Цветанов обвини съда за провала на МВР и прокуратурата по делото за убийството на Яна Кръстева

Цветанов обвини съда за провала на МВР и прокуратурата по делото за убийството на Яна Кръстева
Пет дни след като обвиненият за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина Пламен Трифонов беше освободен от ареста поради липса на каквито и да било доказателства срещу него, вътрешният министър Цветан Цветанов хвърли вината за провала на разследването върху Софийския апелативен съд. Изявлението на Цветанов дойде ден след като прокуратурата също даде да се разбере, че е разколебана по обвиненията срещу Трифонов, и обяви, че може да бъдат повдигнати обвинения и срещу други лица.
<p>Днес Цветанов, който цяло лято си правеше пиар на гърба на Пламен Трифонов и обявяваше, че той е убиецът на Яна Кръстева, призова&nbsp;да не се коментира съдебното решение, с което обвиняемият беше освободен, и добави: &bdquo;Знаете, че Апелативният съд в по-голямата си част някой път е излизал с много странни и абсурдни решения, все пак говорим за процес, който тече. Ще ви върна в делото на &bdquo;Килърите&rdquo;, защото знаете, че точно Апелативният съд в София освободи тези, които днес са подсъдими за извършването на поредица убийства в България, и самият факт, че неглижираха началния етап на едно разследване по една изключително добре функционираща престъпна група за правене на поръчкови убийства &ndash; не бих искал да давам оценка на този съд, но мога да ви кажа, че доста са озадачаващи някой път решенията, които се вземат там&ldquo;. След това министърът заяви, че било важно, че по случая с убийството на Яна Кръстева са събрани доказателства много професионално.</p> <p>Припомняме, че съдът освободи Пламен Трифонов, защото обвинението срещу него е повдигнато на базата на свидетелските показания на майка му, която твърди, че той е бил с нея в нощта на убийството, на свидетелските показания на Таня Иванова, която твърди, че&nbsp;не е виждала обвиняемия в Борисовата градина, когато се е случило убийството, и на биологична експертиза, според която космите на Трифонов приличат на космите, намерени по тялото на Яна Кръстева. Биологичната експертиза обаче не доказва, че космите са на самия Трифонов. В същото време справка на местоположението на мобилния телефон на обвиняемия в нощта на убиството показва, че той се е намирал в столичния квартал &bdquo;Хаджи Димитър&ldquo;, или на няколко километра от Борисовата градина.</p> <p>Веднага след задържането на Трифонов през лятото съдът предупреди прокуратурата и МВР, че ако не бъдат събрани още доказателства срещу обвиняемия, той ще бъде освободен. Въпреки това през последните 4 месеца не бяха добавени никакви нови доказателства по делото. <br />Всичко това не попречи на вътрешния министър Цветанов за пореден път да обвини съда за провала на собственото му министерство и прокуратурата. В тази връзка той каза още: "Не сме спрели да работим по разкриването и документирането на това престъпление. Това, което беше важно &ndash; да бъдат изведени съответните ДНК профили на лицата, които могат да бъдат потенциално извършители на това престъпление. МВР беше важно да направи неотложните процесуално-следствени действия, да бъдат събрани годни доказателства от местопроизшествието&ldquo;.</p> <p>Цветанов, който периодично се хвали, че е спрял отвличанията в България, коментира случая с изчезването на 17-годишната Мирослава Иванова от Перник, която близо месец е в неизвестност. Министърът заяви, че изчезването на Мирослава не е отвличане, но отказа да даде повече информация по случая.</p>

Коментари

  • Идиот

    29 Ное 2011 19:01ч.

    цецко, цецко! На тебе и на бате ти картофчо все някой ви е виновен! Ако не е опозицията, ако не са всички бивши и следващи правителства, сигурно ще е сезона, или великата конспирация... Но май не напразно се е пръкнала приказката, че на калпавия х-й козината му пречи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с. Хераково

    29 Ное 2011 19:06ч.

    Да сте виждали по тъпа,нагла и отвратителна муцуна на която всички и са виновни, а той като патрона си Бойко тиквата във всичко е безгрешен.Колко по дълго останат на власт, толкова по - зле за държавата ни, а за народа да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с. Хераково

    29 Ное 2011 19:07ч.

    Да сте виждали по тъпа,нагла и отвратителна муцуна на която всички и са виновни, а той като патрона си Бойко тиквата във всичко е безгрешен.Колко по дълго останат на власт, толкова по - зле за държавата ни, а за народа да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКО ТИКВАТА

    29 Ное 2011 21:06ч.

    ЕБАТИ ГРОЗНАТА, ТЪПА И НАГЛА МУТРА. ТОЯ ДЕБИЛ НЯМА И 2 ГР. МОЗЪК В ТИКВАТА СИ. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЯ СГАН? НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебил

    29 Ное 2011 21:07ч.

    Не е отвличане, разбира се!\r\nМирослава по собствено желание (и с много бой) е отишла да проституира я в Испания, я в Кипър. И мъжкарчето Ицо няма нищо общо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От скрина....

    30 Ное 2011 5:04ч.

    „”- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на него кой ги дава - пак пита следователят. - Аз му ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина....””

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марето

    30 Ное 2011 5:07ч.

    от водопада вода пада оздоле седи селянка млада, пие лимонада и... проклина ГЕРБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Роли

    30 Ное 2011 6:24ч.

    Бойко Борисов и Цветан Цветанов отишли на сафари в Африка. Преди да се приберат, Цвък. Цвък. получил информация, че се готви атентат срещу тях по пътя на връщане. Затова двамата с Бойко останали в Африка, а в самолета качили един негър и една маймуна. На летището в София Цецка Цачева посрещнала самолета. Като видяла от самолета да слизат негърът и маймуната, тя се обърнала към негъра: - Божичкооо, г-н Борисов, колко сте почернял. Ако не беше Цветан Цветанов, нямаше да ви позная!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • istina

    30 Ное 2011 8:28ч.

    Kakvo iskame ot narkotraficanti i ubiizi slozeni na vlast da svarshat rabota ami te piusnaha nai-veriatnia ubiez na tova momiche a zadarzaha kloshara/bezdomnia che e po udobno nali ne e ot nashite. Sramota sega im vinoven sada.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Криси

    30 Ное 2011 14:50ч.

    На Цвъко(както и на Боко) все другите са им виновни! Две години вече като изтъркани грамофонни плочи приказват все едно и също как предните правителства им оставили лошо наследство.Ами като сте толкова големи тарикати поразмърдайте си си малко мозъците че да видим какво може да свършите,след предните правителства! Какво ли да искаме пък ние от пожарникар и физкултурник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • справедливост

    30 Ное 2011 19:25ч.

    Абе сега философствате ли филосохствате,а на изборите къде бяхте,гласувахте ли и за КОГО!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • справедливост

    30 Ное 2011 19:41ч.

    Абе сега философствате ли философствате,а на изборите къде бяхте,гласувахте ли и за КОГО!?Лесно е да се философства по форуми и кръчми,а на протестите къде сте!?От векове черта българска е да попържва под мустак и да чака друг да вади гореките картофи от огъня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълен Идиот

    01 Дек 2011 8:05ч.

    справедливост? Не, тунеядец, по-точно едно от палетата на тиквата, което върти опашка за кокалче около софрата му, софра на която е седнал след безброй манипулации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи