Цветанов: Ще подам искане за снемане на имунитета ми

Цветанов: Ще подам искане за снемане на имунитета ми
Ще подам искане за снемане на имунитета ми на народен представител, заяви Цветан Цветанов, цитиран от Агенция „Фокус”. „От медиите разбрах, че има второ искане за снемане на имунитета ми за период някъде около 2009 г., относно искане за прилагане на СРС-та, нямам спомен за конкретния случай. Когато се докладват исканията за прилагане на СРС-та, директорът на СДОТО, заедно с главния секретар, започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат тези СРС-та”, обясни Цветанов.
<p>По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че са събрани достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров. Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане в Народното събрание за възбуждане на наказателно производство срещу Цветанов и снемане на депутатския му имунитет и по този случай.</p> <p>От прокуратурата съобщиха, че при разследването срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП &ndash; Велико Търново) наблюдаващият делото прокурор от Окръжна прокуратура &ndash; Велико Търново е изготвил шест искания за прилагане на СРС, а председателят на Окръжния съд във Велико Търново издал съответното съдебно разрешение за тяхното прилагане. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов отказал обаче такова разпореждане, пренебрегвайки разрешенията, издадени от съдия. На шестте искания, подписани от председателя на Окръжен съд &ndash; Велико Търново, Цветанов поставил собственоръчно резолюции &bdquo;НЕ!!!&ldquo;.<em><em> С това не само е нарушил задълженията си като министър на вътрешните работи, но и е възпрепятствал събирането на доказателства за разкриване на извършеното от Тодоров и от други лица тежко престъпление, които не са могли да бъдат събрани по друг начин, </em></em>се казва в съобщението на прокуратурата.</p> <p>Това е второто искане за снемане на имунитета на Цветан Цветанов. На 5 юни той се отказа от неприкосновенността си на народен представител, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му заради скандала с нерегламентираното подслушване в МВР.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    25 Юни 2013 0:05ч.

    Те са добрият материал, другите са лошият мат`рял. (Какво единодушие с Борисов!)\r\nДобрите са 10 000. Останалите до 7 272 041 (според последното преброяване) са кофти направа, не стават.\r\nТе презират всеки, който не може да си плати тока и парното, който от безизходица се самозапалва, самообесва, самоосъжда, който блъска от сутрин до вечер, който не може да купи на детето обувки, нито учебници, нито лекарства за майка си.\r\nТе не знаят какво е това. Не разбират. Не искат да разбират. Няма да разберат.\r\nТе не искат да бъдат като ония “селяци/ работници/ груби простаци/ безимотни/ неграмотни/ профани/ хулигани/ глигани/- скот като скот:/ хиляди/ маса/ народ”.\r\nТе са млади, умни, красиви, образовани, интелигентни, вдъхновени, лъчезарни, усмихнати, мили, културни, артистични, симпатични. И сити.\r\nДругите, някакви жалки 7 272 041, са тъпи, прости, спихнати, сдухани, безграмотни, некултурни, уродливи, дрипави, отблъскващи, ограничени, заблудени, досадни, нецивилизовани, жалки и мрачни. “Да мрат! Дори им е малко!”, казваха преди време “експертите на прехода” за тия неандерталци, които си заслужават “да пукнат малко по малко”. Защото – “Така им се пада на тия тъпаци!”. И ги пращаха в Сибир – “за да има мир”. И сега ги пращат на същото място със същата цел.\r\nТе са черешката на цивилизацията, те са “друго поколение човешки същества”, по-висши някак, за разлика от ония примитиви, диваци и варвари.\r\nТе са светли, прекрасни, морални и ведри.\r\nИ ведро скандират “Боклуци!”, “Курви!”, “Педеруги!”, “Комуняги!” и “Турци сте!” Така възпитават децата си. Учат ги на гражданско поведение. Така се ставало гражданин, казват.\r\nТе не протестират за цени. А за ценности. Нямат проблеми с цените. А с ценностите.\r\nТе са демократи, другите са примати.\r\nИ понеже са демократи, всеки, който е различен и който не мисли като тях е боклук.\r\nТе имат завидни биографии – от 5-годишни свалят комунягите. Те са второто синьо поколение – пощенски код “София-1000″.\r\nТе са децата на онези, които самоубиха десницата с високомерие, а сега плачат, че са непредставени в парламента и чакат раждането на нова, реформирана десница, че да ги представлява. Ще им я направят. Вече я правят – все същите експерти, същите олигарси и същите банки. За да представлява тях – експертите, олигарсите, банките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    25 Юни 2013 0:23ч.

    Блокирайте този бандит б.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демократ

    25 Юни 2013 1:15ч.

    Стига сте ни занимавали с обречения, защото когато физкултурата влезе в политиката, Народа е на Улицата!Публикувайте и пишете нещо смислено и полезно за България, която олигарсите на БКП отново доведоха до КРИЗА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десиславовна

    25 Юни 2013 1:36ч.

    Ма тоя не разбра, че прокуратурата решава тия работи с имунитета и току тичка да си го дава сам. Споко, ще ти го вземат, и не само него. И не само този път. Цялото герберско войнство се разбунтува срещу теб, че как имаш още сурат да се явяваш и да даваш нелепите си и невнятни обяснения!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ААА

    25 Юни 2013 2:04ч.

    Г-н Цацаров, моля Ви, имайте милост! Както сте тръгнали ще вземете всичките шест (6) имунитета на Туй! А както е казал народа, имунитет по имунитет - арест прави!Накрая, като ни лишите от брилянтния синтаксис на Туй, какво ще правим ние (с гайдите)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦЦЦ

    25 Юни 2013 2:08ч.

    Дали в ареста ще му дадат по-голяма килия за да има място за гардовета от НСО?Кой застаршава ЦЦ ?Мниго хора биха му ударили един шамар , но това не е смъртоносно, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦЦЦ

    25 Юни 2013 2:09ч.

    Дали в ареста ще му дадат по-голяма килия за да има място за гардовета от НСО? Кой застаршава ЦЦ ? Мнoго хора биха му ударили един шамар , но това не е смъртоносно, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    25 Юни 2013 3:10ч.

    Те са добрият материал, другите са лошият мат`рял. (Какво единодушие с Борисов!)rnДобрите са 10 000. Останалите до 7 272 041 (според последното преброяване) са кофти направа, не стават.rnТе презират всеки, който не може да си плати тока и парното, който от безизходица се самозапалва, самообесва, самоосъжда, който блъска от сутрин до вечер, който не може да купи на детето обувки, нито учебници, нито лекарства за майка си.rnТе не знаят какво е това. Не разбират. Не искат да разбират. Няма да разберат.rnТе не искат да бъдат като ония “селяци/ работници/ груби простаци/ безимотни/ неграмотни/ профани/ хулигани/ глигани/- скот като скот:/ хиляди/ маса/ народ”.rnТе са млади, умни, красиви, образовани, интелигентни, вдъхновени, лъчезарни, усмихнати, мили, културни, артистични, симпатични. И сити.rnДругите, някакви жалки 7 272 041, са тъпи, прости, спихнати, сдухани, безграмотни, некултурни, уродливи, дрипави, отблъскващи, ограничени, заблудени, досадни, нецивилизовани, жалки и мрачни. “Да мрат! Дори им е малко!”, казваха преди време “експертите на прехода” за тия неандерталци, които си заслужават “да пукнат малко по малко”. Защото – “Така им се пада на тия тъпаци!”. И ги пращаха в Сибир – “за да има мир”. И сега ги пращат на същото място със същата цел.rnТе са черешката на цивилизацията, те са “друго поколение човешки същества”, по-висши някак, за разлика от ония примитиви, диваци и варвари.rnТе са светли, прекрасни, морални и ведри.rnИ ведро скандират “Боклуци!”, “Курви!”, “Педеруги!”, “Комуняги!” и “Турци сте!” Така възпитават децата си. Учат ги на гражданско поведение. Така се ставало гражданин, казват.rnТе не протестират за цени. А за ценности. Нямат проблеми с цените. А с ценностите.rnТе са демократи, другите са примати.rnИ понеже са демократи, всеки, който е различен и който не мисли като тях е боклук.rnТе имат завидни биографии – от 5-годишни свалят комунягите. Те са второто синьо поколение – пощенски код “София-1000″.rnТе са децата на онези, които самоубиха десницата с високомерие, а сега плачат, че са непредставени в парламента и чакат раждането на нова, реформирана десница, че да ги представлява. Ще им я направят. Вече я правят – все същите експерти, същите олигарси и същите банки. За да представлява тях – експертите, олигарсите, банките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тре

    25 Юни 2013 4:55ч.

    на снимката зад цветанов е великия депутат от Русе - Пламен Нунев, лице с много добра репутация на гонещ младите булки из Русе, дето не го вдига редовно , но за сметка на това редовно си иска. Ужасен милиционер и сол-ташак на Краси Даков, великия русенски манипулатор. Излъгали са двамата доста банки- особено с хотела на Даков. Мръсници от класа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • axa

    25 Юни 2013 15:09ч.

    Тук намесата на Цветанов по изрично настояване на Бойко . Става реч , че бившия шеф на МВР В. Тьрново е сикаджията с най отговорни функции за централна северна бьлгария . Това в Свищов го знаят най добре . Наркотици , рекет , охрана

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РАБОТА

    25 Юни 2013 15:28ч.

    Работа от дома и много добри доходи - www.internetbiznes-reklama.com

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jj

    25 Юни 2013 17:17ч.

    Първият и основен белег, че си за правова държава и демокрация, е да поискаш съд за Борисов и Цветанов. Има за какво – очевидни престъпления. Щом си затваряш очите за тях, не си десен, а партизанин, който иска да се докопа до келепира. Или си наивник, за който е по-важно да не дойдат „комунистите”. Или си откровен фен на Борисов, което съвсем не е атестация, че си за демократична правова държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сани

    25 Юни 2013 19:11ч.

    Хубаво ще бъде да подадеш искане за влизане в затвора незабавно! А иначе зад него е гаулайтера на Русе Нунев.Да добавим че той също е физкултурник като Цвъко,влязал в сиситемата на МВР по време на социализма,стигнал до зам началник на МВР,по късно изгонен за "добро" държание от тази длъжност от Тогавашния началник на МВР Русе Вальо Танов! Познайте защо? Имам едно съмнение,че прокуратурата ще повдига постоянно обвинения срещу Цветанов,но до съд и арест няма да се стигне! Не забравяйте,че Цацата беше избран от Бойчето за главен прокурор,както и Плювналиев за Президент! Чудя се как пък нито един от протестиращите не им иска оставката? Случайно ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи