че ще участва в това решение. Ще има диалог и обсъждане на кандидатури, посочи вътрешният министър. Той подчерта, че човекът, който ще оглави тази агенция, ще бъде подготвен, като към момента се обсъждат кандидатури от професионалните среди.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 16:03ч.

    На всичкото отгоре вчера набедените за десни партии се обединиха с надежда да яхнат недоволството. Я се замислете – те поединично не успяха да влязат в парламента, сега ни ги пробутват “обединени”, пакетирани като едно цяло. Та нали всички тези гаснещи партии са остатъци от мощни партии управлявали самостоятелно и в коалиция през последните години. Гледаме отново онези стари и опротивяли политици, които отчаяно се стремят да се задържат в политиката, защото те не са способни нищо друго да правят. С какво тези лица (да не ги изброявам поименно) са по-малко противни от тези вътре в парламента?!? Накратко, протестиращите дават ли си сметка, че само след няколко месеца пак ще ни предложат старото меню, преоформено, претоплено и напудрено – всички отвратителни политици на прехода от ляво, “дясно” и център. Всички говорят за някакъв нов изборен кодекс. Това обаче е само техника. Скъпи протестиращи, знаете ли къде искате да отидете? Каква държава да направите? Май не. Ще цитирам Мечо Пух – “Когато не знаеш къде отиваш, винаги отиваш другаде”. Като се събудите от този вълшебен транс, в който сте изпаднали, да не се ужасите от стореното?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • q

    28 Юни 2013 17:06ч.

    В „Лице в лице” по bTV за n-ти път се появи в телевизионен ефир небеизвестният оператор Евгений Михайлов. От дни наред в Нова телевизия и bTV по списък дефилират т.нар. антикомунистически изкопаеми, които с облекчение бяхме позабравили. Днес те са истерични, треперещи, превъзбудени и отново крещят и свистят с тъпоумната си болшевишка лексика. Евгений Михайлов направи монолог, в който демонстрира абсолютно психо-соматични ментални си проблеми. Михайлов щял да поиска политическо убежише. Готвело се било в момента военно положение, ах, танковете щели да пометат „интелигентните” от протестите по улицата и о, онези от февруари – това било февруарски преврат, подготвен от онези зли сили, с които Михайлов и т.нар.. „дясна” кохорта така и не успяха да се преборят години наред. Михайлов, който не крие подкрепата си за Бойко Борисов и ГЕРБ, рече и че три дни трябвали точно, за да се променят “САМО НЯКОИ НЕЩА В ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН”, иначе идвало военното положение…. И, о, чудо, в ефир се чуха чуковете, кънтящи в главата на оператора. Гласът му трепери, очите му светят зомбирано – този човек скоро ходил ли е на психиатър? Може би той ще му разкрие, че само преди месец имаше парламентарни избори и българите не си мръднаха вота за тези овехтели „сини” отломки, които СЪСИПАХА ДЯСНОТО В БЪЛГАРИЯ и сега, видели куфарчетата на Борисов, припяват в коловоза му. Михайлов с погребална физиономия описа зловеща картина, която чака България. Денонощно в ефира на bTV и Нова телевизия вадят от нафталина всякакви задръстени, закостенели пропагандни мозъци, които облъчват с идиотския си „антикомунизъм” и манипулират като по учебник на Гьобелс. Изцъклен Михайлов, разбира се, провидя Държавна сигурност и огромната манипулация, която текла по време на отминалите парламентарни избори. Само дето днес прокуратурата потвърди, че не друг, а човек на любимия му Боко е отпечатал 370 000 ГОДНИ БЮЛЕТИНИ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи