Цветанов: За първи път имаше дебат за избор на главен прокурор. Нинова: Имате раздвоение на личността

Цветанов: За първи път имаше дебат за избор на главен прокурор. Нинова: Имате раздвоение на личността
За първи път имаше дебат за избор на главен прокурор, имаше концепции, които се обсъждаха, за първи път се задаваха въпроси, на които се отговаряше. Това каза вътрешният министър в отговор на въпрос на депутата от БСП Корнелия Нинова за Годишния доклад за състоянието на националната сигурност през 2011 г. Според Цветанов един от бившите главни прокурори по времето на тройната коалиция е бил участник в делото „Октопод”, съобщава Агенция "Фокус".
<p><em>Вие ли ще говорите как сте се борили с корупцията и борбата с организирана престъпност</em>, попита Цветанов. <em>Когато правителството встъпи в длъжност, всички оперативни програми бяха спрени заради корупцията и процентът усвояване на тези средства беше по-нисък от два процент. Това, което прави правителството, е да получи кредит на доверие от всички кредитни институции, за да може средствата да бъдат усвоявани</em>, каза вътрешният министър. По думите му затова се изграждат инфраструктурните проекти и се правят инвестиции.</p> <p><em>Имаме работен диалог с Европейската комисия, винаги сме добронамерени партньори и знаем, че заедно трябва да се борим с корупцията. Нека ви припомня за Братко и Батко, Марио Николов</em>, каза още Цветанов.</p> <p><img src="/uploads/editor/KORNELIA.jpg" alt="" /></p> <p><em>Корнелия Нинова</em></p> <p>В отговор Корнелия Нинова му каза: <em>Имате особено раздвоение на личността в речта си. Тезата ви беше да се защитите, че сега няма корупция, а преди е имало. И изтъкнахте всички скандали, които породихте &ndash; във ВСС, Конституционния съд. Няма как да прехвърлите на предишното управление констатацията от докладите в последните години. Знаете прогнозите за Шенген през март, защото няма политическа воля за борба с корупцията</em>.</p> <p>Червената депутатка призова зам.-председателя на парламента Менда Стоянова да наложи наказание на Цветан Цветанов заради думите му, че депутатите от "Коалиция за България" толерират корупцията. Стоянова отказа обаче да направи забележка на Цветанов, понеже не била чула оскърбителни думи от негова страна.</p>

Коментари

  • ОТМЪСТИТЕЛ

    11 Яну 2013 20:40ч.

    НА ТОЗИ МАЛОУМНИК И ТЪПЪНАР МЯСТОТО МУ Е ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА,САМО ТОГАВА РОДИНАТА НИ МИЛА ЩЕ ОТАЪХНЕ С ОБЛЕКЧЕНИЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ацетон

    11 Яну 2013 21:05ч.

    До горния - напълно подрепям, но трябва да се добавят и останалите депутати + правителството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирзони

    12 Яну 2013 18:24ч.

    Кога ще се отървем от тези предатели на България и народа ни? Докога ще си отварят устата да говорят за предни правителства когато управляват вече 4 години? Докога това лицемерие в говоренето им? Най добре ще бъде след изборите-народен съд и всички там където им е мястото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи