Ваканционното селище в Иракли се изгражда в урбанизирана зона, твърдят от МОСВ

Ваканционното селище в Иракли се изгражда в урбанизирана зона, твърдят от МОСВ
Територията, на която е разрешено изграждането на ваканционния комплекс в Иракли, е била урбанизирана. В част от имотите е имало постройки - бивш пионерски лагер и почивна станция, твърдят от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Независимо от това директорът на регионалната екоинспекция в Бургас е изискал да се изготви пълен доклад за съвместимостта на инвестиционното намерение със зоните от "Натура 2000". Министър Нона Караджова дава пресконференция по случая в 12 ч., съобщи БНР.
<p>&nbsp;</p> <p>Гражданската група "Да спасим Иракли" организира в 18,30 ч. пред парламента протест срещу започналото изграждане на ваканционно селище в района. От Министерството на околната среда заявиха, че мотивите на инициативата &bdquo;Да спасим Иракли&rdquo; са тенденциозни и лишени от градивност.</p> <p>Според ведомството процедурата е проведена изцяло съобразно изискванията на екологичното законодателство и при пълна прозрачност. През август 2011 г. е издадено решението, с което е одобрено изпълнението на проекта.</p>

Коментари

  • Бяла Нощница

    14 Яну 2013 19:18ч.

    Не се връзвайте тоя път на еколозите!В повечето случеи те имат право, но с иракли и по специално конкретния строеж малко пресолиха манджата.Там където в момента изграждат бунгалата имаше и преди бунгала ,които бяха съборени от новия собственик на лагера.Този човек с времето доказа, че е добър стопанин ,като стопанисваше и продължава да стопанисва поверената му плажна ивица в един прекрасен вид.Никога не си е позволявал да прегради нещо или да ограници някого !Потдържа евтин магазин за хранителни стоки и пълни бутилките с вода на всеки ,който го е помолил.Никой от волно плажуващете на иракли ,какъвто съм и аз не е имал проблеми от какавото и да е естество.Пожелавам му да развие инфраструктурата точно по този ненатрапващ се начин по който го правеше досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти нощница

    14 Яну 2013 20:01ч.

    Аз пък казвам-не се връзвайте на бялата нощница. Иначе какво излиза-да си подарим защитената територия на некъф да лапа и унищожава природата ни на воля и да се молим да е добричък, та да ни даде да се налеем бутилка гола водица от НАШАТА вода, на всички, които обитаваме тази територия и още не сме я напуснали. Ай сиктир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи