Висши държавни служители, депутати и кметове с несъответствия в имотните декларации

Висши държавни служители, депутати и кметове с несъответствия в имотните декларации
Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, директорът на Българската агенция за безопасност на храните Йордан Войнов, директорът на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков, депутати и кметове са сред висшите държавни служители с несъответствия в ежегодните декларации или уведомления, подадени през 2012 г. Това сочат данните на Сметната палата, публикувани на електронната й страница, съобщава Агенция "Фокус".
<p>Шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв.м и паркомясто с площ 17 кв.м в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 хил. евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот.</p> <p>Шефът на здравната каса Пламен Цеков не е декларирал доходи за близо 22 хил. лв. от друга стопанска дейност, както и обезпечение срещу банков заем за 80 хил. евро.</p> <p>Голяма част от несъответствията в декларациите са свързани с недеклариране на продажба или придобиване на употребявани автомобили, както и с доходи на съпрузите на лицата, които са задължени да подават декларация, посочва "Дарик". Подобен е случаят с шефа на Столичната дирекция на МВР Валери Йорданов, който не е декларирал придобиването на употребявано БМВ.</p> <p>Депутатите Бисерка Петрова и Кристияна Петрова не са декларирали доходи от друга стопанска дейност в размер на повече от 20 хил. лв., при Деница Гаджева размерът на недекларираните доходи е по-малък - 8000 лева. Заради придобити от депутата Даниел Георгиев имоти пък Сметната палата е поискала данъчна проверка, но тя е установила, че няма несъответствие между доходите на депутата и притежаваното от него имущество. Освен депутати сред нарушителите има кметове, членове на общински съвети и съдии.</p>

Коментари

  • Мюмюн

    07 Яну 2013 21:09ч.

    Нали всички от ГЕРБ са честни? Каква стана тя?Мушмороци недни! Гнилоч и чудо във власта! Всичко е умирисано и вони на корупция! Има ли и колко са честните държавни служители? Останаха ли такива екземпляри изобщо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи