Цацаров нареди проверка на изтеклите разговори на членове на ВСС и магистрати

Цацаров нареди проверка на изтеклите разговори на членове на ВСС и магистрати
С разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на Софийска градска прокуратура (СГП) е възложено да извърши проверка по изтекли в редица електронни медии предполагаеми разговори на членове на Висшия съдебен съвет и магистрати, съобщи Агенция "Фокус". Става дума за разпространените тази сутрин записи от разговори, за които се предполага, че са СРС-та, които хвърлят светлина върху задкулисния начин, по който се контролира съдебната система. Въпросният член на ВСС е Камен Ситнилски.
<p>Проверката на СГП трябва да установи дали тези разговори са действителни, т.е. дали са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства, разрешени по предвидения в закона ред; ако публикуваната информация действително е установена по реда на ЗСРС, какъв е нейният източник (досъдебно производство, оперативно дело) и каква е била доказателствената цел за събирането на тези данни. В зависимост от отговорите на тези въпроси ще бъде взето решение за по-нататъшните действия на прокуратурата.</p> <p>По-късно Висшият съдебен съвет излезе с позиция по повод записите: <em>Висшият съдебен съвет (ВСС) изразява безпокойство във връзка с публикуван в електронните медии материал, в който се твърди, че са цитирани стенограми от приложени специални разузнавателни средства спрямо български магистрати и се правят коментари относно моралните качества на настоящи членове на Висшия съдебен съвет и действащи съдии и прокурори. </em><br /><em></em></p> <p><em> Висшият съдебен съвет намира, че изпратеният до медиите материал с неясен произход уронва не само авторитета на цитираните в него лица, но и на цялата съдебна система, поради което очакваме компетентните институции да извършат проверка по изнесените данни, </em>се казва в становището на ВСС.</p> <p>Записите от въпросните разговори бяха изпратени на електронната поща на някои медии, включително и "Гласове". Публикувахме ги в рубриката "Скандалът".</p>

Коментари

  • dede

    28 Юни 2013 23:59ч.

    Qvore Bunachkoff- KOMENTIRAJ BARZO SIDEROV!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уф

    29 Юни 2013 0:13ч.

    Знаем, знаем. Няма данни за извършено престъпление. То си е в рамките на общоприетото в тия среди. Пак ще симулират някаква дейност като за пред будалите. Ама са си от едно тесто. Гарван гарвану око не вади. Анадънмо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мики Рурк

    29 Юни 2013 0:28ч.

    Ще помним 11 май и няма да забравим ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    29 Юни 2013 0:46ч.

    Виждам, че се интересувате от задкулисието на президентското чучело, но знам, че това чучело не е откритие на Бойко. Не виждате ли, че ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ КАТАЛИЗАТОРИ НА ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ ПРОТЕСТИ?! Не забелязахте ли паническия му страх при избора на Пеевски за шеф на ДАНС?! Той се ужасява от възможността някой правоимащ да поиска информация от германските служби за дейността му в Германия между 1990 и 1994 г.! Все още има свидетели (някои са известни на обществото), които знаят кой дотътри токущо излюпеното инженерче в Германия, кой му даде началния капитал да основе Iris International GmbH, кой вкара шушумингата Роско като подизпълнител на един от най-крупните строителни магнати (с над 1 милиард марки годишен оборот!) с участие в най-значимите строителни обекти в Германия!!! Кучето е заровено в Германия, не – в Кипър.Познавам част от играчите, защото по него време бях вече 20 години в Германия.Не искам да споменавам имена, защото някои от тях бяха на сцената преди 1990, някои от тях се познаваха с Путин, преди светът да беше чул за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Бандит Бойко

    29 Юни 2013 1:05ч.

    a sа сега -да ни кажеш за задкулисието на чучелото наречено Д.Пеевски?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    29 Юни 2013 15:43ч.

    до, азь да ви рекна:дп лиже чепа на г-жа плевнелииева(тая с черните очила,щото има и още една без)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи