Цацаров: Няма нова вълна на отвличания. Въпросът е къде е детето на Брендо

Цацаров: Няма нова вълна на отвличания. Въпросът е къде е детето на Брендо
Отвличането на детето на Евелин Банев–Брендо не поставя началото на нова вълна на отвличания в страната, каза главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Агенция „Фокус”. Той не се съгласи с твърденията, че след като правителството е подало оставка, се е увеличила престъпността в страната. „Въпросът обаче е къде е детето?”, заяви главният прокурор и добави, че усилията на всички отговорни институции трябва да бъдат насочени към откриване на отвлечената Лара.
<p><em>Не става въпрос за това дали е отвлечено детето на Брендо или на подсъдим, а това, че е отвлечено 10-годишно или 12-годишно дете. Отвлечено е по най-бруталния начин</em>, подчерта Цацаров и направи връзка със стрелбата пред Съдебната палата срещу Златко Баретата. <em>Не казвам, че има връзка между двата случая, а че и двата са израз на брутално посегателство</em>, добави главният прокурор.&nbsp; Той увери, че всеки час получава информация по разследването от МВР.</p> <p>Ако в Националната разузнавателна служба (НРС) е имало документ с достоверна информация за подготвян атентат срещу Бойко Борисов, въпросът е къде е била националната служба през тези четири години и какво е предприела, коментира още Сотир Цацаров. Той обясни, че в момента се проверява дали в НРС има документ с подобна информация, дали той е получен от чужда разузнавателна служба, кога е получен, кои длъжностни лица са работили с него и най-вече какви действия са предприети, ако този документ наистина съществува.</p> <p><em>Интересно и важно е кои длъжностни лица извън разузнавателната служба са имали достъп до документа и дали те са имали участие в изпълнителната и законодателната власт в страната</em>, отбеляза главният прокурор. Той отново обеща, че прокуратурата ще провери всички регистри за движението на документ с информация за подготвян атентат върху Бойко Борисов.</p> <p><em>Проверката почти е стигнала до крайните резултати, но не мога да ги обявя в момента</em>, заяви Цацаров и увери журналистите, че <em>ще дойде един момент, в който ще каже ясно &ndash; &bdquo;документ има&rdquo; или &bdquo;документ няма&rdquo;</em>.</p> <p><em>До момента обаче, до който прокуратурата няма ясно становище дали това е или не е класифицирана информация, няма да получите отговор. Ако той не е класифицирана информация, можем да го обявим и пред медиите и да стане ясно какво представлява и кой кого е заплашвал</em>, посочи Сотир Цацаров.</p> <p>Той обяви още, че докладът от проверката на Върховната административна прокуратура на цялостната дейност на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и на трите електроразпределителни дружества ще бъде готов на 22 март.</p>

Коментари

  • Sin

    07 Март 2013 19:40ч.

    До 10-на 15 дена ще знаем дали наистина има такава вълна от отвличания или не. А за времето утре - изчакайте до вдругиден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прокурора

    07 Март 2013 20:21ч.

    Ако сте Главен Прокурор на Република България ведага арестувайте Боко Тиквата и Цвъ Цвъ те веднага ще си признаят къде е детето.Не са толкова смели колкото се опитват да се представят, при арестуването им ще си признаят всичките си престъпления,които са извършили, а те не са малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • georgieff/vienna

    07 Март 2013 21:38ч.

    fucked pig!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи