Висшият адвокатски съвет: Цветанов не познава и не разбира Конституцията и законите на страната

Висшият адвокатски съвет: Цветанов не познава и не разбира Конституцията и законите на страната
„Периодичните атаки към адвокатите от страна на министъра на вътрешните работи по въпроси, които са изцяло извън неговата законово определена и професионална компетентност, всъщност отклоняват общественото внимание от реалните проблеми, които изпълнителната власт има в борбата срещу престъпността. Подобни изявления по никакъв начин не осветляват действителното състояние на съдебната система“. Това се казва в становище на Висшия адвокатски съвет (ВАС) по повод изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, който в неделя заяви, че Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да наблюдава и контролира поведението на адвокатите.
<p>В становището, което е подписано от председателя на адвокатския съвет Даниела Доковска, се казва, че изявлението на Цветанов неправомерно засяга достойнството и професионализма на българските адвокати и е израз на крещящо непознаване и неразбиране на Конституцията, законите и международноправните актове, по които Република България е страна.</p> <p>Според ВАС твърдението, че участието на силни адвокати внася дисбаланс в наказателния процес, съдържа и съответна оценка за българската прокуратура и за разследващите органи.</p> <p>В становището се казва още: &bdquo;Висшият адвокатски съвет е принуден отново да припомни обръщението си от месец юли 2011 г. до Президента на републиката, Председателя на Народното събрание и ръководителите на парламентарните групи, в което изтъкна, че този вид изявления на г-н Цветанов рушат демократичните устои на държавата и надхвърлят всички предели на обществена търпимост. Българската адвокатура винаги е защитавала и ще продължи да защитава правата и законните интереси на гражданите и ще се противопоставя на всички опити за рушене на държавността и демокрацията&ldquo;. <br /><br /></p>

Коментари

  • подсъдим

    23 Ное 2011 18:16ч.

    то ВАС са по-неграмотни като гледам и от мангали с трети клас ;) Не знам; не разбирам; не познавам... Ебахти адвокатите неграмотни :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марул

    23 Ное 2011 18:27ч.

    Да Цвъко си е физкултурник,защо искате да разбира от нещо? Няма смисъл,нали ни говори усмихнато и ведро,с което иска да ни каже че е"голямата "работа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нерон

    23 Ное 2011 19:48ч.

    И този се готви за Доктор хонорис кауза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никола Велинов

    24 Ное 2011 14:59ч.

    Какъвто чорбаджията, такъв и ибрикчията. Бойко навремето изкара два курса при видни български юристи (г-жа Куцкова и агент Николай) за да разбере какво е това закон и за какво служи, но нищо не научи и до днес подритва законите както си иска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име тайно и безкрайно

    25 Ное 2011 16:50ч.

    Аз не разбирам защо Цветанов не предложи изобщо да се постави извън закона адвокатската професия. Я прокурорите как добре ги защитават, че и адвокати да ги защитават.\r\nБих го нарекъл тъпото, но не искам да принизявам Гошо със същия прякор, защото той чак толкова не би паднал никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    29 Ное 2011 17:57ч.

    Не може да се нарича демократична държава, която определя виновността преди произнасяне на съдът. Съдът е този който ръководи следи съревнованието между двете състезаващи се страни обвинители и защитници.Не е редно едната от страните да дава оценка но другата страна. Но в нашата мила родина е така загубилият мачът не обвинява некадърните си състезатели а арбитрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи