Варна избира нов кмет

Варна избира нов кмет
Слаба е избирателната активност към момента във Варна на частичните избори за кмет на общината, съобщава Агенция „Фокус”. В някои секции са гласували по 10-20 до 30 души, съобщи зам.-председателят на Общинската избирателна комисия Кристиян Богоев. Според него най-вероятно слабият интерес към вота се дължи на лошото време. За момента няма подадени сигнали и жалби за нарушения.
<p class="justified">Кандидатите за кмет на Варна са деветима, като четирима от тях са независими, а петима са партийни кандидати. Сред кандидатите няма нито една жена, нито представител на протестиращите през февруари, под чийто натиск предишният градоначалник Кирил Йорданов подаде оставка.</p> <p>Над 290 хил. варненци трябва да дадат гласа си в днешния вот. Евентуален втори тур ще се проведе на 7 юли.</p> <p>Припомняме, че Кирил Йорданов подаде оставка на 6 март след едномесечни масови протести във Варна и самозапалването пред сградата на общината на Пламен Горанов.</p>

Коментари

  • Лош мат,реал

    01 Юли 2013 6:01ч.

    Прочетено в Медиапул в 23 часа: "Борисов не е особен почитател на партийните пътувания в провинцията, нещо, което бе поверил на заместника си Цветан Цветанов, но сега лично отиде, за да покаже колко са му важни варненските избори." И резултатът е 32:26 в полза на кандидатът, подкрепян от БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи