Цветлин Йовчев: Определени хора управляват протеста, притеснява ме ескалацията на напрежението

Цветлин Йовчев: Определени хора управляват протеста, притеснява ме ескалацията на напрежението
"В момента все повече отчетливо да се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста", заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока. Виждаме колоездачи със стрелки, които се опитват да насочат в каква посока да се движат хората.
<p>Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави&rdquo;, коментира Йовчев.</p> <p>Министърът заяви, че се притеснява от ескалация на напрежението. Според него действията на полицията снощи са били адекватни.</p> <p>&bdquo;Видяхте какво се случи вчера, именно затова се налага този разширен периметър, в който охраняваме парламента. Вчера ясно се видя и се разграничиха групи протестиращи хора, които са съвсем различни&rdquo;, заяви той.</p> <p>Йовчев благодари на мирно протестиращите хора, които се разграничават от тези, които се опитват да предизвикат напрежение и ескалация, включително и груби нарушения на обществения ред.</p> <p>&bdquo;Тактиката ще бъде винаги една и съща и ние ще имаме диференциран подход спрямо хората, които протестират. Ще се опитаме максимално да направим така, че никой от протестиращите или някой друг гражданин да не пострада, както и да няма груби нарушения на закона и на обществения ред&rdquo;, обясни Цветлин Йовчев.</p>

Коментари

  • Коментар

    12 Юли 2013 18:27ч.

    Ot krasivite i inteligentnite trjabwa da se sybirat parite sa iswynredniq trud na MVR! Ne moshe wsichki danykoplatzi da plastat kupona na besdelnizite!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЗ

    12 Юли 2013 20:42ч.

    Не ще си платят комунистите които вече месец се инатят и не подават оставка!!! Жал ми е за мижутурки като тебе, които стоят и се задоволяват с огризките които им подхвърлят!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум

    12 Юли 2013 20:47ч.

    АЗ,вие "симпатичните" протестиращи не сте оторизирани от целия български народ да искате оставка!Или няколко милиона български граждани ги наричаш "мижИтурки"? Не се учудвам - това е лексиката на Вожда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bG5Mgd

    12 Юли 2013 22:16ч.

    Незнам кой е Вожда! Аз вожд нямам! Не сме оторизирани да, така е! Но аз бюлетина 3-на коалиция не съм пускал, вота на българите бе подменен жестоко! Всъщност не искам да отговарям на манипулациите Ви! Стойте с у дома и почивайте! Радвайтете се на увеличенията на доходите и си живейте скапания живот!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonymous

    12 Юли 2013 22:19ч.

    Г-н Министър, стига си манипулирал и лъжеш Хората, и ни най-малко прилича на Министър на вътр.работи да говори без факти, или ако имаш такива факти защо не ги дадете на Прокуратурата. Аз не ви вярвам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЗ

    12 Юли 2013 22:28ч.

    Коментара по-горе е мой!!! Към Хан Крум!!! Та исках да добавя, че Вие не сте милиони, Вие сте едва няколко хиляди и то все платени... Та като защитавате толкова господата управляващи, направете си труда да прочетете кой, койко години е бил депутат!!! Е, благодаря, аз промени не мога да очаквам от хора които търкат скамейките на парламента от 20 години!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    13 Юли 2013 0:40ч.

    Целта на организаторите е второ служебно правителство, което да натамани управлението на страната по вкуса на спонсорите им.Сложна, но добре изградена мрежа от организации и хора вече съвсем ясно се очертава като основа на протестите. Зад фасадата на граждански организации и неформални структури добре подплатените финансово “лица на протестите” работят за дестабилизация на страната. Ключови фигури в схемата зад кадър са Иво Прокопиев и целият кръг „Типинг пойнт”, Центърът за либерални стратегии, Фондация “Институт Отворено общество” и др. Политическата представителност осигурява Росен Плевнелиев. Той тръгна от сваляне на политическото доверие към кабинета, премина през определяне на протестите за “симпатични” и стигна до открито заявени “препоръки” за провеждането на нови избори. В схемата обаче е и бившият премиер Борисов, номинирал Плевнелиев за президент и сега използващ го като лост за влияние. В сценария все по-ясно се откроява и фигурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева, номинирана от Борисов и спрягана за нов премиер при сваляне на правителството на Орешарски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стигазлобов

    15 Юли 2013 5:52ч.

    как живеете с тази постоянна и неистова злоба в душите си?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи