Тотю Младенов след "жълтия картон" на Борисов: Премиерът е напълно прав да ме критикува

Тотю Младенов след "жълтия картон" на Борисов: Премиерът е напълно прав да ме критикува
Социалният министър Тотю Младенов се срещна с шефовете на КНСБ и „Подкрепа“ Пламен Димитров и Константин Тренчев ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че му е показал жълт картон заради несправянето с пенсионната реформа и отсъствието му в конфликта между правителството и синдикатите. По повод критиките на Борисов Младенов заяви: "Премиерът е напълно прав. На премиера работата му е да критикува тези министри и тези министерства, включително и мен, ако не са си свършили работата".
<p>Социалният министър коментира, че трябва да направи всичко възможно, за да си свърши работата, и добави, че винаги е готов да подаде оставка, когато премиерът каже, но за него в сегашната тежка ситуация било много по-важно да не престава социалният диалог.</p> <p>Младенов обяви, че е обнадежден след срещата с Пламен Димитров и Константин Тренчев. По думите му изводът от нея е, че не са изчерпани формите на диалог между работодатели, синдикати и правителство, и страните щели да направят всичко възможно, за да продължат добрия социален диалог и реформите.</p> <p>Социалният министър потвърди намерението на правителството пенсионната възраст да бъде увеличена с 1 година и добави: &bdquo;Първоначално е казано с колко, но предстои диалогът". Според него е по-добре това да се направи сега, за да не се установи, че догодина заради задълбочаващата се криза ще се наложат още по-драстични промени в тази област.</p> <p>Министърът коментира намеренията да бъдат съкратени 2000 работници от БДЖ с думите: "За БДЖ на синдикатите казах следното нещо &ndash; ако искаме да спасим системата на железниците, ако искаме да запазим хилядите хора, които работят там, и системата като цяло, трябва да се направи тази реформа много бързо. Дал съм задача на Агенцията по заетостта още отсега да работят по профилите на онези, на които им предстои да бъдат съкратени във връзка с реформата, за да може да им се окаже максимална помощ".</p> <p>От своя страна по-рано днес премиерът Бойко Борисов отново атакува Младенов, като заяви, че той не е синдикалният бос в правителството, а е един от тези, които трябва да убедят синдикатите, че когато проведат тази стачка, ще провалят парите за системите.</p>

Коментари

  • mlad_realist92

    21 Ное 2011 22:47ч.

    Тези "реформи" /идея на Дянков, одобрени от Борисов, но пък трябвало да бъдат обяснявани от Младенов/ изглежда ни изненадаха като първи сняг. Така внезапно се появиха непосредствено след изборите. Явно предишните две години и половина всичко с НОИ е било наред, явно и железниците /за тях пък защо трябва да обяснява Младенов/ са били в прилично финансово състояние през същия период.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    21 Ное 2011 22:51ч.

    с предишните правителства си бяхме лайняна (държава),тия шизофринясаха обществото(без преувелечение)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любо

    21 Ное 2011 22:55ч.

    Премиерът е напълно прав. Винаги. Когато съгреши, дори. Познато, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум

    21 Ное 2011 23:29ч.

    Изглежда Борисов е психясал напълно в опитите си да накаже всячески населението с феодални приумици. Не Борисов ще задължи хората да му робуват доживотно, а хората ще задължат Борисов да им работи качествено, ако не- да си подава овреме оставката и да върви да си ебе путката майчина, преди да го пребият скамъни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • три

    22 Ное 2011 0:02ч.

    Социалният министър коментира, че трябва да направи всичко възможно, за да си свърши работата, и добави, че винаги е готов да подаде оставка, когато премиерът каже" koeto означава направо, че той никога не бил подал оставка ако премиера не каже, независимо какво става. Освен това означава и още нещо много важно - в страната управлява авторитарен режим. Горко Ни! Нищо не научихме за 20 год уж демокрация. Четете Политика на Промяна на сайта на "Справедливост"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приятно ми е, Зигмунд.

    22 Ное 2011 0:39ч.

    Колко извратен трябва да си, за да си министър в такова правителство? Мазохист, човек със самоубийствени наклонности, депресиран тип, или...?! Толкова ли няма други, достойни занимания в тази държава? Понеже това не е професионална реализация, това е пълен банкрут на всички нива! За всеки от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи